Contribute
Register

Trying to patch framebuffer for XFX RX 580 8GB in Mojave

Joined
Oct 26, 2013
Messages
1,022
Motherboard
MSI B250M PRO-VHD
CPU
i3-7100
Graphics
RX 570
Png show AGDP is enabled, WEG will apply AGDP patch on some SMBIOSs but not all.
384997


For black screen issue on RX4XX/5XX, disable AGDP first, try below patch.
384998
 
Joined
Mar 25, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-H97M-D3H
CPU
Xeon E3-1241 v3
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
WEG does not apply AGDP for the MacPro 5,1 Smbios?
 
Joined
Mar 25, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-H97M-D3H
CPU
Xeon E3-1241 v3
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
After 10 days trying to get the 3rd monitor to work, still no positive results with WEG and Lilu. Any hints?
 
Joined
Jan 13, 2017
Messages
8
Motherboard
Asus z97-c
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I've been on the same issue for weeks and I can't get the graphic to work smoothly
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,168
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
After 10 days trying to get the 3rd monitor to work, still no positive results with WEG and Lilu. Any hints?

How about you inject Orinoco framebuffer and disable the patch. You should have working ports, 2x DP, 2x HDMI, one DVI.
 
Joined
Jan 13, 2017
Messages
8
Motherboard
Asus z97-c
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
well this is actually a very annouying thing because I really can't verify if the graphic acceleration is working or not and when i expand/move the screen its smooth but the fonts of the folders seem doubles ( blurry )
 
Joined
Oct 3, 2012
Messages
180
Motherboard
Gigabyte X99-SLI
CPU
Xeon E5
Graphics
GT 640
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have spent hours trying to make all the ports of my HD 7850 (two mDP, one HDMI and one DVI) and HD 7870 (two mDP, one HDMI and two DVI) work with Mohave 10.14.4 but I could only get the two mDP ports work using a mDP to HDMI adapter and a mDP to DVI adapter. Is there any way to make the video card HDMI and DVI ports work without the use of a mDP adapter? Or am I wasting my time trying?
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
14
Motherboard
Supermicro X8DA6
CPU
X5690 x 2
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Just to follow up this thread. I'm also trying to solve multiple displays issue with XFX RX 580 (RX-580P8DFD6) on legacy build from signature. The only way to get even two displays working is patched Orinoco FB.
BTW purple tint over HDMI (as OP mentioned) is not connected to GPU - that is known issue with OSX sending YPbPr instead of RGB to display. If your display does not support YPbPr the only solution is patching EDID.
 
Top