tonymacx86's ASUS Test Build: Z97-A - i3-4340 - HD4600 - Thunderbolt EX II

Discussion in 'Golden Builds' started by tonymacx86, Jul 14, 2014.

  1. dez

    dez

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    33
    Mobo:
    Asus X99-A v1
    CPU:
    i7 5820K
    Graphics:
    MSI GTX 1080 Ti Sea Hawk EK X
    Mac:
    iMac, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Jul 25, 2014 at 9:26 AM #11
    dez

    dez

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    33
    Mobo:
    Asus X99-A v1
    CPU:
    i7 5820K
    Graphics:
    MSI GTX 1080 Ti Sea Hawk EK X
    Mac:
    iMac, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Does the rear TB port on the Cinema Display also work? That would be a plus!
     
  2. dumi

    dumi

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    WinTosh
    CPU:
    Intel Core i5 4690K
    Graphics:
    nVidia GTX 970
    Mobile Phone:
    Android
    Jul 29, 2014 at 12:05 AM #12
    dumi

    dumi

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    WinTosh
    CPU:
    Intel Core i5 4690K
    Graphics:
    nVidia GTX 970
    Mobile Phone:
    Android
    I also have the Asus Z97-A and when installing 10.9.4... it doesn't see the hard drives.
    I'm writing now from 10.9.0
    I can't understand how 10.9.0 works fine and 10.9.4 can't see the SSDs... :)
     
  3. Stork

    Stork Admin Staff Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    11,019
    Mobo:
    ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 950 2GB OC WindForce 2X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 29, 2014 at 1:54 AM #13
    Stork

    Stork Admin Staff Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    11,019
    Mobo:
    ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 950 2GB OC WindForce 2X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Did you get your Mavericks installer from the Apple Mac App Store? Did you use UniBeast? Need more information.
     
  4. bigslick

    bigslick

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Messages:
    2
    Mobo:
    Asus Z97-A
    CPU:
    Intel Core i5-4670K
    Graphics:
    GeForce GTX 760
    Jul 29, 2014 at 2:58 AM #14
    bigslick

    bigslick

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Messages:
    2
    Mobo:
    Asus Z97-A
    CPU:
    Intel Core i5-4670K
    Graphics:
    GeForce GTX 760
    The Asus Z97-A is a great MOBO. Only problem is the front audio green port. I'm surprised there is no solution yet. I've been spending many hours looking for a solution. Hopefully it get fixed soon.
     
  5. dumi

    dumi

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    WinTosh
    CPU:
    Intel Core i5 4690K
    Graphics:
    nVidia GTX 970
    Mobile Phone:
    Android
    Jul 29, 2014 at 5:45 PM #15
    dumi

    dumi

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    WinTosh
    CPU:
    Intel Core i5 4690K
    Graphics:
    nVidia GTX 970
    Mobile Phone:
    Android
    Yes, from App Store, I used the latest version of UniBeast, everything worked perfectly. I booted with UB, used flag -v to see if I get any error, no errors. When trying to use Disk Utilty...it sees only the USB stick...

    I managed to solve this problem by copying these Kext files into S\L\E on the UB USB: AHCIPortInjector and IOAHCIBlockStorageInjector from 10.9.0. It worked, the HDDs are seen.

    The instalation of 10.9.4 goes normal (still using only -v for errors), but after 10.9.4 is installed and the system needs rebooting, I booted from the HDD where it was installed and it stops at "USBMSC Identifier - Still looking for boot device". Cecking System Report, I saw that there is no USB driver (it should be under Thunderbolt). Using MultiBeast, I installed Chimera 3.0.1 and USB 3.0 Universal. The same error
     
  6. dumi

    dumi

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    WinTosh
    CPU:
    Intel Core i5 4690K
    Graphics:
    nVidia GTX 970
    Mobile Phone:
    Android
    Jul 31, 2014 at 3:51 PM #16
    dumi

    dumi

    Joined:
    Feb 2, 2013
    Messages:
    9
    Mobo:
    WinTosh
    CPU:
    Intel Core i5 4690K
    Graphics:
    nVidia GTX 970
    Mobile Phone:
    Android
    I've done it! You have no idea how exiting this is! :) After 2 nights and 3 days!
    Let me tell you how:
    - on one HDD with 2 partitions, I first installed 10.9.0 (which works fine)
    - then, on the 2nd partition I installed 10.9.4
    - since 10.9.4 doesn't see the HDD when starting the install, I copied AHCIPortInjector from 10.9.0 to 10.9.4 USB drive
    - now the HDD and the partitions are seen by 10.9.4
    - the install of 10.9.4 works fine, without any flag
    - after rebooting, 10.9.4 stops at USBMSC... Still waiting for root device
    - seeing this, I copied AHCIPortInjector from 10.9.0 into 10.9.4's S/L/E on the HDD
    - started with -v -x, voila...IT Works!!! :)
    - started with -v, again, it works!
    - installing network drivers from MB... again Still waiting for root device
    - started with -v UseKernelCache=No, success!!! It Works!!!
    - it seems that every time I start 10.9.4 I have to start with UKC=No, otherwise, it won't work ( :( )

    Now, I have no idea why my PC needs this AHCIPortInjector for seeing the HDD!
    I also have no idea why AHCIPortInjector is not copied when installing, on the HDD, by the 10.9.4 setup
     
  7. icecoldart

    icecoldart

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    OSX 10.9.4
    Aug 4, 2014 at 12:19 PM #17
    icecoldart

    icecoldart

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    OSX 10.9.4
    Hello Tony, guys.

    I've built my rig yesterday and i have an ASUS Z97-C motherboard from the buyer's guide.

    The rest is:

    Define R4 Case

    i7-4790k
    2x8GB Kingston Hyperx Fury 1886 MHz
    Crucial MX100 256Gb

    ( disconnected ) Segate Barracuda 1TB for Windows.


    I've updated the bios, loaded defaults, set the Boot > Secure Mode > Other OS
    The AHCI aswell. I have NO other graphics card than the iGPU HD 4600, waiting for the GTX 8xx series.

    After boot I do get the loader, type the -v -x, after the typical wall of text the screen goes black, no HDMI signal.

    Tried with -v -x DSDT=null the same

    Tried with -v -x Maxmem=8192 same, and with DSDT=null same
    Tried with -v -x
    GraphicsEnabler=Yes IGPEnabler=Yes still no luck

    In my opinion it's the HD 4600 not recieving singnal after the verbose ends.

    I cannot even get to install the OS, please help me :/

    Using the latest Unibeast with Mavericks 10.9.4 app store download.


    EDIT: OK The IGPEnabler=No did the trick, will report if some more issues will occur.

    EDIT2: It worked once, I got to install the osx but the install failed for unknow reason and it told me to reboot, no I cannot get back to installer anymore, smae thing, screen goes black-signal lost...

    Help
     
  8. Stork

    Stork Admin Staff Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    11,019
    Mobo:
    ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 950 2GB OC WindForce 2X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 4, 2014 at 1:23 PM #18
    Stork

    Stork Admin Staff Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    11,019
    Mobo:
    ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
    CPU:
    i5-6600K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 950 2GB OC WindForce 2X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    You should use the default GraphicsEnabler=No IGPEnabler=Yes. Don't use the VGA motherboard connector as Apple's OS X hasn't supported VGA since the early years of OS X. Since, you, too, are an "early adapter", my Early Adapter Guide, which tonymacx86 references in the original post in this thread, might give you some insight although it's for a GA H/Z97N series motherboard.
     
  9. icecoldart

    icecoldart

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    OSX 10.9.4
    Aug 4, 2014 at 1:40 PM #19
    icecoldart

    icecoldart

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    OSX 10.9.4
    I have it hooked up via HDMI, actually i have a few tabs open and one of which is your "Early Adopters Guide" :)

    I used your suggested flags, but now I can't even get past the verbose and get is this:

    [​IMG]

    (I also took out one ram stick )

    Tried that with -x and maxmem=4096 and black screen-signal lost.... am I hopeless?
     
  10. icecoldart

    icecoldart

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    OSX 10.9.4
    Aug 4, 2014 at 10:23 PM #20
    icecoldart

    icecoldart

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    18
    Mobo:
    OSX 10.9.4

Share This Page