Contribute
Register

"This Mac can't connect to iCloud because of a problem with email" at start up

Joined
Aug 16, 2014
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi guys,

Whenever my Mac starts up, this error message (below) appears. I have tried clearing iCloud cache, logging out and in, tested with vanilla installation, the problem still persists
Screen Shot 2016-08-12 at 18.07.59.png

The error does not affect iCloud functionalities though, all my safari tabs, calendar, notes etc still syncs.

My build:
Screen Shot 2016-08-12 at 18.17.02.png
Clover v2.3k r3543
El Capitan 10.11.5
Gigabyte GA-H97-D3H LGA 1150
Intel Core i7-4790
Gigabyte GeForce GTX 760
Corsair Vengence 1600 4x4 GB

Kexts:
AppleIntelE1000e.kext
CodecCommander.kext // for audio for sleep
FakeSMC.kext
GenericUSBXHCI.kext // for USB3
USBInjectAll.kext // for USB3
realtekALC.kext // for audio

Followed most of the build from http://www.tonymacx86.com/threads/success-msi-z97-gaming-7-on-10-11-4-with-clover.189190/ with some modifications.

Has anyone encountered similar problems?

Any help is greatly appreciated.
 

Attachments

  • Screen Shot 2016-08-12 at 18.07.59.png
    Screen Shot 2016-08-12 at 18.07.59.png
    33.6 KB · Views: 391
Joined
Jul 19, 2013
Messages
187
Motherboard
ASUS P8Z7-V LM
CPU
Intel i7-3770 Ivy Bridge 1155
Graphics
NVIDIA GTX 760
Mobile Phone
  1. iOS
Then fix the problem; go to the preferences and then sign in.
 
Joined
Aug 16, 2014
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Then fix the problem; go to the preferences and then sign in.

Hi KONKY1,

Sorry if I didn't make it clear. I have tried that and it will sign in normally. But after the next reboot the message will appear again.
 

Uhi

Joined
Mar 29, 2016
Messages
10
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Graphics
Asus Strix GTX 970
Mobile Phone
  1. iOS
Hi

I have the same issue, if somebody knows a fix pls post it here.
THX :)
 

Uhi

Joined
Mar 29, 2016
Messages
10
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Graphics
Asus Strix GTX 970
Mobile Phone
  1. iOS
Nope. I have a different serial
 
Last edited:
Joined
Aug 16, 2014
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Looks like mhatayama & BreBo's suggestions have worked:

I used Clover Configurator -> SMBIOS -> magic wand -> iMac 14.2 to change my serial number, as the original one was the same as http://www.tonymacx86.com/threads/success-msi-z97-gaming-7-on-10-11-4-with-clover.189190/'s build.

Then I logged out my iCloud, cleaned its folder with Fix This mac can’t connect to iCloud.

After that restarted and logged in again. I received an email from iCloud saying that I signed in on a new device.

From then on I restarted a few times and it seems like the problem has gone away!

Thanks guys!

Update 20160817:
Haven't touched the computer for 2 days. When I turned it on today, the problems comes back..

Any more help is greatly appreciated.

Thanks
 
Last edited:
Joined
Mar 16, 2011
Messages
4
Motherboard
Gigabyte GA-P67-DS3-B3
CPU
core i7 2600k
Graphics
AMD Radeon™ HD 6850 (HD-685X-ZNFC)
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
Looks like mhatayama & BreBo's suggestions have worked:

I used Clover Configurator -> SMBIOS -> magic wand -> iMac 14.2 to change my serial number, as the original one was the same as http://www.tonymacx86.com/threads/success-msi-z97-gaming-7-on-10-11-4-with-clover.189190/'s build.

Then I logged out my iCloud, cleaned its folder with Fix This mac can’t connect to iCloud.

After that restarted and logged in again. I received an email from iCloud saying that I signed in on a new device.

From then on I restarted a few times and it seems like the problem has gone away!

Thanks guys!

Update 20160817:
Haven't touched the computer for 2 days. When I turned it on today, the problems comes back..

Any more help is greatly appreciated.

Thanks



Fixed.
Thanks
 
Top