Thinkpad X220 with Azurewave AW-CE123h Wifi+BT

Discussion in 'El Capitan Laptop Support' started by clx, Jun 30, 2016.

  1. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 15, 2016 at 5:38 AM #51
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    OK. You have an update/details on your problem?
     
  2. wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 16, 2016 at 3:58 AM #52
    wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    the problem still exist.I can see the Personal Hotspot but when I connect will show "Failed to enable Personal Hotspot on "Syuhoi. Check to see if the tethering device is turned on and in range of your computer"" .I make sure my phone and my Apple ID account is ok, I test at another real apple computer it work perfect.

    detail.png
     

    Attached Files:

    • Bluetooth .png  (142.7 KB, 64 views)
    • AirPort .png  (145.8 KB, 59 views)
    • hotspot.png  (269.9 KB, 58 views)
    • failed enable hotspot.png  (22 KB, 48 views)
  3. wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 16, 2016 at 4:13 AM #53
    wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    upload all the file again according require please check again, thanks.the problem still exist.
     

    Attached Files:

  4. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 16, 2016 at 2:59 PM #54
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    The System Information -> Bluetooth image shows BT controller firmware is not loaded.
    Indicates incorrect procedures installing BrcmPatchRAM kexts.
     
  5. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 16, 2016 at 3:01 PM #55
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Your configuration looks fine here... Probably is bluetooth firmware incompatibility...
     
  6. wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 16, 2016 at 3:50 PM #56
    wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    My computer Thinkpad X220 use 94352hmb without bluetooth + individual bluetooth module 4.0 have this issue but I had try another airport bcm94360hmb with Bluetooth 4.0 and remove the individual bluetooth module 4.0 also have same problem.So I very confused, it is so strange.hope get the answer,thanks.Have a nice day.
     
  7. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 16, 2016 at 3:59 PM #57
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    I'm confused too. Because I can't understand what you wrote above. Please try to write more clearly.
     
  8. wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 17, 2016 at 7:08 AM #58
    wongsyuhoi

    wongsyuhoi

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    22
    CPU:
    i7-2620M
    Graphics:
    HD3000
    Mobile Phone:
    iOS
    finally I found because the fakesmc.kext the BT controller firmware is not loaded,I replace a new fakesmc.kext then the BT controller firmware is different(seems had been updated and loaded),but still useless.

    Bluetooth  Firmware.png

    Extensions.png

    alert.png
     
  9. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 17, 2016 at 7:11 AM #59
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    152,860
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    It is probably a firmware incompatibility...
     
  10. tnhl1989

    tnhl1989

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    69
    Mobo:
    X220
    CPU:
    Intel i7
    Feb 25, 2017 at 3:25 AM #60
    tnhl1989

    tnhl1989

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    69
    Mobo:
    X220
    CPU:
    Intel i7
    Seems like when I did the same thing it messed up the computer as well. Made it very unstable. I am going to rebuild the OS again now and just make the changes again to see if it's causing the same issue again. Possibly have to disable the usb port first for the secondary bluetooth device first. Will let you know of the update.
     

Share This Page