Contribute
Register

The GTX 650 Ti Thread

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 8, 2011
Messages
11
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Got my 650ti running smooth in 10.8.2 on the GA-P55M-UD2 with no hassle. Running two 24" 1080p screens (ACER and DELL models, too) though you'll have to calibrate the colors to match.
Haven't tried updating to 10.8.4 yet.
 
Joined
Feb 20, 2011
Messages
1
Motherboard
10.8.4 (P43Twins1600)
CPU
Q6600@3.1GHz
Graphics
EVGA GTX650 Ti
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

I installed my new EVGA GTX650 Ti without much hassle (GE=No but now I have to boot with npci=0x2000). Everything is working fine but I can't get VDADecoder hardware acceleration working. In Windows a Youtube 1080p video plays with "hardware accelerated rendering" and "hardware accelerated decoding" (in Chrome I had to disable the pepperflash as described here) but in OS X I get "hardware accelerated rendering" and only "software video decoding". I get error -12473 with the VDADecoderChecker as well.
I have tried with the Native and the Nvidia Web Driver to no avail. Playing with different SMBios definitions got me a bit further. The MacbookPro6,1 and 8,1 passed the VDADecoderChecker Test but when playing a Youtube video I got green colors and a subsequent hang. Has anybody got this working?
 
Joined
Jul 1, 2013
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H
CPU
Intel Core i5 3.4 GHz
Graphics
Gigabyte GTX 650 Ti 1GB
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
The Gigabyte GTX 650 Ti works just fine for me, with the customac budget ATX build, and it has great performance! (~200fps minecraft) Also it is very quiet.
 
Joined
May 12, 2012
Messages
10
Motherboard
nope
CPU
nope
Graphics
nope
This Card is not so compatible, I had to spend a few hours to figure what to inject and where to inject, also using SMBIOS for that

Had to edit some Info.plists:

1- AppleGraphicsPowerManagement.kext

In Mac-FC02E91DDD3FA6A4 (iMac 13,2)

you can find " Vendor10deDevice0fe0 " (closest to 650TI I could find) to copy and rename as Vendor10deDevice11c6

2- NVDAGK100Hal.kext

Added after IOProbeScore

<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>
0x11c610de£amp;0xffe0ffff
</string>

3- NVDAResman.kext

Added after IOClass

<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>
0x11c610de£amp;0xffe0ffff
</string>

4- RollBack on AppleACPIPlatform.kext from 10.8.1 ( found on multi beast )

5- Use " Chameleon Wizard.app " to set SMBIOS to iMac 13,2 (could be any other, you just have to copy info on Mac-FC02E91DDD3FA6A4 to any other areas to match, that is important or system will halt, it verifies with SMBIOS.

GE=No on boot, just that

System is running smooth, OpenCL working
 
Joined
Jan 29, 2013
Messages
24
Motherboard
Dell T7500 workstation
CPU
Xeon hex core 12m LGA 1366
Graphics
Nvidia gtx 660
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi there hope all is well

could you please explain how u get your device identified cuz mine is gtx660 non ti and always identified as gtx285

appreciate your feedback

best regards
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
38
Motherboard
El Capitan 10.12.4 / Gigabyte Z77-DS3H 1.1
CPU
Intel® Core™ i7-3770 Processor (8M Cache, up to 3.90 GHz)
Graphics
MSI Geforce GTX 760 TF Gaming OC - 2GB GDDR5
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
hi guys,
with macmini6,2 smbios i get a channel exception every time i try to preview a video from finder, or for instance when i try to see flash videos from steam (in don't know why but videos works fine from chrome).

with imac13,2 smbios i lost speedstep but the video preview works seamlessly...

any advices?
 
Joined
Aug 2, 2013
Messages
65
Motherboard
Intel Skylake-U Premium PCH
CPU
Core i7-6500U
Graphics
Intel HD Graphics 520 (1920x1080)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
EDIT: SOLVED. Was totally my own fault. I missed the point that i have to have at least version 10.8.3 for nvidia support. Now i installed Updates to 10.8.4 and everything is perfect!

Thanks for the great thread. is a great community here =)



Screen Shot 2013-08-10 at 9.26.00 AM.pngKext_Screenshot.png


Hi.

Ich switched from HD2500 to Nvidia GTX 650 Ti.

I am using OSX 10.8.2.

I have now some issues:

  • Mode is set automatically to 1280x1024 (even if in the org.chameleon.Boot.plist is Graphics Mode set to 1920x1080x32)
  • It seems there is no Graphic acceleration happening. Displaying Top Sites in Safari brings flickering and refreshrate goes down to 1-2 pictures / second


What i have done before:
  • Set System Definitions to MacPro 5.1 (also tried 3.1 but didn't make any difference)
  • Deleted AppleTyMCEDriver.kext
  • Tried to install NVIDIA Retail Mac Driver Installer 18.5.2f16.mpkg. It told me that the system already has the drivers needed and that i dont need to install them. I read some topics about the 650 Ti and decided i want to get it installed at all. So i removed follwing .kext from S/L/E
    • NVDAGF100Hal.kext
    • NVDAGK100Hal.kext
    • NVDANV50Hal.kext
    • NVDAResman.kext
  • Now i was able to install NVIDIA Retail Mac Driver Installer 18.5.2f16.mpkg and it gave me following .kext in S/L/E
    • NVDANV10Hal.kext
    • NVDANV20Hal.kext
    • NVDANV30Hal.kext
    • NVDANV40Hal.kext
    • NVDANV40HalPPC.kext
    • NVDANV50Hal.kext
    • NVDAResman.kext
    • NVDAResmanPPC.kext
  • I also disabled integrated Graphics in bios and set PEG.
  • I installed the CUDA Driver cuda_5.5.20_mac_64.pkg (only the drivers no sdk or developer tools)

I don't really now what else i should do to get it working.

Any help/advice is appriciated.

Here are screenshots of the display information and one screenshot of all .kext files i got today by installing the nvidia and cude drivers.

Kind regards, Fox
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
144
Motherboard
<< need manufacturer and model # >> See Forum Rules !!
CPU
i3-6320
Graphics
GTX 750
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry for my english,

Has anybody GTX 650 Ti Boost 2 GB GDDR5 geekbench 3.0.2 tested here? I have wery low result. I upgrade from GT 640 2GB DDR3 to GTX 650 Ti Boost 2 GB GDDR5 because i buy Apple cinema display 27 and new card has display port but benchmark result are lower then previous card

old card
BENCHMARKS Gigabyte NVIDIA GeForce GT 640 2GB DDR3
cinebench - OpenGL 37,16 fps - cpu 8,85 pts
novabench - 854
GeekBench 2 Pro - 64 bit - 9307


new card
BENCHMARKS EVGA GeForce GTX 650 Ti Boost 2 GB GDDR5
cinebench - OpenGL 36,45 fps - cpu 4,84 pts
novabench - 1088
Geekbench 3.0.2 - 64 bit - Single-Core=2886 Multi-Core=8978


My hackintosh spec:
Chipset - Intel H61 Express chipset
Motherboard - GA-H61N-USB3 rev. 1.0 Bios F8
CPU - Intel Core i5-2380P 3.1 GHz
HDD - WD Velociraptor 320 GB 10.000 rpm 7 Watts
VGA - Gigabyte NVIDIA GeForce GT 640 2GB DDR3 upgraded to VGA - EVGA GeForce GTX 650 Ti Boost 2 GB GDDR5 - Kepler GK106
RAM - 2x4 GB 1333 MHz
Audio - Realtek ALC889
LAN - Realtek RTL8111E
USB 3.0 - Fresco FL1009 chip

I upgrade my hackintosh just with changing old card with new one, nothing software installation, system 10.8.4 recognize new GTX 650 TI Boost without no problem, so no post-installation be needed (or need i any tweak after changing VGA card?) Or need i reinstall OS X to be new card running on full power?

Thanks for any advice
 
Joined
Oct 30, 2013
Messages
1
Motherboard
10.9
CPU
3,4 GHz Intel Core i3
Graphics
GTX 650 Ti 1024
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Motherboard - GA-Z77-ds3h rev. 1.1 Bios F9
CPU - 3,4 GHz Intel Core i3
HDD - ssd
VGA - GTX 650 Ti 1 GB
RAM - 4 GB 1600 MHz

cinebench:
View attachment 72499


Why?
 

Attachments

  • 123.png
    123.png
    37 KB · Views: 312
Joined
Oct 27, 2013
Messages
23
Motherboard
Gigabyte GA-H87M-D3H
CPU
i5-4590
Graphics
HD 4600 + RX480
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Classic Mac
  1. iBook
  2. LC
  3. Performa
  4. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hy!
A little question.
I've found a msi gtx650ti at a good price on amazon http://www.amazon.fr/dp/B00CHZFUBK/?tag=tonymacx8607-21

but it's not the same reference than in the Buyer's guide (on the amazon us site)... The only differences I have found are the gpu clockspeed and the fan...

Will it work too?

Thanks!
 
Status
Not open for further replies.
Top