Contribute
Register

The curse of UHD630 ghost

Joined
Mar 20, 2011
Messages
146
Motherboard
GA-Z370XP-SLI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi everyone.
My build is running very well, but some mysterious things happen: my igpu doesnt appear in System information> GraphicDisplay Tab, but appear in active monitor. VideoProc identify graphics acceleration in system, a render in premiere, both iGPU and GPU has full activity in graphics bar...
But the AppleTV app doesnt play any video (the only way to do this is applying a terminal code in com.apple.AppleGVA to force use AMD Decode).
The question is: What i do wrong in my config to recived this curse?? ;-)

My rig:
Gigabyte Z370 XP SLI
i8700k
32 GB Ram
RX 580 8GB Powercolor
iGPU UHD630 (using Device ID 0x3E9B8086, Plataform-id 0x3E9B0007 and intel inject)
Setting as iMac19,2
Clover 5129 version, Lilu 1.52, Whatevergreen 1.4.9

Thanks for any help
 

Attachments

  • Screen Shot 2021-04-12 at 23.44.25.png
    Screen Shot 2021-04-12 at 23.44.25.png
    195.7 KB · Views: 13
  • Screen Shot 2021-04-12 at 23.44.40.png
    Screen Shot 2021-04-12 at 23.44.40.png
    75 KB · Views: 14
  • Screen Shot 2021-04-12 at 23.44.58.png
    Screen Shot 2021-04-12 at 23.44.58.png
    39.2 KB · Views: 12
Last edited:
Joined
May 11, 2011
Messages
1,178
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Mar 20, 2011
Messages
146
Motherboard
GA-Z370XP-SLI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
What bootloader are you using? Clover or Opencore? And what versions of Lilu and Whatevergreen you have installed?
I edited the original post and include this informations: Clover 5129 version, Lilu 1.52, Whatevergreen 1.4.9
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,178
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Alright. I’ve had a look for you and came across this thread >

As a solution it looks like you will have to disable your Intel iGPU in BIOS and device-id and change your SMBIOS to iMacPro1,1. That will disable your Quicksync but you will regain full AppleTV and other playback functionality.
 
Top