Contribute
Register

Suddenly no boot options in Clover

Joined
Oct 26, 2016
Messages
6
Motherboard
ASUS Z170M-PLUS - Intel Z170
CPU
i5-6600K Skylake
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
Hello guys,

I wanted to turn on my Hackintosh with High Sierra and Clover shows no boot options. So I took out a disk, mout EFI, looked into the config and nothing seems to be wrong. Please, can somebody just look at it and tell me, if everything is fine? it worked fine for 3 years.

EFI and Mac OS on disc seems ok, so something just happened with Clover? Is clearing NVRAM a solution?

Build
GIGABYTE GeForce GTX 1050 D5 2G
Crucial 8GB DDR4 2666MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey
GIGABYTE Z390 M GAMING
Intel Core i3-8100
Intel 545s 256GB SSD

Thank you for your time!
 

Attachments

  • EFI.zip
    21.4 MB · Views: 38
Joined
Oct 26, 2016
Messages
6
Motherboard
ASUS Z170M-PLUS - Intel Z170
CPU
i5-6600K Skylake
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
Something occurred to me, if the EFI is OK, it is possible that the MB have default settings in BIOS because the computer is older and has not been turned on for a long time.
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,535
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Something occurred to me, if the EFI is OK, it is possible that the MB have default settings in BIOS because the computer is older and has not been turned on for a long time.
Yes, it may be. BIOS settings may be lost if the battery on the motherboard lost power (this may occur after a long time).

So, I suggest replacing the battery on the motherboard, and then set the correct BIOS settings and try again.
 
Top