Contribute
Register

(success) - Z77X-UD5H 3570K - GTX 960 - SSD

Joined
Aug 17, 2012
Messages
445
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 960
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
It took me a while, but now 10.13 works fine on my hack. I did an update from 10.12.6 to 10.13.

First thing to do:

1)
Update Clover Bootloader to the latest version. Put the KEXT Files in Others

2)
Make sure, you drop MATS in config.plist. Otherwise it won't work at all.

Code:
<key>DropTables</key>
                <array>
                        <dict>
                                <key>Signature</key>
                                <string>MATS</string>
                        </dict>
                </array>
3)
Update the BIOS in config.plist. Use Clover Configurator and choose your model, put in your old SN# and save the file.

Reboot.

4)
Start the installations by skipping APFS.

Code:
/Applications/"Install macOS High Sierra.app"/Contents/Resources/startosinstall --converttoapfs NO --agreetolicense
5)
Now the update process should work without any issue

6)
After 10.13 comes up, just update the NVIDIA Web drivers.


Hope it helps!
 
Joined
Aug 17, 2012
Messages
445
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 960
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
This is the BIOS from Step 3.

I deleted only the SN#

Code:
<key>SMBIOS</key>
        <dict>
                <key>BiosReleaseDate</key>
                <string>08/08/2017</string>
                <key>BiosVendor</key>
                <string>Apple Inc.</string>
                <key>BiosVersion</key>
                <string>IM131.88Z.010A.B1C.1705011311</string>
                <key>Board-ID</key>
                <string>Mac-00BE6ED71E35EB86</string>
                <key>BoardManufacturer</key>
                <string>Apple Inc.</string>
                <key>BoardSerialNumber</key>
                <string>XXXXXXXXXXXXX</string>
                <key>BoardType</key>
                <integer>10</integer>
                <key>BoardVersion</key>
                <string>iMac13,1</string>
                <key>ChassisAssetTag</key>
                <string>iMac-Aluminum</string>
                <key>ChassisManufacturer</key>
                <string>Apple Inc.</string>
                <key>ChassisType</key>
                <string>0x0D</string>
                <key>Family</key>
                <string>iMac</string>
                <key>FirmwareFeatures</key>
                <string>0xE00DE137</string>
                <key>FirmwareFeaturesMask</key>
                <string>0xFF1FFF3F</string>
                <key>LocationInChassis</key>
                <string>Part Component</string>
                <key>Manufacturer</key>
                <string>Apple Inc.</string>
                <key>Mobile</key>
                <false/>
                <key>PlatformFeature</key>
                <string>0x01</string>
                <key>ProductName</key>
                <string>iMac13,1</string>
                <key>SerialNumber</key>
                <string>XXXXXXXXXXXXXX</string>
                <key>Version</key>
                <string>1.0</string>
        </dict>
 
Joined
Aug 20, 2012
Messages
50
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
CPU
Intel Core i5 3.4Ghz
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 670 OC edition
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Thanks madman. I have the same board and CPU and was able to update after following step 2. I didn't skip updating to APFS and just ran the update as normal and it still worked fine for me.
 
Joined
Apr 4, 2011
Messages
29
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD5H
CPU
i7 3770
Graphics
XFX RX580 8 gb
Mobile Phone
iOS
None of the above has worked for me. Running latest clover and can boot to either Sierra drive installations but cannot get to usb drive installer or hard drive installer screen. Usually get as far as Mach reboot or appleHDAD lines repeated when -v invoked. I have same MB and GTX960. Over the years when unsuccessful it has always been due to video card but I'm stumped now.
 
Joined
Nov 6, 2017
Messages
5
Motherboard
DZ77GAL-70K
CPU
i5 3770
Graphics
RX480 OC 8G
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
I have gigabyte z77x ud3h and 3570k , here's some issues with me .
I installed and boot 10.13 use unibeast and install drivers with multibeast .
The issue is , I can't erase my disk during installation , just installed on my partition I've created before .
Btw , rx480 works fine .
 
Joined
Aug 12, 2012
Messages
35
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD5H
CPU
Intel Core i5-3570K
Graphics
Zotac GTX 560ti Amp!
Mac
MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
Steps 1 & 2 were critical for me. That's all I needed to do. Thanks!
 
Joined
Nov 13, 2010
Messages
110
Motherboard
Asus Prime Z370-A
CPU
i7-8700K OC @ 5GHz
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I upgraded to High Sierra and I could boot from the Unibeast USB initially, however after I installed MultiBeast and latest Clover and I cannot boot with or without the USB.

When I try I get this kernel panic. I tried to drop MATS (which helped me get through the installation), but it is not helping me boot the installed system. Any ideas?

IMG_2769.jpg
 
Top