Contribute
Register

Success - Z370-HD3 i5-8600K - RX 580 Build

Joined
Nov 3, 2012
Messages
106
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Post #1 updated with OpenCore 0.6.4 EFI attached.
Your SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml seems to have 30 errors.....
Screenshot 2020-12-20 at 11.05.23 AM.png
 
Joined
May 16, 2010
Messages
274
Motherboard
Gigabyte Z370-HD3
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Your SSDT-EC-USBX-DESKTOP.aml seems to have 30 errors.....
Interesting. I am using the "Prebuilt" SSDTs that are linked in the Dortania Guide <https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/config.plist/coffee-lake.html#acpi> and didn't try to build a custom one. Those default SSDTs don't seem to have been updated in some time. That said, I have not seen any issues with it so far. The Guide suggest slower boot times with the defaults versions, and I didn't feel the need so far to work on creating custom ones.
 
Joined
Nov 3, 2012
Messages
106
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Interesting. I am using the "Prebuilt" SSDTs that are linked in the Dortania Guide <https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/config.plist/coffee-lake.html#acpi> and didn't try to build a custom one. Those default SSDTs don't seem to have been updated in some time. That said, I have not seen any issues with it so far. The Guide suggest slower boot times with the defaults versions, and I didn't feel the need so far to work on creating custom ones.
These errors have to be corrected though.
Furthermore I tried your EFi on a same motherboard and the system could not boot.
If i remember correctly it had to do with lilu unloading or something
 
Last edited:
Joined
Nov 3, 2012
Messages
106
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Here is an EFi for opencore 0.6.4 on a GA-Z370-HD3, i5-8400, no exteral GPU and no unlocked CFG in bios.
it was tested today with an 11.01 installation.

Cudos to agrajag for the original EFI.
 

Attachments

  • EFI.zip
    11.5 MB · Views: 27
Joined
May 16, 2010
Messages
274
Motherboard
Gigabyte Z370-HD3
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here is an EFi for opencore 0.6.4 on a GA-Z370-HD3, i5-8400, no exteral GPU and no unlocked CFG in bios.
it was tested today with an 11.01 installation.
Are you using a later version of the BIOS than I am (F8)? I have not seen any issues with the real-time clock (RTC) but possibly with later BIOS versions the SSDT-AWAC is necessary? I think that the later BIOS versions are needed for series 9 CPUs, but since mine was quite stable now (early ones had issues), I have not changed it.
 
Joined
Nov 3, 2012
Messages
106
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Are you using a later version of the BIOS than I am (F8)? I have not seen any issues with the real-time clock (RTC) but possibly with later BIOS versions the SSDT-AWAC is necessary? I think that the later BIOS versions are needed for series 9 CPUs, but since mine was quite stable now (early ones had issues), I have not changed it.
The BIOS is the F10 version.
THe system so far is stable..
There is only one problem... The display does not wake up after sleep ....
Trying to fix it .. but if you have any suggestions......
 
Joined
Oct 28, 2018
Messages
25
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
agrajag's Build: Z370-HD3 - i5-8600K - GTX 1060 RX 580
...
Hi, I have similar setup, the same CPU, GPU and Motherboard. But I have BCM94360CS2 WiFi/BT card, which is laggy and disconnecting all the time when I try to listen music. Do I need to do some adjustments on BIOS settings? I have OpenCore 0.6.4.
 
Top