Contribute
Register

[SUCCESS] Yosemite on GA-Z97X-UD3H / i7-4790K / GTX 960

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 11, 2015
Messages
168
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
No reason you should need Null CPU PM kext with a Haswell system.
Under Quickstart choose DSDT free for a Haswell system.

I did both, perhaps thats what was messing things up before (also have loooong wait times for the computer to go to sleep and to shut off). I'll give it another shot tonight. Once I get everything I'll put together a complete build thread for my setup, I think it's going to be pretty thorough, should definitely help others trying out my motherboard. :)
 
Joined
Oct 31, 2010
Messages
9
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Has anybody figured out how to get HDMI audio working on this motherboard yet? I'm running an i5 4670k with a GTX 970 4gb and I used this guide to install and configure Yosemite but I use a TV as my primary display so I'm not getting any audio. Everything else seems to be working fine (other than iMessage but I see there is a fix for that).
 
Joined
Jul 13, 2015
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have almost the exact same build as the OP, just different memory and SSD/HD's. This guide was perfect for me and got my machine up and running almost first time. I chose the wrong system definition. Which one would be best suited for this setup and does it really matter? Currently using iMac 14,2.
 
Joined
Feb 17, 2011
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Also have the same problem as @energy23. Kingston Fury 1866 ram seems to cause KPs on Z97X-UD3H v1.1. Soooo frustrating.
 
Joined
Jul 13, 2015
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I got Corsair Vengeance and had very little issues thus far.
 
Joined
Apr 30, 2013
Messages
21
Motherboard
GA Z97x UD3H
CPU
Intel i7 4790k
Graphics
GT 740 SC 2GB
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello,
congratulations on your build !

I'd like to ask you some doubts I have on mine, which is very similar to yours.

MY CPU is a GA Z97X-UD3H / i7-4790k / GT 740 2GB

I installed it with Clover. It boots properly, network is working, the NDVIDIA web drivers installed with no problem (however, I don't know how could I test it or do any special configuration with it's app), but I had no success with AUDIO.

At this moment, the PREFERENCES/SOUND option shows: "No devices found".

How is your audio configured ?
Do you have a kext for it ?

Thank you,

Juan Manuel
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
7
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,
congratulations on your build !

I'd like to ask you some doubts I have on mine, which is very similar to yours.

MY CPU is a GA Z97X-UD3H / i7-4790k / GT 740 2GB

I installed it with Clover. It boots properly, network is working, the NDVIDIA web drivers installed with no problem (however, I don't know how could I test it or do any special configuration with it's app), but I had no success with AUDIO.

At this moment, the PREFERENCES/SOUND option shows: "No devices found".

How is your audio configured ?
Do you have a kext for it ?

Thank you,

Juan Manuel

Sorry for being away for a long time. Had no interest for a while but what I've seen so far about Clover is using MultiBeast for Audio Drivers.
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
7
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I have almost the exact same build as the OP, just different memory and SSD/HD's. This guide was perfect for me and got my machine up and running almost first time. I chose the wrong system definition. Which one would be best suited for this setup and does it really matter? Currently using iMac 14,2.

I'm using Mac Pro 3,1
 
Joined
Apr 30, 2013
Messages
21
Motherboard
GA Z97x UD3H
CPU
Intel i7 4790k
Graphics
GT 740 SC 2GB
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
Sorry for being away for a long time. Had no interest for a while but what I've seen so far about Clover is using MultiBeast for Audio Drivers.


I've finally solved the audio issue with VOODOO HDA.

However I still have no good HDMI video output from the motherboard.
Video is all "broken" out of place. Sometimes it looks good for a brief moment, only when everything is still. Any animation breaks the video..
It should be an intel HD4600 integrated video on the GAz97.

Did you make it work ?

thanks !

JMA
 
Status
Not open for further replies.
Top