Contribute
Register

[SUCCESS] Yosemite On Fatal1ty AsRock x99x Killer, GTX 980, i7-5820k And Update to 10.10.2

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 17, 2014
Messages
36
Motherboard
Fatal1ty ASRock x99x Killer
CPU
i7-5820k
Graphics
Zotac Nvidia Geforce GTX980 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
[SUCCESS] Yosemite On Fatal1ty AsRock x99x Killer, GTX 980, i7-5820k And Update to 10.10.3

Finally after 4 months of trying to install OS X on my custom build, I have finally Succeed to install it and have a working Hackintosh!

The Build:
Fatal1ty AsRock x99x Killer.
Nvidia Geforce GTX980.
Intel i7-5820k.
16GB Crucial DDR4 RAM.
1Tb WD Green.

Before You Start Make sure to disable the Serial in the bios!

NOTE: You Need another Graphic Card! I Recommend GeForce 8400 GS its only for 35$ at BestBuy.

Steps:

  1. Remove GTX980 from your build and install an older GPU that is compatible (in this Guide I'm using the Geforce 8400 GS).
  2. Follow this Guide Haswell-E + X99 Motherboard Temporary Guide - OS X 10.10 Using these Boots:
    • -x -v cpus=1 npci=0x2000 GraphicsEnabler=Yes
  3. When You arrive to post installation use these in MultiBeast:
    • Drivers:
      • Audio:
        1. ALC1150
        2. Optional HDAEnabler: Audio ID: 1
        3. HDMI Audio is Working Perfectly Fine using HDMIAudio.Kext with the latest Nvidia drives.
      • Disk:
        1. 3rd Party eSATA.
        2. Intel Generic AHCI SATA
        3. Enabler Trim Patch
      • Misc:
        1. EvOreboot.
        2. FakeSMC v6.11.1328
        3. NullCPUPowerManagement
        4. USB 3.0
        5. VoodooTSCSync 6Core
      • Network:
        1. Killer ALXEthernet v1.0.2
        2. AppleIntelE1000e v3.1.0
    • BootLoaders:
      • Chimera v4.0.1
    • Customize:
      • Boot Options:
        1. 1080p Display Mode
        2. Basic Boot Options
        3. IGPEnabler=No
        4. Instant Menu
        5. Kext Dev Mode
        6. User KernelCache.
      • System Definitions:
        1. Mac Pro 5,1
      • Themes:
        1. Tonymacx86 Black
  4. (Feel Free to add anything else based on your build. However I'm not responsible for anything that happens to your computer).
  5. Restart.
  6. When you try to boot into your Yosemite Volume you might get an error:
    • Boot0 = Error
  7. If you get this error then do the following if not then Skip to the next Step:
    1. boot system back into OS X installer.
    2. Run Disk Utility and unmount the drive you installed OS X on. Right click on the volume and select Unmount.
    3. Launch Terminal and execute the following command:
      Code:
      dd if=/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2
    4. Exit Terminal
    5. Reboot Normally
      • NOTE: The above instructions are based on OS X being installed to a hard drive connected to SATA port 0. If you are using a different port you will need to get the drive device name from Disk Utility by selecting the volume and clicking Info.
    6. ​This Guide is made by MacMan in the Post: boot0 Error: The Official Guide
  8. ​Now Start up your Build with these flags:
    • ​-v GraphicsEnabler=Yes npci=0x2000 (use: -f -x if boot doesn't work).
  9. ​If your update is 10.10.3 Then skip this step if not then follow this guide:
  10. ​Now go to the NVIDIA Alternate Graphics Drivers and install it then Reboot with the same flags.
  11. Go to System Preferences > NVIDIA Driver Manager > Then Select NVIDIA Web Driver.
  12. Now Go to Finder > /Extra/org.chameleon.Boot.plist and edit that and search for the line
    • <key>Kernel Flags</key>

      <string>kext-dev-mode=1</string>
      and make it as this:
      <key>Kernel Flags</key>
      <string>kext-dev-mode=1 npci=0x2000 nvda_drv=1</string>
  13. Save that file and Shutdown your Build then Uninstall the Old Graphic Card and add the GTX980 then boot up with no boot-flags.
  14. All done Enjoy :thumbup:


    Note:
    This Guide worked very well with me, I'm not responsible if anything goes wrong with your PC.

    Post Your Questions down below i will try hard answering it.
 
Joined
Feb 7, 2014
Messages
3
Motherboard
ASUS Sabertooth Z97 Mark I
CPU
Intel Pentium G3258
Graphics
Zotac GTX 970 Omega
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
How does this board do with stability and OC'ing. I'm torn between this board and ASUS Rampage V Extreme.
 
Joined
Oct 17, 2014
Messages
36
Motherboard
Fatal1ty ASRock x99x Killer
CPU
i7-5820k
Graphics
Zotac Nvidia Geforce GTX980 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Updated for 10.10.3 Everything is Working perfectly fine!
 
Joined
Oct 17, 2014
Messages
36
Motherboard
Fatal1ty ASRock x99x Killer
CPU
i7-5820k
Graphics
Zotac Nvidia Geforce GTX980 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
How does this board do with stability and OC'ing. I'm torn between this board and ASUS Rampage V Extreme.
Im not an expert to know about this board OC'ing and Stability but its perfectly stable for me
 

g5c

Joined
Jun 5, 2014
Messages
14
Motherboard
Asus Z9PE D8 WS
CPU
2x Xeon E5 2630 v2
Graphics
Nvidia GTX 980 TI
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi,

thank you for the tutorial, working fine and stable for me with a GTX 970 and 10.3 :)

Pity that Turbo-Boost is not working though..

Cheers
 
Joined
Aug 13, 2011
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi.. i have similar rig but have asrock x99 extreme6 and 5820k

im running osx 10.10.3 and boot with clover.

after some try and research my audio wont work by internal speaker. (green hole)

but work on LGTV via DVI/HDMI so in preference sound if i select output internal speaker i can adjust volume level but dont work audio ( if i try to play youtube video .. never start the video )

if i select output TV - audio work on tv and video work perfectly..

what kind of try i can do? i have clover and i have used audio id 1
and i have try to put appleHDA in efi clover kext folder..
and ssdt.aml in acpi/patched found in other post in forum
but probably i not really understund guide..

can someone try to help me plz??
 
Joined
Oct 17, 2014
Messages
36
Motherboard
Fatal1ty ASRock x99x Killer
CPU
i7-5820k
Graphics
Zotac Nvidia Geforce GTX980 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi.. i have similar rig but have asrock x99 extreme6 and 5820k

im running osx 10.10.3 and boot with clover.

after some try and research my audio wont work by internal speaker. (green hole)

but work on LGTV via DVI/HDMI so in preference sound if i select output internal speaker i can adjust volume level but dont work audio ( if i try to play youtube video .. never start the video )

if i select output TV - audio work on tv and video work perfectly..

what kind of try i can do? i have clover and i have used audio id 1
and i have try to put appleHDA in efi clover kext folder..
and ssdt.aml in acpi/patched found in other post in forum
but probably i not really understund guide..

can someone try to help me plz??
Im actually facing the same problem currently but still couldnt find a way to fix it yet. sorry mate
 
Joined
Feb 12, 2014
Messages
10
Motherboard
Yosemite 10.10.4
CPU
i7 5820k
Graphics
Gigabyte R9 280X
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Im actually facing the same problem currently but still couldnt find a way to fix it yet. sorry mate

i have the same motherboard with r9 280x. The onboard audio is working. just make sure to upgrade to yosemite to 10.10.3 and install voodoo in multibeast.

I am currently facing sleeping issue, where when it wakes up from sleeping, system freezes. otherwise, everything seemed to work fine, and R9 280x seemed to work without any additional work.
 
Joined
Feb 12, 2014
Messages
10
Motherboard
Yosemite 10.10.4
CPU
i7 5820k
Graphics
Gigabyte R9 280X
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hi XxQ8LioNxX, thanks for the guide. I have a question regarding your build. do you have the sleep problem where when mac goes to sleep, sometimes it just doesn't wake up or takes about 1 - 2 to wake up? Also the shutdown on my build is slow. takes about 1 minute for it to shutdown.

thanks
 
Joined
Oct 17, 2014
Messages
36
Motherboard
Fatal1ty ASRock x99x Killer
CPU
i7-5820k
Graphics
Zotac Nvidia Geforce GTX980 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hi XxQ8LioNxX, thanks for the guide. I have a question regarding your build. do you have the sleep problem where when mac goes to sleep, sometimes it just doesn't wake up or takes about 1 - 2 to wake up? Also the shutdown on my build is slow. takes about 1 minute for it to shutdown.

thanks
For the sleep issue, no Im not facing that issue. However for the shut down yes it takes 1 min to shut down for some reason.
 
Status
Not open for further replies.
Top