Contribute
Register

[Success] SquadSeven's Build - i7 4770k - GA-Z87X-UD3H - 16GB RAM - GTX 780 3GB

Status
Not open for further replies.

adamsmasher

Data Destroyer
Staff member
Joined
Jan 21, 2010
Messages
6,560
Motherboard
ASUS Z490-P
CPU
i5 10400
Graphics
AMD 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. iOS
For anyone having random freezing issues with this board, I recommend removing HDEnabler1.kext and using the vanilla AppleHDA.kext. Making those changes stopped all the freezing issues for me.
 
Joined
Jun 13, 2013
Messages
69
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD3H
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 770
Mobile Phone
  1. Android
For anyone having random freezing issues with this board, I recommend removing HDEnabler1.kext and using the vanilla AppleHDA.kext. Making those changes stopped all the freezing issues for me.
Thanks for the tip, I will try it today.

Edit: How do you get sound after removing HDAEnabler1.kext? Do you use an external sound card?
 
Joined
Dec 1, 2013
Messages
3
Motherboard
Mac OS X 10.9
CPU
Haswell Intel i5-4670k
Graphics
Nvidia Geforce 660Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hey SquadSeven.

I was wondering if you would be able to help me out with something. I recently built my hackintosh, and have the same motherboard and bios. I set up my bios configuration just how you did, and installed the settings on multibeast the same way since they worked on my system. I was having problems with the computer not fully going to sleep or being able to sleep. I am not using the same graphic card but I am using the GTX 660 ti. I was wondering if sleep wasn't originally working and you did something to fix it?

Please let me know, as it would be a great help.

Edit:
I actually fixed my issue by disabling hibernation, and adding darkwake=10 to the bootflags.
 
Joined
Jul 21, 2013
Messages
1
Motherboard
ASUS Prime H470
CPU
i5-10600K
Graphics
Quadro P2000
Mac
  1. Mac Pro
Hi SquadSeven

I have the same build and i run Adobe After Effects CC in Maverick with this problem
:(

Ray-tracing on the GPU requires an approved NVIDIA graphics card and CUDA 5,0 or later. For now, ray-tracing will use the CPU.

Do you have a solution for this ? Thanks
 
Joined
Dec 4, 2013
Messages
2
Motherboard
GA-Z87X-UD3H
CPU
4770K
Graphics
no GPU
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, i've the same config but after multibeast settings reboot is freezing at the apple screen, i've tried -x ,-v flag but it gives nothing, anyone got an idea ? Could it be the hardware assembly in cause ? It's the first time i assemble computer..
 
Joined
Mar 1, 2013
Messages
10
Motherboard
GA-Z97X-UD5H-BK
CPU
Intel i4770k
Graphics
Nvidia 740 SC
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, i've the same config but after multibeast settings reboot is freezing at the apple screen, i've tried -x ,-v flag but it gives nothing, anyone got an idea ? Could it be the hardware assembly in cause ? It's the first time i assemble computer..


hi try booting with your unibeast drive and run disk util then repair permissions. Next try booting without unibeast drive in safe mode (-x) and re-run multibeast.
 
Joined
Jun 20, 2013
Messages
28
Motherboard
Z87X-UD3H
CPU
4770K
Graphics
GTX2060
Hi SquadSeven

I have the same build and i run Adobe After Effects CC in Maverick with this problem
:(

Ray-tracing on the GPU requires an approved NVIDIA graphics card and CUDA 5,0 or later. For now, ray-tracing will use the CPU.

Do you have a solution for this ? Thanks

Hello! Sorry for the late reply, been busy recently.

You can actually run it on GPU, although it says its unsupported. I'm running AE CC 12.1. Under previews, preferences, GPU information, you can select GPU unsupported for ray tracing, it'll use CUDA for that then.

For other versions of AE, a quick search on the internet will yield results on how to add the GTX 780 to a list of supported cards via a text edit hack.

Let me know how it goes yea? Cheers.

- - - Updated - - -

Hey SquadSeven.

I was wondering if you would be able to help me out with something. I recently built my hackintosh, and have the same motherboard and bios. I set up my bios configuration just how you did, and installed the settings on multibeast the same way since they worked on my system. I was having problems with the computer not fully going to sleep or being able to sleep. I am not using the same graphic card but I am using the GTX 660 ti. I was wondering if sleep wasn't originally working and you did something to fix it?

Please let me know, as it would be a great help.

Edit:
I actually fixed my issue by disabling hibernation, and adding darkwake=10 to the bootflags.

Sleep actually works perfectly for me without any modifications...strange eh?
 
Joined
Dec 20, 2013
Messages
16
Motherboard
Mavericks
CPU
i5-4670k
Graphics
GEFORCE GTX 650
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
same problem but i have f7 hopefully we can get a solution!
 
Joined
Sep 6, 2012
Messages
31
Motherboard
z77x-up5th
CPU
i7-3770k
Graphics
GT 640
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hi, i practically have the same build, exept that im using the On Board graphics, i seem to be stuck in the apple logo loading mavericks. Can anyone lead me to the proper BIOS settings with the on board graphics card and the proper multibeast settings? thanks!
 
Joined
Dec 10, 2013
Messages
44
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD3H
CPU
Intel i5 4670k
Graphics
EVGA GTX 660
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Here are the proper BIOS settings, courtesy of SquadSeven:

2.1 Load optimized defaults
2.2 Performace > X.M.P. > Profile 1
2.3 Peripherals > xHCI Mode > AUTO
2.4 Peripherals > xHCI Hand-OFF > ENABLED
2.5 Peripherals > EHCI Hand-OFF > ENABLED
Skip step 2.6 and 2.7 if you want to use your internal graphics chip
(2.6 Peripherals > Internal Graphics > DISABLED)
(2.7 Peripherals > Init Display First > PCIe slot of your graphics card)
2.8 Power Management > Wake on Lan > DISABLED
2.9 BIOS Features > Boot Options, change it to your boot disk but pick the one that starts with P2 or some number like that. Do not select the UEFI version else you will get the missing operating system error.
2.10 Save and Exit Bios.

As for multibeast settings, all i did was load Short's config file from this thread http://www.tonymacx86.com/user-buil...-build-i7-4770k-ga-z87x-ud3h-gtx-770-4gb.html
and then added TRIM enabler for my SSD
 
Status
Not open for further replies.
Top