Contribute
Register

-Success- Sierra on GA-B85M-D3H-A (rev. 1.0) + (i5-4460 - HD R7770-PMD1GD5)

Joined
Oct 21, 2012
Messages
81
Motherboard
GA-B85M-D3H-A
CPU
i5-4460
Graphics
HD R7770
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
GA-B85M-D3H-A (rev. 1.0) with BIOS F2 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5417#ov
Core i5-4460 https://ark.intel.com/products/80817/Intel-Core-i5-4460-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz
Kingston 16 GB 2133 MHz DDR3 HyperX Beast T3 (2x8GB - RAM slot 2&4 - only working like that correctly - i also removed the RAM heatsinks ) http://www.hyperxgaming.com/us/memory/beast
Chieftec UC-02B-500S8 Uni, Midi Tower http://www.chieftec.eu/en/chassis/midi-tower-entry-level/uc-02b-new.html
HD R7770-PMD1GD5 (This is a good card, especially at the price of the refurbished model.) https://www.msi.com/Graphics-card/R7770-PMD1GD5.html#hero-overview

You do not need anything for this motherboard. No special adjustment.
A single file I have not touched here in OS X.

Bios Settings:

XHCI Hand-off: Enabled
EHCI Hand-off: Enabled
Execute Disable Bit: Enabled
XHCI Mode: Auto
Legacy USB Support: Enabled
SATA Mode: ACHI ( with UEFI Settings )
VT-d feature : Disabled
X.M.P. Memory Profile to Profile1
Integrated graphics. Disabled - PCI graphics Enabled (Verde.kext fix graphics issue)

Several Kext in Clover with proper config.plist. For install USB & OS X .Nothing else.
Screen Shot 2016-12-28 at 2.19.20 PM.png



WORKS like a charm.
Screen Shot 2016-12-28 at 2.15.10 PM.png


No Boot graphics glitch.
pc.jpg
WOW. This is the Truly QE/CI Acceleration and experience. Fascinating!
 

Attachments

Last edited:
Joined
Aug 27, 2013
Messages
1
Motherboard
Mac
CPU
Core2Duo
Graphics
Gforce 8400gs
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Mikorist,

I have the same mobo but with many issues.
1) Graphics with a basic Nvidia GT610 appear some glitches and cannot change the resolution
2) Not working audio. I have read elsewhere to test with an old version of Multibeast to run ALC892.
3) Ethernet works before running multibeast :rolleyes: and now any RTL from Multibeast doesn´t help.

This kext that you provide may help?

Is my 3rd hackintosh, now i´m working very nice with this configuration on Mavericks but never have to make changes in config.plist (dunno where resides) or if its totally necessary.

Clover doesn´t seem to boot in uefi mode either.

Any suggestions?

Will test and back with results..

Cheers.
 
Joined
Dec 2, 2017
Messages
3
Motherboard
Asus HM76
CPU
Intel Core i7 3610QM
Graphics
Intel HD4000, Nvidia GT 650M
Mobile Phone
Android
GA-B85M-D3H-A (rev. 1.0) with BIOS F2 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5417#ov
Core i5-4460 https://ark.intel.com/products/80817/Intel-Core-i5-4460-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz
Kingston 16 GB 2133 MHz DDR3 HyperX Beast T3 (2x8GB - RAM slot 2&4 - only working like that correctly - i also removed the RAM heatsinks ) http://www.hyperxgaming.com/us/memory/beast
Chieftec UC-02B-500S8 Uni, Midi Tower http://www.chieftec.eu/en/chassis/midi-tower-entry-level/uc-02b-new.html
HD R7770-PMD1GD5 (This is a good card, especially at the price of the refurbished model.) https://www.msi.com/Graphics-card/R7770-PMD1GD5.html#hero-overview

You do not need anything for this motherboard. No special adjustment.
A single file I have not touched here in OS X.

Bios Settings:

XHCI Hand-off: Enabled
EHCI Hand-off: Enabled
Execute Disable Bit: Enabled
XHCI Mode: Auto
Legacy USB Support: Enabled
SATA Mode: ACHI ( with UEFI Settings )
VT-d feature : Disabled
X.M.P. Memory Profile to Profile1
Integrated graphics. Disabled - PCI graphics Enabled (Verde.kext fix graphics issue)

Several Kext in Clover with proper config.plist. For install USB & OS X .Nothing else.
View attachment 227277


WORKS like a charm.
View attachment 227278

No Boot graphics glitch.
View attachment 227282
WOW. This is the Truly QE/CI Acceleration and experience. Fascinating!
Hi, does this work with High Sierra too? Many thanks!
 
Joined
Oct 21, 2012
Messages
81
Motherboard
GA-B85M-D3H-A
CPU
i5-4460
Graphics
HD R7770
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
Hi,

I really do not know. I did not have a success with the laptop. I do not dare to try on the desktop yet.
 
Joined
Oct 21, 2012
Messages
81
Motherboard
GA-B85M-D3H-A
CPU
i5-4460
Graphics
HD R7770
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
I will test today this machine with High Sierra . I will report how it works.
 
Joined
Oct 21, 2012
Messages
81
Motherboard
GA-B85M-D3H-A
CPU
i5-4460
Graphics
HD R7770
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
I can confirm that I have -Success-

And works better than ever. :headbang:

Sound from this motherboard is amazing. (have Nippon Chemicon ARE series audio capacitors)

It is also one of the rarely small boards where the audio section is well-made.
No weird buzzing/humming noise coming from this motherboard.

Also no need for CodecCommander

everything works from EFI (A single file I have not touched here outside EFI)

screenshots
ati.png

Boot arguments for ATI ( Verde.kext + Lilu.kext + WhateverGreen.kext)

"-lilubetaall radpg=15"
lilu.png

EFI/CLOVER/kexts/Other directory.
other.png


and my clover folder . you can see from this folder everything I done.

all kexts are last one...
 

Attachments

Last edited:
Joined
Oct 21, 2012
Messages
81
Motherboard
GA-B85M-D3H-A
CPU
i5-4460
Graphics
HD R7770
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
This kext that you provide may help?
This kext is for ATI not Nvidia.

But, you can got sound with AppleALC and Lilu for sure from this motherboard
 
Joined
Apr 26, 2016
Messages
15
Motherboard
Gigabyte B85M-D3H
CPU
Intel Pentium G3258
Graphics
Nvidia GeForce GTX 750Ti
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
I can confirm that I have -Success-

And works better than ever. :headbang:

Sound from this motherboard is amazing. (have Nippon Chemicon ARE series audio capacitors)

It is also one of the rarely small boards where the audio section is well-made.
No weird buzzing/humming noise coming from this motherboard.

Also no need for CodecCommander

everything works from EFI (A single file I have not touched here outside EFI)

screenshots
View attachment 303243
Boot arguments for ATI ( Verde.kext + Lilu.kext + WhateverGreen.kext)

"-lilubetaall radpg=15"
View attachment 303244
EFI/CLOVER/kexts/Other directory.
View attachment 303245

and my clover folder . you can see from this folder everything I done.

all kexts are last one...
Is your system using APFS on High Sierra or HFS?
 
Joined
Oct 21, 2012
Messages
81
Motherboard
GA-B85M-D3H-A
CPU
i5-4460
Graphics
HD R7770
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
Joined
Aug 27, 2013
Messages
4
Motherboard
gigabyte B85M-D3H
CPU
core i5 4430 @ 3.00Ghz
Graphics
AMD Radeon HD 6670
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
GA-B85M-D3H-A (rev. 1.0) with BIOS F2 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5417#ov
Core i5-4460 https://ark.intel.com/products/80817/Intel-Core-i5-4460-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz
Kingston 16 GB 2133 MHz DDR3 HyperX Beast T3 (2x8GB - RAM slot 2&4 - only working like that correctly - i also removed the RAM heatsinks ) http://www.hyperxgaming.com/us/memory/beast
Chieftec UC-02B-500S8 Uni, Midi Tower http://www.chieftec.eu/en/chassis/midi-tower-entry-level/uc-02b-new.html
HD R7770-PMD1GD5 (This is a good card, especially at the price of the refurbished model.) https://www.msi.com/Graphics-card/R7770-PMD1GD5.html#hero-overview

You do not need anything for this motherboard. No special adjustment.
A single file I have not touched here in OS X.

Bios Settings:

XHCI Hand-off: Enabled
EHCI Hand-off: Enabled
Execute Disable Bit: Enabled
XHCI Mode: Auto
Legacy USB Support: Enabled
SATA Mode: ACHI ( with UEFI Settings )
VT-d feature : Disabled
X.M.P. Memory Profile to Profile1
Integrated graphics. Disabled - PCI graphics Enabled (Verde.kext fix graphics issue)

Several Kext in Clover with proper config.plist. For install USB & OS X .Nothing else.
View attachment 227277


WORKS like a charm.
View attachment 227278

No Boot graphics glitch.
View attachment 227282
WOW. This is the Truly QE/CI Acceleration and experience. Fascinating!
Hi, I have this configuration:

gigabyte B85M-D3H
core i5 4430 @ 3.00Ghz
AMD Radeon HD 6670
1TB hard Disck
12 ram


when it inserted usb and the boot starts at the end of the loading of the white bar with black background and logo of mac more I get some stripes and in the end it goes blank .. you can help me
 
Top