Contribute
Register

[Success] MSI Z170A SLI Plus, i7 6700K, Asus GTX 970

Joined
Mar 4, 2017
Messages
7
Alright, so I'm not an expert on any of this, but the Multibeast setup was giving me trouble so someone online (discord) helped me out and I thought I'd share the steps with you so anybody in the future can use it. Thank you a lot "UniForceMusic" from the 'CorpNewtonian Paradise' Discord channel!

Started out with this nice build:
  • Intel Core i7 6700K
  • MSI Z170A SLI Plus
  • Kingston HyperX Fury (black), 2x16GB DDR4 2133MHz CL14
  • Samsung 850 EVO 500GB
  • Asus Strix GTX 970 (DC2OC-4GD5)
  • Corsair CX450M
  • NZXT S340 Black
  • Scythe Fuma
DSC_0010.JPG

First I updated the BIOS, and changed some BIOS settings. You can seen the changes I made in the following picture:

1.jpg

Then I installed Sierra using Unibeast following this site's installation guide.

Instead of using multibeast to install Clover and the drivers I followed these steps:

Download Clover installer from this link: https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/Clover_v2.3k_r3911.zip/download

[CLOVER]

Install clover with these settings (Found under customize):

---------------------------------------
Install Clover UEFI booting only
Install Clover to the ESP
Drivers64UEFI:
- OsxAptioFixDrv
- ParitionDxe
- EmuVariableUefi-64
Install RC Scripts on target volume
---------------------------------------

[CONFIG]

Next, download this config.plist
https://drive.google.com/file/d/0B5Txx3pb7pgcTlpsdDhPOE1JQ0U/view?usp=sharing

Once clover is installed there is a new partition visible called "EFI"
Open this partition and go to /EFI/Clover/

Rename the config_universal.plist you downloaded to config.plist

Drag it inside the /EFI/Clover/ folder and click "Replace"

[KEXTS]

Go to /EFI/Clover/Kexts/Other/ and place all the kexts you need in that folder

FakeSMC (Only use FakeSMC.kext from the folder):
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek/downloads/RehabMan-FakeSMC-2017-0117.zip

Intel Ethernet:
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-intel-network/downloads/RehabMan-IntelMausiEthernet-v2-2016-0419.zip

USBInjectAll:
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads/RehabMan-USBInjectAll-2017-0112.zip

ALC1150 audio:
https://github.com/vit9696/AppleALC/releases/download/1.0.19/1.0.19.RELEASE.zip

[GRAPHICS]

Next I installed the corresponding alternate graphics drivers from the Nvidia website. Sierra kept loading the OSX default drivers though, which I eventually fixed by adding the EmuVariableUefi-64 in the Clover installation setup (which I now added to the above step). If it still won't load you can try the following fixes:

- When booting up, go into the Clover options, graphics injector and then enable "nvidia web".

- Using the Clover Configurator I opened the config.plist from the EFI and under the tab 'system parameters' I enabled 'nvidia web'

- Save

- Restart

[AUDIO]

If you followed the earlier steps the ALC1150 audio kext should already be in the right place.

- Now again using the Clover Configurator open the config.plist from the EFI.

- Open config and go to the tab 'Devices'.

- Under audio there should be a dropdown menu with a number (layout id).

- Change that to the number '7'.

- Save.

- Restart.

[USB-ports]

The next problem was quite annoying, because only USB2.0 devices would work on the USB3.0 ports. I tried a lot of things to fix this and eventually got it working by again opening the config.plist from the EFI using Clover Configurator and then in the 'acpi' tab under the dropdown menu 'dsdt live patches' selecting 'ehcx to ehc0' and then saving. I hope this instantly fixes the problem, else you might want to experiment with some other fixes (like USB InjectALL option from Multibeast).

[Hibernate disable]

Last but not least, you'll want to disable all forms of hibernation, since this caused some random issues for me. You can disable it in MacOS, and additionally you can again mount the config.plist from the EFI using Clover Configurator and then under 'boot' change 'Darkwake=0'.


Alright, I hope this makes the life of someone out there a little bit easier.
 
Last edited:
Joined
Aug 9, 2016
Messages
5
Motherboard
gigabyte x99 ultra gaming
CPU
core i7 5820K
Graphics
asus GTX 970
Thank youuuuu, i spend 3 hours and with your guid work PERFECT !!!
 
Joined
Aug 9, 2016
Messages
5
Motherboard
gigabyte x99 ultra gaming
CPU
core i7 5820K
Graphics
asus GTX 970
man, after i install the mac os sierra the sound card work perfect, after install clover and boot from SSD it disappear from sound pref :( any tips ?
 
Joined
Mar 4, 2017
Messages
7
EDIT:

Updated the guide and new replied with a solution below.
 
Last edited:
Joined
Aug 9, 2016
Messages
5
Motherboard
gigabyte x99 ultra gaming
CPU
core i7 5820K
Graphics
asus GTX 970
Joined
Dec 26, 2014
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
What are your Bios settings please ?
I can't make the sound work !
 
Last edited:
Top