Contribute
Register

[Success] Mavericks 10.9.1 GA-H61N-USB3 / I7-3770 / HD4000

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 15, 2012
Messages
1
Motherboard
GA-H67MA-D2H-B3
CPU
i5 2500K
Graphics
HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Install 10.9 and apply multibeast after upgrade to 10.9.1 you just need to install graphic driver with multi beast again. The IGPlatformID is crucial for system to boot up without -x as it helps hd4000 driver loaded properly. Credit to this link
http://www.tonymacx86.com/chimera-archived-threads/61778-hd4000-manually-select-ig-platform-id.html

My Multibeat 6.0.1 setting
Screen Shot 2556-12-19 at 17.53.41.png

My org.chameleon.Boot.plist

<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>IGPlatformID</key>
<string>01620005</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>dart=0 PCIRootUID=1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
 
Joined
Apr 14, 2014
Messages
14
Motherboard
Laptop Intel HM55 Express
CPU
i5 1st Gen 540M
Graphics
Intel HD 1st gen
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you so much!

<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>IGPlatformID</key>
<string>01620005</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>dart=0 PCIRootUID=1</string>

This is fixed the black screen on my Lenovo Twist with HD4000.
 
Joined
Feb 1, 2012
Messages
108
Motherboard
Gigabyte GA-H61N-USB3
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. 128K
  2. 512K
  3. Apple
  4. LC
  5. Plus
  6. PowerBook
  7. Quadra
  8. SE
  9. SE/30
Mobile Phone
  1. Android
Any instructions more for dummies?
I've gotten past the install several times, but can't get the system to boot.

GA-H61N-USB3
F8 Bios (came that way.)
i3-3225 CPU @ 3.30Ghz
16GB of RAM
2TB ST2000DM001 HD.
HDMI connected to Monitor.

>MB Intelligent Tweaker (M.I.T.)
All default till
>Miscellaneous Setting
Isonchronous Support [Disabled]
Virtualization Technology [Disabled]

>Standard CMOS Features
All default

>Advanced BIOS Features
Hard Disk Boot Priority
1 USB-HDD0 : PNY USB 2.0 FD
2 Ch1 M. : ST2000DM001
3 Bootable Add-in Cards

Quick Boot [Disabled]
EFI CD/DVD Boot Option [EFI]
First Boot Device [USB-HDD]
Second Boot Device [Hard Disk]
Third Boot Device [Disabled]
HDD S.M.A.R.T. Capability [Enabled]
Limit CPUID Max. to 3 [Disabled]
Mo-Execute Memory Protect [Disabled]
Delay for HDD (Secs) [0]
Full Screen LOGO Show [Disabled]
Init Display First [Onboard]
Onboard VGA [Always Enable]
On-Chip Frame Buffer Size [480MB+2MB for GTT]

>Integrated Peripherals
SATA AHCI Mode [AHCI]
SATA Port0-1 Native Mode [Disabled]
USB Controllers [Enabled]
USB Legacy Function [Enabled] (or my keyboard won't work)
USB Storage Function [Enabled]
Azalia Codec [Auto]
Onboard H/W LAN [Enabled]
>SMART LAN (Default)
Onboard LAN Boot ROM [Disabled]
Onboard USB 3.0 Controller [Enabled]

>Power Management Setup
ACPI Suspend Type [S3(STR)]
Soft-Off by PWR-BTTN [Instant-Off]
PME Event Wake Up [Enabled]
Resume by Alarm [Disabled]
HPET Support [Enabled]
HPET Mode [64-bit mode]
AC Back Function [Soft-Off]
ErP Support [Disabled]

Made my USB Key with UniBeast 5.0.2. and a fresh download of Maverick from App Store.

After installation, I can't get the HD to boot even with the USB Key still in.
 
Joined
May 19, 2011
Messages
21
Motherboard
GA-H61N-USB3
CPU
i3-3225
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hi ratteler,

i have the same build as you.

GA-H61N-USB3
F8 Bios (came that way.)
i3-3225 CPU @ 3.30Ghz
16GB of RAM
2TB ST2000DM001 HD.
HDMI connected to Monitor

i can install the os from the usb-hdd.

but i am not able to boot from internal hdd after reboot.

can you help me?

Thanks
 
Joined
Feb 1, 2012
Messages
108
Motherboard
Gigabyte GA-H61N-USB3
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. 128K
  2. 512K
  3. Apple
  4. LC
  5. Plus
  6. PowerBook
  7. Quadra
  8. SE
  9. SE/30
Mobile Phone
  1. Android
Not yet. I decided to start from scratch.

Now the USB Key fails after flashing a second of the Apple start screen, and the whole machine reboots.
 
Joined
Feb 1, 2012
Messages
108
Motherboard
Gigabyte GA-H61N-USB3
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. 128K
  2. 512K
  3. Apple
  4. LC
  5. Plus
  6. PowerBook
  7. Quadra
  8. SE
  9. SE/30
Mobile Phone
  1. Android
Latest try.

Followed everything from

http://www.tonymacx86.com/mountain-...3-3225-ivy-bridge-mountain-lion-10-8-2-a.html

with the exception of using 10.9 instead of 10.8.2.

I get to the Chimera(?) boot screen, with icons to boot from my OS X Install USB, and the System drive it installed to that time it worked.

tried

-v -x -f GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1

tried

-v -x -f GraphicsEnabler=No PCIRootUID=1

Tried leaving PCIRootUID=1 off.

I get a flash of the gray apple logo and then the machine restarts.

Any ideas? Anyone?

Is it any better with Yosemite?
 
Status
Not open for further replies.
Top