Contribute
Register

[SUCCESS] Lion working 100% with CustoMac Mini 2011 Build

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 29, 2012
Messages
178
Motherboard
GA-H270N-WIFI
CPU
i5 7500
Graphics
Intel HD Graphics 630
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Updated to 10.8.2
Everything up and running, had to reinstall audio kext from MultiBeast though
Definitely loving this update, finally dictation in spanish :D
So, to everyone using this rig, don't be afraid to press the update button :)
PS: I downloaded the DMG from Apple (697.8 MB)
 

Attachments

  • Screen Shot 2012-09-19 at 9.52.02 PM.png
    Screen Shot 2012-09-19 at 9.52.02 PM.png
    48.3 KB · Views: 130
Joined
Dec 14, 2011
Messages
11
Motherboard
Gigabyte H61N-USB3 F8
CPU
Intel Core i5 2500K
Graphics
AMD Radeon HD 6670
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Okay so I just installed the 10.8.2 update and everything is well. I had to reinstall the audio kext but other than that, everything is working great!
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
35
Motherboard
GA-H81N
CPU
I5-2500K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Updated to 10.8.2
Everything up and running, had to reinstall audio kext from MultiBeast though
Definitely loving this update, finally dictation in spanish :D
So, to everyone using this rig, don't be afraid to press the update button :)
PS: I downloaded the DMG from Apple (697.8 MB)

I've got the same build. what are your settings for mulitbeast and org.chameleon.boot file?

I cant seem to get sleep working even with the GraphicsEnabler=no..

Thanks
 
Joined
Apr 29, 2012
Messages
178
Motherboard
GA-H270N-WIFI
CPU
i5 7500
Graphics
Intel HD Graphics 630
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Here it is:

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>EthernetBuiltIn</key>
	<string>Yes</string>
	<key>GenerateCStates</key>
	<string>Yes</string>
	<key>GeneratePStates</key>
	<string>Yes</string>
	<key>GraphicsEnabler</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Kernel</key>
	<string>mach_kernel</string>
	<key>Kernel Flags</key>
	<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
	<key>Legacy Logo</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Quiet Boot</key>
	<string>Yes</string>
	<key>UseKernelCache</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Graphics Mode</key>
	<string>"1920x1080x32"</string>

</dict>
</plist>

Note that since I only use OSX, I've removed any timeout in order to boot automatically into OSX
My sleep is working perfectly (with RTC patched because of the CMOS resets)
Also, I don't use auto sleep, here's my settings under Energy Saver:
 

Attachments

  • Screen Shot 2012-10-09 at 8.45.32 PM.png
    Screen Shot 2012-10-09 at 8.45.32 PM.png
    91.2 KB · Views: 166
Joined
Dec 2, 2011
Messages
25
Motherboard
GigaByte GA-H61N-USB3
CPU
Intel Core-i3 2105
Graphics
nVidia GeForce 210
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
Once again, just a 'me too' post.

Just did the update to 10.8.2 on my CustoMac Mini 2011 Build. My setup:

Apex MI-008 Mini-ITX case
Gigabyte GA-H61N-USB3 motherboard (F8 BIOS)
Intel Core i3 2105 CPU
1TB 3.5" 7200RPM SATA HD
8GB DDR3 1333 Memory
MSI GeForce 210 PCIE Video Card

UniBeast install went clean. MultiBeast went clean as well, with UserDSDT. Selected ALC889 only for Audio, which works. USB3 worked out of the box. Migration assistant restored everything I needed from Time Machine, so I'm good to go here.

Works for me!!

BL.
 
Joined
Jun 20, 2011
Messages
160
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10600K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hi everybody:
I'm on 10.8.2 works wonderful but I still have the very long time to boot with ssd (in lion it was super fast). I try with a mechanical HDD with the same problem.
I have a samsung 830 128Gb (Sata III) and a WD Green 1,5Tb (sataII). I try to disconnect the HDD, change the motherboard sata port without any change.
Autosleep works by editing darkwake=10, but after a few wakes, I loose all the usb ports and have to power off. For wake I use an magic trackpad or aluminium bt keyboard with an apple brand bluetooh connected to a mobo usb header.
Any ideas to fix my little problems?
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
7
Motherboard
Gigabyte H67N-USB3
CPU
Intel Core i3
Graphics
Intel HD Graphic 3000 512MB
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
Updated to 10.8.2
Everything up and running, had to reinstall audio kext from MultiBeast though
Definitely loving this update, finally dictation in spanish :D
So, to everyone using this rig, don't be afraid to press the update button :)
PS: I downloaded the DMG from Apple (697.8 MB)

Can you post your MultiBeast screenshot and what BIOS firmware are u using.
 
Joined
Jun 20, 2011
Messages
160
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10600K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hi everybody:
I'm on 10.8.2 works wonderful but I still have the very long time to boot with ssd (in lion it was super fast). I try with a mechanical HDD with the same problem.
I have a samsung 830 128Gb (Sata III) and a WD Green 1,5Tb (sataII). I try to disconnect the HDD, change the motherboard sata port without any change.
Autosleep works by editing darkwake=10, but after a few wakes, I loose all the usb ports and have to power off. For wake I use an magic trackpad or aluminium bt keyboard with an apple brand bluetooh connected to a mobo usb header.
Any ideas to fix my little problems?

Nobody?
 
Joined
Jun 20, 2011
Messages
160
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10600K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS

Thanks rbob!!
I read the article a month ago but did not inspire confidence...
I follow the instructions: install AppleAHCIPort.kext and IOAHCIFamily.kext from Lion (I copy from a mac with 10.7.5), instead the ML ones and... voilà! My system boot very fast.
I replace the Apple branded bluetooth header mod with a belkin F8T016 dongle and works OOB! In lion needs some edits to wake from sleep. But with ML doesn´t: my system wake from sleep with my kb (not with the trackpad). But the most important: now, wake from sleep don't break my usb. I need to wait 8-10 seconds to reconnect again the kb and the trackpad (the same with the header mod).
Now my system is perfect!
Autosleep works fine and usb 3 too with the Lacie kexts from the last multibeast.
 
Status
Not open for further replies.
Top