Contribute
Register

[SUCCESS] jbarnette's Build - ASUS TUF Z390 M Gaming + i9-9900K + Sapphire RX Vega 64 8GB + 32GB RAM + MacOS 10.14.3 w/ USB3 working!

Joined
Mar 12, 2018
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
The sleep is still working for me, but the audio is broken after upgrade to 10.14.4.

I got the audio working again by changing the Devices > Audio > Inject from 11 to 1...
 
Joined
Nov 24, 2018
Messages
283
Motherboard
ASUS TUF Z390M-PRO GAMING (WI-FI)
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Not sure why my sleep and shutdown are working compared to everyone else, guess I'm lucky lol..anyway just updated to 10.14.4 with no issues.
I would like to work with you and figure all of those out and update this thread. I have another SSD coming tomorrow. I will clone my setup and then use the new ssd to make changes. I can't have my production machine go down.
 
Joined
Aug 26, 2018
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 M GAMING
CPU
i7-8700
Graphics
VEGA 56
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I got the audio working again by changing the Devices > Audio > Inject from 11 to 1...
Here is my CLOVER folder, the only problem is audio not working. I have already set inject 1 in audio setting, but no luck. Could you please share your CLOVER folder, so that I may figure out the problem with my audio?

By the way, during the upgrade to 10.14.4, it is weird that it lost boot option, so I have to re-add boot entry with something like BOOTICE. Maybe I should reinstall the whole system.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    2.8 MB · Views: 116
Joined
Mar 12, 2018
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here ya go.
 

Attachments

  • CLOVER 2.zip
    4.2 MB · Views: 110
Joined
Aug 26, 2018
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 M GAMING
CPU
i7-8700
Graphics
VEGA 56
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here ya go.
Still no luck for my audio. I think it's time to reinstall the whole system. By the way, you may need to remove AptioMemoryFix-64.efi, which may fix your sleep and shutdown. OsxAptioFix2Drv-free2000.efi seems to be a better choice for this motherboard.
 
Joined
Aug 26, 2018
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 M GAMING
CPU
i7-8700
Graphics
VEGA 56
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here is my CLOVER folder, the only problem is audio not working. I have already set inject 1 in audio setting, but no luck. Could you please share your CLOVER folder, so that I may figure out the problem with my audio?

By the way, during the upgrade to 10.14.4, it is weird that it lost boot option, so I have to re-add boot entry with something like BOOTICE. Maybe I should reinstall the whole system.
Finally, I reinstall Mojave 10.14.4 from App Store, everything works fine now.
 
Last edited:
Joined
May 22, 2011
Messages
1,046
Motherboard
ASUS TUF Z390 Plus Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
@jbarnette did you find any solution for restart/shutdown problem?
 
Joined
Apr 10, 2016
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
I've used OsxAptioFix2Drv-free2000.efi and now it shuts down no problem. Only issue I've been experiencing is on Netflix with Safari, I cannot seem to get it work and I get always the same error no matter what I try: S7363-1260-FFFFD089

Does anyone have this issue with Netflix? Any solution?
 
Joined
Mar 31, 2019
Messages
2
Motherboard
gigabyte z390m gaming
CPU
i9 9900k
Graphics
amd rx580
After a few hours tonight, I can finally say I have a build with everything working so far, onboard audio, HDMI audio, RX580 Natively Supported, UHD 630 Framebuffer running in headless mode, I did have to manually set the layout of the ALC Codec via Hackingtool and also pick the correct ID for the IGPU in Hackingtool as well...also added slide=0 to boot arguments to get past men alloc errors...also my shutdown restart and sleep work.. only thing I'm waiting on is the combo wifi/bluetooth which should be here Thursday and I'll have native wifi and bt with continuity/handoff/airdrop working. I was able to get all my usb ports working in usb 3 except for the top two and of course the USB 2 header by editing the dsl template.
Hi everyone,
djkinetic, I have a build the same as yours, and I would like to install Mojave.
Can you please post your EFI folder?

thank you very much for your consideration
 
Top