Contribute
Register

[SUCCESS] jbarnette's Build - ASUS TUF Z390 M Gaming + i9-9900K + Sapphire RX Vega 64 8GB + 32GB RAM + MacOS 10.14.3 w/ USB3 working!

Joined
Jul 27, 2012
Messages
1
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i5-9600K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello. Is there a way to improve the Vega 64 LE performance? It's 20% lower than in Windows (Geekbench). I use iMac Pro 1,1 def and 10.15.1

The strange thing is that on my previous PC (def iMac 14.2, Mojave) the same GPU worked better, the difference was 5-7% only
 
Joined
Sep 10, 2017
Messages
320
Motherboard
Gigabyte Z590M GAMING X
CPU
i9-10900
Graphics
Vega 56+UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Anyone have Thunderbolt Hot Plugging working with this motherboard?
I have the Titan Ridge card, but I don't have equipment to test.
Would anyone have any apps or step by step on how MacOS control Gigabyte RX Vega 56 Fans?
 
Joined
Apr 25, 2019
Messages
8
Motherboard
Z1 Gaming
CPU
6700k
Graphics
1070
Just use OsxAptioFix2Drv-free2000.efi instead of AptioMemoryFix-64.efi.

Hey, didn't work for me.
I set up a Hackintosh and almost everything seems to work well except the sleep mode. When I click on "Sleep", the displays switch off and 10s later shortly before sleeping the fans of my Vega 64 get very loud for about 3 seconds. After that, everything is silent for 1-2 seconds and then the PC switches on again. Wake up for Ethernet connections in settings already disabled.
Any help?

Z170 Gaming K3
RX Vega 64
i7 6700K


Even though i have an i7 6700k i have my config on Mac Pro because otherwise "Quicklook/Preview" won't work.

Dominik
 
Joined
Sep 10, 2017
Messages
320
Motherboard
Gigabyte Z590M GAMING X
CPU
i9-10900
Graphics
Vega 56+UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Someone would have some EFI working all with Catalina for this configuration:
Anyone installing using standard method with Clover or UniBeast?
Because I tried to install Catalina and lost the previous EFI.
because I am having trouble installing Catalina, on the last boot, where we do the Mac configuration, like icloud, keyboard, etc., this image is appearing, which I don't know how to solve.
2019-12-11.jpeg
 
Last edited:
Joined
Sep 10, 2017
Messages
320
Motherboard
Gigabyte Z590M GAMING X
CPU
i9-10900
Graphics
Vega 56+UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I was able to fix this problem above.
Another question, have you upgraded to Catalina for this configuration?
What version of Clover should we be on?
 
Joined
Feb 25, 2013
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
@jbarnette thank you mate for the EFI and other files, I don't know did you managed to fix an issue with top the ports. Please try to use these patches and let me know if it works for you.
 

Attachments

  • SSDT-EC.aml
    91 bytes · Views: 43
  • SSDT-UIAC.aml
    777 bytes · Views: 52
Last edited:
Joined
Oct 22, 2019
Messages
18
Motherboard
Gigabyte Z390-M Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hi @jbarnette ,

Thanks a lot for this guide, I would to write also mine to help all the community.

I made a build with the same MB (i5-9600KF and RX 580 8GB), I've updated to Catalina without any problems.

All works, also stop, reboot and shutdown, except one thing, if the mac goes to stop with an HDD USB connected, when it woke up, and I try to make something on that HDD, like deleting or adding files, or also trying to eject it, the Finder goes crazy, it stucks.

Have you tried something like this?
 
Joined
Aug 24, 2018
Messages
17
Motherboard
GA-Z390 M GAMING
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Top