Contribute
Register

[Success] Intel Nuc NUC9I7QNX Big Sur 11.2.3

Joined
Mar 25, 2021
Messages
3
Motherboard
Intel NUC9I7QNX
CPU
i7-9750H
Graphics
HD 630
I have managed to install Bug Sur 11.2.3 on my NUC NUC9I7QNX (Nuc9 Series) using OpenCore 0.6.7.

Working hardware:
  • GPU acceleration
  • Ethernet
  • USB A ports
  • SD card slot
  • NVMe SSD
  • Wifi (built in oem)
  • Bluetooth (built in oem)
  • USB C ports
  • Airpods Pro (battery level/noise reduction mode switch)
Not working hardware:
  • Audio (Headphone)
Working software:
  • Installer, App Store, App updates
  • APFS, SSD TRIM
  • iMessage, iCloud, Siri, iTunes, other services
  • Metal, GPU accelerated applications
  • Time Machine
Not working software:
  • Handoff, Continuity, Universal Clipboard
Not tested hardware:
  • Audio (Microphone)
  • HDMI/DP audio
  • Video encoder/decoder hardware
  • Multiple displays
  • Thunderbolt 3 port
  • CPU power management
  • Shutdown/Sleep/Wake
  • Secure Boot (with High Security)
Not tested software:
  • FileVault2
  • SIP, Gate Keeper, all OSX security features
  • Schedule Start up or Wake, Sleep
  • Update macOS directly from Apple
Issues:
  • Could not connect my Mx Keys for Mac using Bluetooth, I had to use Unifying Dongle
  • Could not connect my Mx Master 1 using Bluetooth
All details and files here: https://github.com/bemble/Hackintosh-NUC9I7QNX-OpenCore
 
Last edited:
Joined
Nov 6, 2012
Messages
26
Motherboard
Asrock Deskmini 310
CPU
i5 9500
Graphics
630HD
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have managed to install Bug Sur 11.2.3 on my NUC NUC9I7QNX (Nuc9 Series) using OpenCore 0.6.7.

Working hardware:
  • GPU acceleration
  • Ethernet
  • USB A ports
  • SD card slot
  • NVMe SSD
  • Wifi (built in oem)
  • Bluetooth (built in oem)
  • USB C ports
  • Airpods Pro (battery level/noise reduction mode switch)
Not working hardware:
  • Audio (Headphone)
Working software:
  • Installer, App Store, App updates
  • APFS, SSD TRIM
  • iMessage, iCloud, Siri, iTunes, other services
  • Metal, GPU accelerated applications
  • Time Machine
Not working software:
  • Handoff, Continuity, Universal Clipboard
Not tested hardware:
  • Audio (Microphone)
  • HDMI/DP audio
  • Video encoder/decoder hardware
  • Multiple displays
  • Thunderbolt 3 port
  • CPU power management
  • Shutdown/Sleep/Wake
  • Secure Boot (with High Security)
Not tested software:
  • FileVault2
  • SIP, Gate Keeper, all OSX security features
  • Schedule Start up or Wake, Sleep
  • Update macOS directly from Apple
Issues:
  • Could not connect my Mx Keys for Mac using Bluetooth, I had to use Unifying Dongle
  • Could not connect my Mx Master 1 using Bluetooth
All details and files here: https://github.com/pierrecle/Hackintosh-NUC9I7QNX-OpenCore
Have you updated to monterey? If so, a copy of your EFI would most appreciated.
 
Joined
Mar 25, 2021
Messages
3
Motherboard
Intel NUC9I7QNX
CPU
i7-9750H
Graphics
HD 630
Have you updated to monterey? If so, a copy of your EFI would most appreciated.
I'm working on it, I still have a big network issue (no ethernet even if interfaces are recognized, no wifi even with a broadcom ship).
 
Joined
Sep 13, 2019
Messages
3
Motherboard
NUC9i7QNX
CPU
Intel® Core™ i7-9750H
Graphics
N/A
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Did you have problems getting USB3.0 to work on your Catalina install? I still can't get them to work properly
 
Joined
Sep 18, 2017
Messages
28
Motherboard
NUC6i7KYK
CPU
Intel Core i7-6770HQ
Graphics
Embedded graphics
Anybody got TB3 to work on NUC9?
 
Joined
Jan 23, 2016
Messages
99
Motherboard
Giga W480m
CPU
I9-10900k
Graphics
iGPu
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Tried the EFI and it worked. Also tried another EFI and it worked but in different ways. Ended up using Mac mini 2018 config.

USB3 is only at USB 2 speeds. on all ports including the USB C. (Full speed if you remove any TB3 kext or TB3 in ACPI.) TB3 never worked correctly for me.

Audio is alcid=14 and the audio works.

Wifi and BT work, front SD card reader doesn't. Lower front audio jack had audio but no mic.

I left the Intel platform Trust on, SGX software controlled - seemed to have no difference.

These were my results using Monterey and the EFI above as a template. Updated to OC 8.8.


Thanks for the EFI. I couldn't get past the O with a line thru it before trying yours.
 
Last edited:
Top