Contribute
Register

(Success) Installation on Gigabyte AORUS Z390 Elite - Catalina 10.15.3

Joined
May 15, 2020
Messages
7
Motherboard
Z390 AORUS ELITE
CPU
I7 9700KF
Graphics
RX 5700
Thank you for your reply...

Can you please guide me, what should I update with????

In this case i copied kasix efi file to my bootable
Pendrive..... Then i did the Simbios thing to generate Mac Id...
So after this step what should I do?
If this.is a stupid question pls forgive me...

I appreciate your effort...
Ok, I give you my EFI folder, it's with a new serial number and switched with your parameters, has the portmapping and all the new drivers and kext's. try it.
 

Attachments

Joined
May 9, 2020
Messages
8
Motherboard
Z390 Aoruz Elite
CPU
Intel i7-9700K
Graphics
Radeon RX580
Mobile Phone
Android, Other
you have to update your clover boot files, in EFI/CLOVER/ and EFI/BOOT

the file name is CLVOERX64.efi and BOOTX6.efi

You have this files in the newest package installer of clover

Thank You very much....Following your previous guide I get it working... :)
all I did was install new clover boot loader ----> copied those files (ie, CLOVERX64.efi & BOOTX6.efi) to the USB installer folder & replaced the files... It Just Worked!!!!!


Ok, I give you my EFI folder, it's with a new serial number and switched with your parameters, has the portmapping and all the new drivers and kext's. try it.
I have no words to describe how happy and fortunate I'm to get such a help..... I will keep your EFI and will give it a test :)

"Once againg I'm so happy to have your help" :)


For those who are looking for BIOS settings - This is are my settings:
  • Virtualization : Enabled
  • VT-d : Disabled
  • XHCI Hand-Off : Enabled
  • Legacy USB Support: Auto/Enabled
  • IO SerialPort : Disabled
  • Network Stack : Disabled
  • CSM : Disabled
  • XMP Profile : Auto / Profile 1/Enabled
  • UEFI Booting set to Enabled and set Priority over Legacy
  • Secure Boot : Disabled
  • Fast Boot : Disabled
  • OS Type: Other OS
  • Wake on LAN : Disabled
  • Integrated Graphics : Auto
  • Primary Display Graphics: PEG/PCIe Slot 1
  • Initial Display Output : PCIe 1 Slot
  • DVMT Pre-Allocated : 256M or higher
 

Attachments

Last edited:
Joined
May 15, 2020
Messages
7
Motherboard
Z390 AORUS ELITE
CPU
I7 9700KF
Graphics
RX 5700
Thank You very much....Following your previous guide I get it working... :)
all I did was install new clover boot loader ----> copied those files (ie, CLOVERX64.efi & BOOTX6.efi) to the USB installer folder & replaced the files... It Just Worked!!!!!



I have no words to describe how happy and fortunate I'm to get such a help..... I will keep your EFI and will give it a test :)

"Once axing I'm so happy to have your help" :)


For those who are looking for BIOS settings - This is are my settings:
  • Virtualization : Enabled
  • VT-d : Disabled
  • XHCI Hand-Off : Enabled
  • Legacy USB Support: Auto/Enabled
  • IO SerialPort : Disabled
  • Network Stack : Disabled
  • CSM : Disabled
  • XMP Profile : Auto / Profile 1/Enabled
  • UEFI Booting set to Enabled and set Priority over Legacy
  • Secure Boot : Disabled
  • Fast Boot : Disabled
  • OS Type: Other OS
  • Wake on LAN : Disabled
  • Integrated Graphics : Auto
  • Primary Display Graphics: PEG/PCIe Slot 1
  • Initial Display Output : PCIe 1 Slot
  • DVMT Pre-Allocated : 256M or higher
You're wellcome!!
 
Joined
Jun 15, 2020
Messages
9
Motherboard
Gigabyte z390 aorus elite
CPU
i5-8500k
Graphics
rx580
Mac
iMac
Problem solved.
 
Last edited:
Joined
Aug 1, 2020
Messages
1
Motherboard
Gigabyte Aorus z390 elite
CPU
i7-9700
Graphics
RX 580
Mobile Phone
Android
View attachment 452952

View attachment 452953


View attachment 452954
View attachment 452955
First I would like to thank all the Masters who are here, help us in a selfless way wasting their time. I have been following the group for years, but I have never written. This is my way of thanking all that I have learned these years with you, I hope I can serve someone. Thank you!

PS: Sorry for my bad English.




Hardware:

  • Processor : Intel Core i7-9700K
  • Motherboard : Gigabyte Z390 Aourus Elite, 9 BIOS version
  • RAM : 32GB DDR4 PC3200 Ballistic
  • GPU : MSI Radeon RX 580 XT 8GB
  • Storage : 2 NVMe M2 Samsung 970 EVO Plus 500 - New firmware.
  • Ethernet : Intel I219V Ethernet Gigabit Port
  • USB : Intel Chipset
  • Audio Codec : Realtek ALC1220-VB codec
  • Display Size : BENQ 32" PDseries PD3200Q
  • Monitor Resolution : 2k
  • Boot Mode : UEFI
  • OSX Version : macOS Catalina 10.15.3
Work- All
  • Radeon RX 580 Armor 8GB
  • Restart, Sleep and Shutdown
  • CPU Power Management
  • Audio
  • HDMI Output
  • TRIM support enabled
  • HDMI Audio
  • All Port USB and Super Speed USB 3.0 3.1
  • USB type C
  • Hardware acceleration
  • IGPU not enabled, not ideally for my smbios
  • TRIM enabled
  • And not remember more.... :)
Software
  • All app, FaceTime , iMessage , etc
  • Final Cut, Davinci, etc


KEXT- All installed on efi/clover/kexts/other
  • Audio = Applealc.kext
  • Ethernet = IntelMausiEthernet.kext
  • USB = USBinjectAll.kext
  • WhateverGreen.kext
  • lilu.kext
  • virtualsmc.kext and complements, SMCLghtsensor.kext, SMCProcessor.kext and SMCSuperIO.kext
  • dummy-hevc-10-150-2.kext

Drivers- All installed on efi/clover/drivers/uefi

  • ApfsDriverloader.efi
  • AptioMemoryfix.efi
  • AudioDxe.efi
  • DataHubDxe.efi
  • FsInject.efi
  • VboxHFS.efi
  • VirtualSMC.efi
ACPI- Patch installed on efi/clover/ACPI/patched
  • Patch extract and compiled of the Opencore bootloader. Fix NVRAM for B360, B365, H310, H370, Z390, sleep, restart, and shutdown works.

BIOS SETTIGS
  • BIOS version 9
I will make this part when I have a little time.


Clover Settings

View attachment 452962
View attachment 452963
View attachment 452964
View attachment 452965
Here, you need generate a new SMBIOS whit a iMacPro 1,1 !.

View attachment 452966
View attachment 452969

When I update, i will make the changes in this post.

View attachment 452971
View attachment 452972
View attachment 452975
View attachment 452976
View attachment 452977
View attachment 452978
View attachment 452979
Hey! so Glad you made it. I´m totally new on this and i already have my built ready to install hackintosh. Share almost the same Specs as you and would like to Know if your configuration would work for me as well. Will appreciate any recomendation yours or form any of the fellows in this thread. Thanks in advance
 
Joined
Jun 11, 2020
Messages
1
Motherboard
Gigabyte
CPU
Intel
Graphics
Intel
HELP !! when the installer starts up within minutes I get a black screen. I have z390 elite i5 9400 ... thank you very much in advance!
 
Top