Contribute
Register

(Success) Installation on Gigabyte AORUS Z390 Elite - Catalina 10.15.3

Joined
Apr 12, 2016
Messages
2
Motherboard
Aorus Z390 Elite
CPU
I7 9700K
Graphics
MSI Radeon RX580 Armor
Mac
MacBook, MacBook Pro
Classic Mac
Apple
Mobile Phone
iOS
Captura de pantalla 2020-03-04 a las 16.08.01.png


Captura de pantalla 2020-03-04 a las 16.10.30.png



Captura de pantalla 2020-03-04 a las 16.11.11.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 16.11.23.png

First I would like to thank all the Masters who are here, help us in a selfless way wasting their time. I have been following the group for years, but I have never written. This is my way of thanking all that I have learned these years with you, I hope I can serve someone. Thank you!

PS: Sorry for my bad English.



Hardware:

  • Processor : Intel Core i7-9700K
  • Motherboard : Gigabyte Z390 Aourus Elite, 9 BIOS version
  • RAM : 32GB DDR4 PC3200 Ballistic
  • GPU : MSI Radeon RX 580 XT 8GB
  • Storage : 2 NVMe M2 Samsung 970 EVO Plus 500 - New firmware.
  • Ethernet : Intel I219V Ethernet Gigabit Port
  • USB : Intel Chipset
  • Audio Codec : Realtek ALC1220-VB codec
  • Display Size : BENQ 32" PDseries PD3200Q
  • Monitor Resolution : 2k
  • Boot Mode : UEFI
  • OSX Version : macOS Catalina 10.15.3
Work- All
  • Radeon RX 580 Armor 8GB
  • Restart, Sleep and Shutdown
  • CPU Power Management
  • Audio
  • HDMI Output
  • TRIM support enabled
  • HDMI Audio
  • All Port USB and Super Speed USB 3.0 3.1
  • USB type C
  • Hardware acceleration
  • IGPU not enabled, not ideally for my smbios
  • TRIM enabled
  • And not remember more.... :)
Software
  • All app, FaceTime , iMessage , etc
  • Final Cut, Davinci, etc


KEXT- All installed on efi/clover/kexts/other
  • Audio = Applealc.kext
  • Ethernet = IntelMausiEthernet.kext
  • USB = USBinjectAll.kext
  • WhateverGreen.kext
  • lilu.kext
  • virtualsmc.kext and complements, SMCLghtsensor.kext, SMCProcessor.kext and SMCSuperIO.kext
  • dummy-hevc-10-150-2.kext

Drivers- All installed on efi/clover/drivers/uefi

  • ApfsDriverloader.efi
  • AptioMemoryfix.efi
  • AudioDxe.efi
  • DataHubDxe.efi
  • FsInject.efi
  • VboxHFS.efi
  • VirtualSMC.efi
ACPI- Patch installed on efi/clover/ACPI/patched
  • Patch extract and compiled of the Opencore bootloader. Fix NVRAM for B360, B365, H310, H370, Z390, sleep, restart, and shutdown works.

BIOS SETTIGS
  • BIOS version 9
I will make this part when I have a little time.


Clover Settings

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.11.00.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.11.09.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.11.56.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.12.08.png

Here, you need generate a new SMBIOS whit a iMacPro 1,1 !.

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.09.34.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.25.21.png


When I update, i will make the changes in this post.

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 16.29.10.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.00.15.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.42.14.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.43.34.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.46.19.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.49.03.png

Captura de pantalla 2020-03-04 a las 17.50.08.png
 

Attachments

Joined
Jan 12, 2020
Messages
13
Motherboard
MSI mpg z390 gaming
CPU
i7 9700k
Graphics
5700XT
Well done. What app are you using in the last 2 images for GPU and Disk?
 
Joined
Jun 22, 2013
Messages
1
Motherboard
Z390 AORUS ELITE
CPU
i9-9900KF
Graphics
RADEON RX VEGA 64
Mobile Phone
iOS
I was having a hard time because there weren't many guides using the Z390 Aorus Elite motherboard, but thank you for writing the guide.
I also want to install the Hackintosh, but it is not easy to install...

So, can you tell me how you set the bios?

And thank you for EFI folder.
 
Joined
Apr 20, 2020
Messages
13
Motherboard
GIGABYTE Z390 AORUS ELITE ATX
CPU
Intel Intel Corei5 – 9600 K
Graphics
SAPPHIRE RADEON RX 5700 XT
Hi,
I tried using your EFI and after booting from it, I got stuck in the apple logo with the black background screen.
Any suggestions?
 
Joined
May 9, 2020
Messages
8
Motherboard
Z390 Aoruz Elite
CPU
Intel i7-9700K
Graphics
Radeon RX580
Mobile Phone
Android, Other
Are you usingBIOS settings hear at the forum?



STEP 3: Recommended BIOS Settings
If you're installing on a recommended CustoMac desktop with AMI UEFI BIOS, the options are simple. For other systems make sure to set your BIOS to Optimized Defaults, and your hard drive to AHCI mode. Here are standard AMI UEFI BIOS settings for
Gigabyte AMI UEFI BIOS, Gigabyte AWARD BIOS, ASUS AMI UEFI BIOS, and MSI AMI UEFI BIOS.
  1. To access BIOS/UEFI Setup, press and hold Delete on a USB Keyboard while the system is booting up
  2. Load Optimized Defaults
  3. If your CPU supports VT-d, disable it
  4. If your system has CFG-Lock, disable it
  5. If your system has Secure Boot Mode, disable it
  6. Set OS Type to Other OS
  7. If your system has IO Serial Port, disable it
  8. Set XHCI Handoff to Enabled
  9. If you have a 6 series or x58 system with AWARD BIOS, disable USB 3.0
  10. Save and exit.
If not then please, share your bios setting?
 
Last edited:
Joined
May 9, 2020
Messages
8
Motherboard
Z390 Aoruz Elite
CPU
Intel i7-9700K
Graphics
Radeon RX580
Mobile Phone
Android, Other
Hi,
May I know which boot loader you had used?
Is it Clover Boot Loader or Open Core??

I used your EFI folder & after booting it got stuck in the apple logo with the black background screen. By using verbose this is the error it showing..

My Specs:

CPU:
Intel core i7-9700k
Motherboard: Z390 Aorus Elite with Bios verion 9
Graphics Card: Saphire Rx 580 Pluse 8GB DDR5
SSD: Kingston 250GB SSD
RAM: 1 x 16GB Corsair Vengeance 3000MHZ

I installed windows on anothe ssd and currently using it. But once Mac Os is fully installed I will not use windows any way.

Pls help me to get solve this issue..
 

Attachments

Joined
May 15, 2020
Messages
7
Motherboard
Z390 AORUS ELITE
CPU
I7 9700KF
Graphics
RX 5700
Hi,
May I know which boot loader you had used?
Is it Clover Boot Loader or Open Core??

I used your EFI folder & after booting it got stuck in the apple logo with the black background screen. By using verbose this is the error it showing..

My Specs:

CPU:
Intel core i7-9700k
Motherboard: Z390 Aorus Elite with Bios verion 9
Graphics Card: Saphire Rx 580 Pluse 8GB DDR5
SSD: Kingston 250GB SSD
RAM: 1 x 16GB Corsair Vengeance 3000MHZ

I installed windows on anothe ssd and currently using it. But once Mac Os is fully installed I will not use windows any way.

Pls help me to get solve this issue..
you have to update your clover boot files, in EFI/CLOVER/ and EFI/BOOT

the file name is CLVOERX64.efi and BOOTX6.efi

You have this files in the newest package installer of clover
 
Joined
May 9, 2020
Messages
8
Motherboard
Z390 Aoruz Elite
CPU
Intel i7-9700K
Graphics
Radeon RX580
Mobile Phone
Android, Other
you have to update your clover boot files, in EFI/CLOVER/ and EFI/BOOT

the file name is CLVOERX64.efi and BOOTX6.efi

You have this files in the newest package installer of clover
Thank you for your reply...

Can you please guide me, what should I update with????

In this case i copied kasix efi file to my bootable
Pendrive..... Then i did the Simbios thing to generate Mac Id...
So after this step what should I do?
If this.is a stupid question pls forgive me...

I appreciate your effort...
 
Joined
May 9, 2020
Messages
8
Motherboard
Z390 Aoruz Elite
CPU
Intel i7-9700K
Graphics
Radeon RX580
Mobile Phone
Android, Other
If some One can Help... pls help me
 
Top