Contribute
Register

[SUCCESS] i7-5820k / GTX 970 / GA-X99-UD4 Yosemite 10.10.x [Full Temp Guide] (100% Working)

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 18, 2011
Messages
494
Motherboard
Gigabyte GA-X99-UD4
CPU
i7-5820K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Lisa
Mobile Phone
  1. Android
yes i am a 32 lives user myself. Great program, the only thing I use it for is an old copy of autotune EFX 1. I have autotune efx 3 but the pitch tuning is too intelligent so I told Antares to send me efx 2 thinking it would work better only 64 bit, nope same as 3, so I got autotune 1 from them and bridged it with 32 lives au / blue cat patchwork in pro tools 11hd. Runs great.
 
Joined
Feb 3, 2016
Messages
12
Motherboard
Ga-x99-UD5
CPU
i7 5820k
Graphics
Gigabyte gtx 980 g1 gaming
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
ok guys, have no choice than try it myself and see if every plug-ins i am using still works... thanks again
 
Joined
Jul 29, 2010
Messages
140
Motherboard
GA Z68X-UD3H-B3
CPU
I7-2600
Graphics
Nvidia GT 210
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Dear All,(especially @ malki):

I have a X99 Hackintosh, GB UD4 Motherboard, 32 gig ram, 5930K cpu, bios F12, bufferize 512, 44.1 khz, RME pcie card, oSX Yosemite. 10.10.5.

Bios loaded optimized defaults.

In all DAW programs i use, i easily get a one core overload , causing enormous crackling sound, while only using 1 virtual instrument,
playing it when that track is record enabled.

I know for sure there is something completely not right, maybe a bios setting, or other things, that make this hack completely disperform in DAW's.
An example: i load a complete empty Logic X project with only 1 Alchemy instrument loaded, i record enable it and play only 1 note.
Outcome: i can see 1 core completely to the roof, causing enormous crackling.
On my macbook 2015, same project, no problem.
In other DAWs like Live and Reaper, i experience the same issue of 1 core maxing out very easy and fast.

I am really pulling my hairs out atm.
I have read that X99 isnt the best platform for making a hack, lots of problems with power management etc.
I tried to turn off all power management related settings in BIOS, like turn off speedstep, p c states etc etc.
But then , my hack doesn't startup anymore and i have to do reload optimized defaults in bios.

I am really a complete noob in this kind of solving things.

Please, please help me, i am eagerly willing to pay for help, money is not a problem, if only my x99 could behave better in DAWs and doesn't
suffer from the "easy 1core overload" problem, which makes working in daws impossible for me.

Warm regards from Holland.
 
Joined
Sep 18, 2011
Messages
494
Motherboard
Gigabyte GA-X99-UD4
CPU
i7-5820K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Lisa
Mobile Phone
  1. Android
Dear All,(especially @ malki):

I have a X99 Hackintosh, GB UD4 Motherboard, 32 gig ram, 5930K cpu, bios F12, bufferize 512, 44.1 khz, RME pcie card, oSX Yosemite. 10.10.5.

Bios loaded optimized defaults.

In all DAW programs i use, i easily get a one core overload , causing enormous crackling sound, while only using 1 virtual instrument,
playing it when that track is record enabled.

I know for sure there is something completely not right, maybe a bios setting, or other things, that make this hack completely disperform in DAW's.
An example: i load a complete empty Logic X project with only 1 Alchemy instrument loaded, i record enable it and play only 1 note.
Outcome: i can see 1 core completely to the roof, causing enormous crackling.
On my macbook 2015, same project, no problem.
In other DAWs like Live and Reaper, i experience the same issue of 1 core maxing out very easy and fast.

I am really pulling my hairs out atm.
I have read that X99 isnt the best platform for making a hack, lots of problems with power management etc.
I tried to turn off all power management related settings in BIOS, like turn off speedstep, p c states etc etc.
But then , my hack doesn't startup anymore and i have to do reload optimized defaults in bios.

I am really a complete noob in this kind of solving things.

Please, please help me, i am eagerly willing to pay for help, money is not a problem, if only my x99 could behave better in DAWs and doesn't
suffer from the "easy 1core overload" problem, which makes working in daws impossible for me.

Warm regards from Holland.

I am sorry to hear that and also apologize for late response! I hope you are not still having this problem. Here's my recommendation:

1. Upgrade bios to F23 via gigabyte website https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X99-UD4-rev-10#support-dl

2. Upgrade computer to Mac OS Sierra (use my guide): https://www.tonymacx86.com/threads/...sierra-10-12-clover-guide-100-working.203769/

3. reinstall daw programs and see if it still behaves like that. Make sure set bios to "Load Optimized Defaults" Thats it! Don't need to change anything else. If you have a good cpu cooler then you can do auto overclock to 4.3ghz this works well for me. I also have ram overclocked to 2400mhz using profile 1 auto overclock.

I use Pro tools and my cpu usage is great. I have not used this computer with Logic
 
Joined
Jul 29, 2010
Messages
140
Motherboard
GA Z68X-UD3H-B3
CPU
I7-2600
Graphics
Nvidia GT 210
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Dear malki,
Many thanks for your great help.
I really appreciate it.

Warm Regards !
 
Status
Not open for further replies.
Top