Contribute
Register

SUCCESS : i3 2100 ,ga-h67m-d2-b3 (rev 1.0) ,hd 5770

Joined
Aug 13, 2011
Messages
1
Motherboard
Asus G74
CPU
I7
Graphics
GeFORCE GTX 560M 2GB
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
karanrajpal4 said:
Bro, i have the same config as you do.. i3 2100 gigabyte h67m d2 b3 and ati 4670. I was successful in installing osx but after install it restarted and i am unable to boot into it. If i use iboot to boot it just restarts and if i use -x -v it just shows a few hundred lines of code and restarts again.. can you please help me? I'm completely new to this.



Did you make any progress on the installer? running into same issue I think.
 
Joined
Apr 16, 2011
Messages
3
Motherboard
1
CPU
2
Graphics
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks !!!
Hi, I have successfully installed the version 10.6.8
Hardware:
GA-H67M-D2 rev 1.0 (not equal GA-H67M-D2-B3)
Core I5-2300
8 GB Kingston 1333
Asus ENGT220 1GB HDMI
Seagate Sata 160GB
Samsung Sata 500GB

I used: iboot 3.1.1, mulltibeast 3.8.0, UpdateHelper, MacOSXUpdCombo10.6.8 and tonymacx86-NVIDIA-Update-2.1.0

I used DSDT for GA-H67M-D2-B3 rev. 1.0
For audio:
/Extra/Extensions/GigabyteALC888b.kext
HDAEnabler.kext (con KextBeast)
multibeast 3.8.0 (appleHDA rollback, system utlilities)
 
Joined
Aug 4, 2011
Messages
19
Motherboard
Cloned Desktop
CPU
Intel Core i3 SandyBridge
Graphics
ATI 5500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
hacman said:
great :clap: :clap:

for AUDIO GA-H67M-D2-B3 (rev 1.0) remove any voodoo extra \extension and system \library \extension . run multi beast check system utilities \ apple hda rollback .run , then copy alc888b.kext to extra /extension ,place hda enabler.kext on desktop , run kextbeast run reboot

for (rev 1.1) using dsdt , run multi beast check system utilities \alc8xx \apple hda rollback run reboot .

for (rev 1.1) using easy beast , run multi beast check system utilities \alc8xx \apple hda rollback \non hda enabler alc889 .run reboot

hope it helps cheers :thumbup:

having a problem installing my audio, i have a rev1.1 btw. under system profiler i only have an Intel High Definition Audio. i don't see my audio driver. followed this,for (rev 1.1) using dsdt , run multi beast check system utilities \alc8xx \apple hda rollback run reboot .

what else should i check?

thanks..
 
Joined
Aug 6, 2011
Messages
40
Motherboard
HP 8300 SFF
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
I still don't understand why my usb devices like my wlan adapter are dead after coming back from sleep. Keyboard and mouse are ok I've found out.

I also get "drive not ejected properly" when i have an external hdd plugged in and the computer goes to sleep.

Any ideas?
 
Joined
Aug 4, 2011
Messages
19
Motherboard
Cloned Desktop
CPU
Intel Core i3 SandyBridge
Graphics
ATI 5500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Im still not getting any audio, my mobo is rev 1.1. Any othrer ideas? Tnx
 
Joined
Dec 28, 2010
Messages
83
Motherboard
HP Pavilion G6-1d71nr
CPU
i3 2350
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hacman thank you if it weren't for you id have given up by now, my computer is running lion flawlessly
Specs
4gb ram
core i3 2100
250gb hard drive (will add more later)
Nvida 7300 gs (waiting till a good deal to upgrade)
460 watt psu (may return seems weak)
ga-h67m-d2

just wanted to say you rock :headbang:

Audio Tip: Make your OWN dstd then install kexts

only thing not working is front mic in but the back one works but i could care less :thumbup:
 
Joined
Mar 20, 2011
Messages
1,357
Motherboard
ASRock B450 Steel Legend
CPU
Ryzen 3 3100
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@muk546 Great :clap: :clap:
 
Joined
Aug 16, 2011
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
This is slightly off-topic, but within the same family of motherboards.

I have a CustoMac Build #2, Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 and I continued on straight past 10.6.8 and onto Lion and the 10.7.1 update. I have nearly everything working except for the ethernet adapter Realtek 8111E (funny how useless a computer is without networking). I have tried the built-in drivers, lnx2mac, and the official realtek drivers. Built-in and official realtek work long enough for my machine to gather a DHCP address and ping around for a minute or so, albeit with odd problems like 1000ms latency, but then regress into failure mode, not resolving any arp requests and just plain not working. The lnx2mac drivers spit out an unknown hardware id message in the system log and does not load.

hacman I saw that you have a link to that Lion youtube video. Does this mean that you've managed to get lnx2mac working on this mobo in Lion? Has anyone else had success with CustoMac builds, Lion, and the built-in ethernet?
 
Joined
Mar 20, 2011
Messages
1,357
Motherboard
ASRock B450 Steel Legend
CPU
Ryzen 3 3100
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@ muppethouse open system preferences \network , create new then apply that's it :thumbup:
 
Joined
Aug 16, 2011
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks hacman, but system profiler tells me that my system does not appear to have any ethernet controllers and trying to add one in the Network System Preferences does not give me an option for Ethernet. The syslog spews something about an unknown hardware ID when trying to load the lnx2mac driver, so the driver load fails.
 
Top