Contribute
Register

Success High Sierra 10.13.2: ASRock Z270 TAICHI, i7-7700k, GeForce GTX 1060

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 14, 2018
Messages
12
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Note: There's an updated version of this build for High Sierra 10.13.4 here


NickElsey's High Sierra mATX:
ASRock Z270 TAICHI - i7-7700k - GeForce GTX 1060

View media item 189922
Components

ASRock Z270 TAICHI LGA 1151 Motherboard with USB-C, Ethernet and onboard Wifi/Bluetooth[/SIZE]
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157754

Intel Core i7-7700K Kaby Lake Quad-Core 4.2 GHz LGA 1151
https://www.amazon.com/dp/B01MXSI216/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117726

Gigabyte GeForce GTX 1060 DirectX 12 GV-N1060G1 GAMING-6GD Graphics Card
https://www.amazon.com/dp/B01N0P24HI/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125881

Curcial Ballistix Sport LT 32GB (2 x 16GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2400
https://www.amazon.com/dp/B01AG9EZ6E/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820156086

Hydro Series H60 (CW-9060007-WW) CPU Cooler
https://www.amazon.com/dp/B00A0HZMGA/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/global/au/Product/Product.aspx?Item=N82E16835181030

Samsung 960 EVO M.2 250GB NVMe PCI-Express 3.0 x4 Internal SSD
https://www.amazon.com/dp/B01LYFKX41/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/global/au/Product/Product.aspx?item=N82E16820147593
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA3FA5DT8532

RMx Series RM650X PSU
https://www.amazon.com/dp/B015YEIBJ8/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139143
https://www.newegg.com/global/au/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139143

Corsair Carbide Series 330R Case
https://www.amazon.com/dp/B00R0ZHWC2/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811139023
https://www.newegg.com/global/au/Product/Product.aspx?Item=N82E16811139056


Already Owned
  • Couple of Hitachi SATA 2 Tb drives
  • Keyboard
  • Mouse
  • Monitor


Comments

My first Hackintosh build. I have a Mid-2012 Mac Pro workstation (fully loaded at the time), but it was getting a bit old and slow, so thought I'd give this as go.

It all went very smoothly (thanks in a large part to the wonderful resources on this site). Currently the only thing that's not working is the on-board WiFi - I've just ordered a TP-Link Archer T9E AC1900 Wireless Dual Band PCI Express Adapter instead.

Installation Notes

UEFI Settings
I used the the following as my starting point.
  • To access UEFI Setup, press and hold Delete on a USB Keyboard while the system is booting up
  • Press F6 to get into Advanced Mode
I changed the following settings:
  1. Advanced > Chipset Configuration > VT-d: Set to Disabled
  2. Advanced > USB Configuration > XHCI Hand-off: Set to Enabled
  3. Boot > CSM: Set to Disabled
UniBeast Phase
My only call out here is that you need to format the USB Stick as GUID Partition Map since we're going to be booting in UEFI Boot Mode (see the troubleshooting notes).
View media item 189923
MultiBeast Settings
After successfully installing and booting into High Sierra 10.13.2, I configured the MultiBeast settings as follows:
  • Drivers - selected the following:
    • Audio > Realtek ALCxxx > ALC1220
    • Audio > Realtek ALCxxx > 100 / 200 / 300 Series Audio Support
    • Audio > Realtek ALCxxx > 200 / 300 Series / X299 Audio Device ID Patch
    • Misc > Select Fake SMC Plugins
    • Misc > Select Fake SMC HWMonitor Application
    • Network > Intel > IntelMausiethernet v2.3.0
    • USB > Increate Max Port Limit 200 Series
  • Bootloaders - selected the following:
    • Clover 2.4 UEFI BOOT MODE + Emulated NVRAM
  • Customize - selected the following:
    • Graphics Configuration:
      • NVIDIA WEB drivers boot flag
      • NVIDIA Graphics fix up
    • System Definitions:
      • iMac > iMac 18,3
Installed the drivers and quit MultiBeast.

This installation guide suggested that FakeGPU.kext would cause a kernel panic. This kext file wasn't present on my machine after the MultiBeast install, but I deleted /Library/Extensions/FakeSMC_GPUSensors.kext just in case.

NVIDIA Drive Install
NVIDAA Web Drivers are required to get the fully acceleration from the graphics card. Installed NVIDIA Web Driver 378.10.10.10.25.102 for High Sierra 10.13.2

Rebooted successfully into High Sierra (yah!)

Final Installation Tasks
  1. Installed KextBeast
  2. Installed AppleALC.kext via KextBeast
  3. Installed Clover Configurator and used it to get audio working
    • Mount EFI partition
    • Open /Clover/Config.plist
    • Changed the following settings:
      • Devices > 1. Audio / Inject: Set to 11
      • ACPI > Patches > Added change HDAS to HDEF
    • Saved Config.plist rebooted and confirmed audio working OK
  4. Fixed iMessage as per this guide
    • Run Clover Configurator and leave on the SMBIOS screen.
    • Open Terminal.app and run uuidgen.
    • Paste the output in the SmUUID field in Clover Configurator (next to the Serial Number).
    • Copy the value in the Serial Number field
    • Go to the RtVariables screen on the left
    • Paste your serial number into the MLB field, and then add 2 random characters or digits to the end
    • Enter a value for the ROM field - I'm using Ethernet so I selected UseMacAddr0 from the drop-down.
    • File > Save config.plist and Quit Clover Configurator.
    • Rebooted and confirmed iMessage worked OK
What's Working
  • Samsung 960 EVO M.2 disk
  • SATA disks
  • NVIDA Graphics
  • USB 3.0 ports
  • Audio
  • Onboard Ethernet
  • Bluetooth
  • iMessage
What's Not Working
  • Onboard Intel WiFi.
Benchmarks
Benchmarks from Geekbench 4
  • CPU Single-Core Score: 5,940
  • CPU Multi-Core Score: 21,066
  • GPU Compute: 108,818
 
Last edited:
Joined
Oct 25, 2013
Messages
8
Motherboard
Still unnamed
CPU
4670K @ only 4.0 GHz
Graphics
Gigabyte GTX 770 Windforce
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
This is great! Finally got my Fatality Z270 itx gaming AC working. I had the wrong BIOS settings all along...
 
Joined
Feb 14, 2018
Messages
1
Motherboard
Asrock Z270 Taichi
CPU
i7-7700K LGA1151
Graphics
Using HDMI from Mobo
NickElsey's High Sierra mATX:
ASRock Z270 TAICHI - i7-7700k - GeForce GTX 1060

View media item 189922
...
I'm doing almost an identical build, I'm sure this will come in handy. I'm also getting Asrock's Thunderbolt 3 PCIe card. Is there anything you can think of that I might want to watch out for with that?
 
Joined
Jan 25, 2013
Messages
56
Motherboard
ASROCK Z370 Taichi-Clover
CPU
i7-8770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. Classic
  2. LC
  3. Quadra
  4. SE
Mobile Phone
  1. iOS
NickElsey's High Sierra mATX:
ASRock Z270 TAICHI - i7-7700k - GeForce GTX 1060

I am planning my build for the Taichi as well. 8700K and RX 580. Hoping things go as smoothly. Any gotcha's or things learned post install would be appreciated!
 
Joined
Jan 25, 2013
Messages
56
Motherboard
ASROCK Z370 Taichi-Clover
CPU
i7-8770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. Classic
  2. LC
  3. Quadra
  4. SE
Mobile Phone
  1. iOS
This is great! Finally got my Fatality Z270 itx gaming AC working. I had the wrong BIOS settings all along...

What BIOS settings did you change to make things work? What was wrong?


----------------------------------------------------------------------
@NickElsey: Did you ever get wireless working?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,741
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
  • Audio > Realtek ALCxxx > ALC1220

  • Audio > Realtek ALCxxx > 100 / 200 / 300 Series Audio Support

  • Audio > Realtek ALCxxx > 200 / 300 Series / X299 Audio Device ID Patch
you can't select all 3 at the same time .
You're correct. For this build, you only need the first two:
Audio > Realtek ALCxxx > ALC1220
Audio > Realtek ALCxxx > 100 / 200 / 300 Series Audio Suppor​
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
63
Motherboard
Prime z270-A
CPU
7700k
Graphics
gtx 1070
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you Stork !
I have a quick question for asus z270-a prime mb.
I am trying to get the audio working following this guide.
I have downloaded AppleALC.kext and I need to install it in S/L/E correct ?
then I open coinfig.plist in clover config. Go to devices and for audio change from 1 to 11 correct? Do i need to check reset HDA ?
And last part of the question I alreaqdy have a line in ACPI rename HDAS to HDEF and I add Change HDAS to HDEF line underneath ?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,741
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you Stork !
I have a quick question for asus z270-a prime mb.
I am trying to get the audio working following this guide.
I have downloaded AppleALC.kext and I need to install it in S/L/E correct ?
then I open coinfig.plist in clover config. Go to devices and for audio change from 1 to 11 correct? Do i need to check reset HDA ?
And last part of the question I alreaqdy have a line in ACPI rename HDAS to HDEF and I add Change HDAS to HDEF line underneath ?
I only use MultiBeast. I am not masochistic or have enough patience to make the USB, audio and Ethernet chipsets work by manually applying kexts. YMMV. Good luck!
 
Status
Not open for further replies.
Top