Contribute
Register

(SUCCESS) Gigabyte Z390 UD -Open Core 0.6.3

Joined
Jan 5, 2020
Messages
271
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Pro
Hmmm. Did you reset the NVRAM after making the change?
 
Joined
Jul 30, 2010
Messages
34
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
R9 280X
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Good news! I just updated from Big Sur to Monterey using this EFI (updated to OpenCore 0.7.5 with latest kexts). Apparently everything is going well. Ethernet is working too.
 

Attachments

  • EFI.zip
    71.4 MB · Views: 137
  • 2.png
    2.png
    58.9 KB · Views: 74
  • 1.png
    1.png
    69 KB · Views: 75
  • 3.png
    3.png
    25.7 KB · Views: 72

dsb

Joined
Oct 5, 2021
Messages
27
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Good news! I just updated from Big Sur to Monterey using this EFI (updated to OpenCore 0.7.5 with latest kexts). Apparently everything is going well. Ethernet is working too.
Looking forward to use this EFI folder on my new build with same specs as yours minus gpu. One question, why is there a Microsoft folder on your EFI.zip? Hope this works on my first ever build, thank you guys.
 
Joined
Jul 30, 2010
Messages
34
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
R9 280X
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Looking forward to use this EFI folder on my new build with same specs as yours minus gpu. One question, why is there a Microsoft folder on your EFI.zip? Hope this works on my first ever build, thank you guys.
Hi!
It's there because I also installed Microsoft Windows 10 on another hard drive. When the computer boots I can choose Windows or macOS.
You can safely delete the Microsoft folder. I forgot to delete it when I put the EFI folder here.
 

dsb

Joined
Oct 5, 2021
Messages
27
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi!
It's there because I also installed Microsoft Windows 10 on another hard drive. When the computer boots I can choose Windows or macOS.
You can safely delete the Microsoft folder. I forgot to delete it when I put the EFI folder here.
Thank you! Do you have all USB (internal+external) ports working with this EFI?
 
Joined
Jul 30, 2010
Messages
34
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
R9 280X
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I think that internal port USB 3.1 is not working properly.
I have this card reader connected to the internal USB 3.1 port. Monterey can't see it.
The USB port on the card reader operates at USB 2.0 speed, but no card is recognized.
 

Attachments

  • 1.png
    1.png
    134.5 KB · Views: 37
Last edited:
Top