Contribute
Register

[Success] GIGABYTE Z370 Gaming 7 + Intel Core i7-8700K + RX 580 + (2x) Dell P2715Q 4k @ 60Hz

Joined
Sep 7, 2016
Messages
54
Motherboard
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 560
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iBook
Mobile Phone
iOS
Hello there,

I have this system

Motherboard: Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU: Intel® i7-8700K
GPU: Gigabyte Radeon RX 560
SSD: Samsung 500GB 960 NNMe
Ram: Kingston Hyper X 32GB 3000Mhz
Mac OS X: 10.15.4
ASUS USB Bluetooth BT-400

I have issues with Bluetooth and TrackPad.
Only if USB dongle is too closed on my TrackPad, it works.
With 10.15.3 it works correctly. Now even my BT Keyboard does not connect.

My EFI folder is this

https://drive.google.com/file/d/1Icx4Rxd7aLP6dB_Gae6BNlwL_snjJG5S/view?usp=sharing

Can anyone helps me?
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
51
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 56
Classic Mac
Portable
Mobile Phone
Android
Hi, I have Mojave installed on
....I would like to have a clean installation of Catalina.
What steps I have to do?
For a clean installation, you can follow this guide in this thread. You must use MultiBeast for Catalina and the latest version of Clover Configuration. There are users, who after updating the kext, have made the update directly from macOS. To be successful in the installation following the guide, check that your BIOS does not have a version higher than 11.
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
51
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 56
Classic Mac
Portable
Mobile Phone
Android
So, guys. I made a clean install to our motherboard to Catalina 10.15.0. I've changed the SMBIOS to 19.2 which is closier to 8700K.
  • AirPlay
  • Continuity
  • AirDrop

When the installation completed, I installed all the necessary kexts with KextBeast to /Library/Extensions/ and the Clover bootloader to the main NVMe SSD. That was it.
Hi, I have just finished a new clean installation of Catalina 10.15.4 starting from scratch. Everything works but I would like to set the SMBIOS configuration to 19.2. What should I do? Currently in my SMBIOS is reported imac 14.2 which is the same that I see in "information on this Mac". With version 14.2 I can't get AirPlay.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,357
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Hi, I have just finished a new clean installation of Catalina 10.15.4 starting from scratch. Everything works but I would like to set the SMBIOS configuration to 19.2. What should I do? Currently in my SMBIOS is reported imac 14.2 which is the same that I see in "information on this Mac". With version 14.2 I can't get AirPlay.
Use MultiBeast for Catalina, selecting only:
System Definitions > iMac > iMac 19.2​
Build > to check that you've selected the desired System Definition​
Install​
When MultiBeast has completed, reboot.

That's all you need to do.
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
51
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 56
Classic Mac
Portable
Mobile Phone
Android
Use MultiBeast for Catalina, selecting only:
System Definitions > iMac > iMac 19.2​
Build > to check that you've selected the desired System Definition​
Install​
So should I go back to using MultiBeast? Can't I do it with Clover Configuration? Thanks
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,357
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
So should I go back to using MultiBeast? Can't I do it with Clover Configuration? Thanks
You might be able to use Clover Configurator. I don't use it. MultiBeast is so easy to use. Why use CC? CC takes more steps IIRC.
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
1,526
Motherboard
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi, I have Mojave installed on:
Z370 Gaming 5
i7-8700
Sapphire RX 580 Pulse

I would like to have a clean installation of Catalina.
What steps I have to do?
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
51
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 56
Classic Mac
Portable
Mobile Phone
Android
You might be able to use Clover Configurator. I don't use it. MultiBeast is so easy to use. Why use CC? CC takes more steps IIRC.
Thanks for the information.
I used Clover Configuration and everything went well!
My hope was to have a 19.2 iMac to have the Sidecar function with my iPad pro.
But, this didn't happen. Even if the item for Airplay is checked in the "monitor" window of settings, no sharing icon appears, and I cannot share the screen with my iPad.
I have also established a Bluetooth connection between hMac and iPad but nothing....

Did I miss a few steps?

Another question. Is there a utility that can check if my USB ports are actually 2.0 or 3.0?

Thanks.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,357
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Thanks for the information.
I used Clover Configuration and everything went well!
My hope was to have a 19.2 iMac to have the Sidecar function with my iPad pro.
But, this didn't happen. Even if the item for Airplay is checked in the "monitor" window of settings, no sharing icon appears, and I cannot share the screen with my iPad.
I have also established a Bluetooth connection between hMac and iPad but nothing....

Did I miss a few steps?

Another question. Is there a utility that can check if my USB ports are actually 2.0 or 3.0?

Thanks.
Don't know solution with you problem with Sidecar. I'm not using Catalina. Did you try to connect the hMac and iPad with a USB to iPad connector (charge cable)?

BTW, I've been using Duet when I was using my hMac and iPad. But, I out grew it. :D I now have a Dell 27" 4K monitor.
 
Joined
Dec 10, 2018
Messages
51
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 56
Classic Mac
Portable
Mobile Phone
Android
Did you try to connect the hMac and iPad with a USB to iPad connector (charge cable)?
BTW, I've been using Duet when I was using my hMac and iPad. But, I out grew it. :D I now have a Dell 27" 4K monitor.
Duet is a good alternative!!! ;-)

Yes, with the cable I can enable Airplay but on my ipad Pro only a black screen!

Thanks!
 
Top