Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

Joined
Feb 22, 2015
Messages
55
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Xtreme
CPU
i9-9900k
Graphics
XFX 5700XT
I was able to get my third monitor working on my XFX 5700 XT by switching to 7,1! However, I am getting this error message on boot:
Screen Shot 2020-09-14 at 11.28.20 AM.png


But it seems mostly cosmetic.

I wanted to touch base and see if anyone has tried out the 7,1 definition and If theres anything I should be aware of? And if there are known issues, if theres away to determine why these ports work in 7,1 and how to patch them for 19,1?
 
Joined
Sep 21, 2013
Messages
1,087
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9 9900KS
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. iBook
  3. Power Mac
  4. PowerBook
  5. Quadra
  6. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
Mystery Hackintool issue with Mojave: Is it possible that kexts are loading without detection?
IIRC, with USBInjectAll 0.7.3, my Bluetooth and WiFi would not work. v0.7.1 seems to work best for me:
 

Attachments

  • USBInjectAll v0.7.5.png
    USBInjectAll v0.7.5.png
    360.8 KB · Views: 44
  • USBInjectAll v0.7.1.png
    USBInjectAll v0.7.1.png
    391.4 KB · Views: 53
  • 19D76.png
    19D76.png
    69.8 KB · Views: 32
  • 18G6020.png
    18G6020.png
    66.7 KB · Views: 33

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
18,929
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
I was able to get my third monitor working on my XFX 5700 XT by switching to 7,1! However, I am getting this error message on boot:
View attachment 488151

But it seems mostly cosmetic.

I wanted to touch base and see if anyone has tried out the 7,1 definition and If theres anything I should be aware of? And if there are known issues, if theres away to determine why these ports work in 7,1 and how to patch them for 19,1?
Good to know!

To silence those memory module warnings, we need to add the MacProMemoryNotificationDisabler kext in this post:
 
Last edited:

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
18,929
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Mystery Hackintool issue with Mojave: Is it possible that kexts are loading without detection?
IIRC, with USBInjectAll 0.7.3, my Bluetooth and WiFi would not work. v0.7.1 seems to work best for me:
This happens if the old kext is still cached in the System folder. Because this is Mojave, some questions:
  • Do you have any Hackintosh kexts in /Library/Extensions?
  • Or are you in the process of removing them from /Library/Extensions and keeping them only in CLOVER/kexts/Other or OC/Kexts?
  • If you are in fact removing them from /Library/Extensions (or even replacing them), try these commands in Terminal:
Bash:
sudo touch /System/Library/Extensions
sudo touch /Library/Extensions
  • Then reboot.
 
Joined
Sep 21, 2013
Messages
1,087
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9 9900KS
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. iBook
  3. Power Mac
  4. PowerBook
  5. Quadra
  6. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
This happens if the old kext is still cached in the System folder. Because this is Mojave, some questions:
  • Do you have any Hackintosh kexts in /Library/Extensions?
  • Or are you in the process of removing them from /Library/Extensions and keeping them only in CLOVER/kexts/Other or OC/Kexts?
  • If you are in fact removing them from /Library/Extensions (or even replacing them), try these commands in Terminal:
Bash:
sudo touch /System/Library/Extensions
sudo touch /Library/Extensions
  • Then reboot.
There aren't any OC or Clover-related extensions in L/E nor S/L/E. But I ran the command anyway. There are no stray EFI's to mount except as noted.
Kexts are showing as folders, which is super annoying.
Does anyone know how to fix this in Terminal?


Update: Nevermind, I just wiped the SSD, reinstalled Mojave, then got everything back with MA.
 
Last edited:
Joined
Aug 16, 2018
Messages
93
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7 9700K
Graphics
RX580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. SE/30
Mobile Phone
  1. Android
In a bid to further improve my new workspace. I had to move my studio recently and reduce its footprint a lot, I'm trying to get Sidecar working, as well as get Ableton Link to work with my iPad over USB for some music apps. This now only works over the network.

I've successfully update OC to 0.6.1, but now realise that to achieve what I ant, I'll need to change the SMBIOS to iMac19.1 instead of iMacPro 1.1.
What is the safest way to change the SMBIOS without breaking the installation?
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
18,929
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
In a bid to further improve my new workspace. I had to move my studio recently and reduce its footprint a lot, I'm trying to get Sidecar working, as well as get Ableton Link to work with my iPad over USB for some music apps. This now only works over the network.

I've successfully update OC to 0.6.1, but now realise that to achieve what I ant, I'll need to change the SMBIOS to iMac19.1 instead of iMacPro 1.1.
What is the safest way to change the SMBIOS without breaking the installation?
Please see Post 1: Sidecar Patch for Unsupported Macs. This is in the section “Contributed Files and Tips”.
 
Joined
Sep 14, 2017
Messages
114
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7-9700K
Graphics
Aorus RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Apple Store is okay now, after deleting the Network preferences file?

IOReg file shows that your USB 2 and 3 ports are (a) configured properly and (b) fully working.

View attachment 487824 View attachment 487825
All is working now. Thanks for your precious help!
Btw I’m experiencing a kind of freeze at boot. As soon as I login, the system prepares startup items and I see some icons in the dock bouncing but then it freezes for a couple minutes.
Mouse pointer moves but cannot interact
 
Top