Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

Joined
Apr 1, 2011
Messages
348
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Although I haven't used this app, Pi-Hole is a popular ad-blocking app on Raspberry Pi, and it also has white listing capability.

Hopefully other AdGuard users can chime in...
I actually run both, I have Pi-Hole running on a Pi4b and it's great. Covers the whole house iPhones, iPads and everything else. However ,I still run AdGuard on mine and my Wife's MacBook Pros so we have the same experience when we are outside the house. I've recently looked at the OpenSource project AdGuard has now called AdGuard Home. It's basically Pi-hole with some additional functions. I'll probably spin up the Docker of that for a few weeks and test it out. Basically I've been very happy with both solutions (Paid for Ad-Guard, and Pi-Hole for Home).
 
Joined
Feb 7, 2014
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i5 9600K
Graphics
2x RX580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
be really careful with the chip to not break it!
ok so i doubt checked the attachment and it is clipped on flat. When i remove pin7 and plug to pin 8 the yellow lights do show up on the MB. however flashrom doesn't find the chip still...
 
Joined
Apr 1, 2011
Messages
348
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Finally a I got it start working:
What I did:
Install an old version of AdGuard
Install AdGuard for Safari (extension for Safari)
Open them
Update AdGuard to the latest version
Restart macOS
Open Safari check if works or not (should work)
Then deactivate and delete AdGuard for Safari extension.


I'm posting this here because I never got this problem on real Macs, so maybe something is not compatible with the Hackintosh
Strange I've never had any issues with AdGuard on any of my hacks. I do have it installed on my Z390 Designare and it runs like a champ.
 
Joined
Feb 7, 2014
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i5 9600K
Graphics
2x RX580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Check if these 2 parts are correctly connected. Red cable to Pin 1
View attachment 473791View attachment 473792
I think I got it right....
1591286019946.png
 
Joined
Jun 1, 2019
Messages
13
Motherboard
Designare Z390
CPU
9900
Graphics
Radeon VII
In addition to the different drivers, mojave is Samsung 970 pro, catalina is wd sn750, all other configurations are the same, including EFi files, can’t believe it
 

Attachments

  • iShot2020-06-04下午11.28.05.jpg
    iShot2020-06-04下午11.28.05.jpg
    95.2 KB · Views: 56
  • iShot2020-06-04下午11.28.54.jpg
    iShot2020-06-04下午11.28.54.jpg
    90.6 KB · Views: 54
  • iShot2020-06-04下午11.31.52.jpg
    iShot2020-06-04下午11.31.52.jpg
    91.8 KB · Views: 59
  • iShot2020-06-04下午11.32.40.jpg
    iShot2020-06-04下午11.32.40.jpg
    91.3 KB · Views: 54
Last edited:
Joined
May 15, 2020
Messages
1,320
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900KF
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
ok so i doubt checked the attachment and it is clipped on flat. When i remove pin7 and plug to pin 8 the yellow lights do show up on the MB. however flashrom doesn't find the chip still...

can you make a screenshot of your Pi terminal please
 
Joined
Jun 1, 2019
Messages
13
Motherboard
Designare Z390
CPU
9900
Graphics
Radeon VII
In addition to the different drivers, mojave is Samsung 970 pro, catalina is wd sn750, all other configurations are the same, including EFi files, can’t believe it
 
Joined
May 11, 2020
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Apple
除了驱动器不同,mojave是三星970 pro,catalina是wd sn750,其余所有配置一样,包括EFi文件,不敢相信

Can you post your BIOS configuration?
 
Joined
Jun 1, 2019
Messages
13
Motherboard
Designare Z390
CPU
9900
Graphics
Radeon VII
In addition to the different drivers, mojave is Samsung 970 pro, catalina is wd sn750, all other configurations are the same, including EFi files, can’t believe it
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,097
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hey guys,

after installation with OpenCore 0.5.8, it seems work well all, except the audio system. In boot-args I tried all layouts for ALC1220 audio drivers, writing the alcid at the end of the instructions, but it doesn't work.

I assume to attached all files in order to understand where to fix the issue.

thanks in advance.
Please try this version. If problem persists, run Terminal and type:
Bash:
kextcache | grep -v apple
 

Attachments

  • config-alexgenovese.plist
    20.8 KB · Views: 70
Last edited:
Top