Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,495
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
@Gottgenk @faithie999

I just tried the same circuit and some minor variations, but this time without success. Using a Pomona 5250 clip I was able to read the chip repeatedly and consistently yesterday afternoon and early this morning. All of the checksums matched as well.

Interestingly, the circuit also worked yesterday on an ASRock motherboard with on-board Titan Ridge. That particular board has been even more difficult to read than the Designare.

Anyway, will add a caveat to that circuit post.
 
Joined
Mar 22, 2020
Messages
48
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9700K
Graphics
RX Vega 56
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
1) Are you sure you have either FakeSMC or VirtualSMC in your USB stick's .../clover/kexts/other/ folder?
2) If you are really using an Nvidia graphics card as in your signature, that won't work. Either internal graphics or an AMD graphics card.
VirtualSMC is where it should be. I will attempt with onboard graphics. Thanks!
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,495
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
I've got forced power on F9b BIOS version. My TB3 works only with SDD but not UAD Twin Reverb MkII.
  • Are the latest macOS drivers installed?
  • Is the latest Twin Reverb firmware installed?
  • If you connect and power on the UAD Twin Reverb before booting, does it connect?
 
Joined
Jan 6, 2020
Messages
160
Motherboard
Gigabyte Designare Z390 Thunderbolt 3
CPU
i9-9900K
Graphics
Intel > Need version # > See Rules!
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  • Are the latest macOS drivers installed?
  • Is the latest Twin Reverb firmware installed?
  • If you connect and power on the UAD Twin Reverb before booting, does it connect?

* I have update lasted drivers by EFI partition and Clover in .../other folder.

* Latest firmware on my Twin Reverb. (It's working on my MacBook Pro and update is done.)

* I connect before booting but nothing on Windows or macOS is OK.
 
Joined
Mar 22, 2020
Messages
48
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9700K
Graphics
RX Vega 56
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
1) Are you sure you have either FakeSMC or VirtualSMC in your USB stick's .../clover/kexts/other/ folder?
2) If you are really using an Nvidia graphics card as in your signature, that won't work. Either internal graphics or an AMD graphics card.
Still no, the errors prior to freeze are all apfs related tho
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,495
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Still no, the errors prior to freeze are all apfs related tho
Please do the following:
  • Insert the USB install disk
  • Reboot and press F12 during BIOS Splash Screen
  • When the BIOS Boot Menu (not Clover Boot Menu) appears, select the USB flash disk
  • When the Clover Boot Menu appears, select Boot macOS from Mojave
  • Does the system boot up?
If the system boots up, continue as follows:
  • Login to Mojave
  • Mount EFI partition of the Mojave internal SSD
  • Compress and upload the CLOVER folder from the EFI partition
  • Use Finder to go to /Library/Extensions as follows:
    • In Finder, press SHIFT-CMD-C to jump to the "Computer" folder
    • Go into the Mojave folder (if the named of your SSD is "Mojave")
    • You will find Library so go there
    • Now you will find Extensions so expand that and capture/post a screenshot
      • We can capture a screenshot by pressing CMD-SHIFT-5
      • Screenshot will be saved to Desktop
 
Joined
Mar 22, 2020
Messages
48
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9700K
Graphics
RX Vega 56
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Does not boot, freezes with errors after selecting Boot macOS from Mojave. Says something about disk not being readable, think it could be the usb stick?
Please do the following:
  • Insert the USB install disk
  • Reboot and press F12 during BIOS Splash Screen
  • When the BIOS Boot Menu (not Clover Boot Menu) appears, select the USB flash disk
  • When the Clover Boot Menu appears, select Boot macOS from Mojave
  • Does the system boot up?
If the system boots up, continue as follows:
  • Login to Mojave
  • Mount EFI partition of the Mojave internal SSD
  • Compress and upload the CLOVER folder from the EFI partition
  • Use Finder to go to /Library/Extensionsas follows:
    • In Finder, press SHIFT-CMD-C to jump to the "Computer" folder
    • Go into the Mojave folder (if the named of your SSD is "Mojave")
    • You will find Library so go there
    • Now you will find Extensionsso expand that and capture/post a screenshot
      • We can capture a screenshot by pressing CMD-SHIFT-5
      • Screenshot will be saved to Desktop
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Views: 63

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,495
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Does not boot, freezes with errors after selecting Boot macOS from Mojave. Says something about disk not being readable, think it could be the usb stick?
This time reboot from the USB disk and, at Clover Boot Menu, choose the option to boot into Recovery. Does it work?

My feeling is that /Library/Extensions may be incorrect.
 
Joined
Mar 22, 2020
Messages
48
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9700K
Graphics
RX Vega 56
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
This time reboot from the USB disk and, at Clover Boot Menu, choose the option to boot into Recovery. Does it work?

My feeling is that /Library/Extensions may be incorrect.
No it does not, same errors
 
Top