Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

Joined
Mar 15, 2012
Messages
29
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
I have been using the Apogee Ensemble Thunderbolt (audio interface) with Apple TB2-to-TB3 adapter for 1 month. Recording daily with the audio interface. It works, no problems.
 

Rag

Joined
Jul 5, 2019
Messages
53
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Trying to get my new Sapphire Pulse 5700XT to boot. Has anyone gotten it to work? If so, how?

Edit: Nevermind. I figured it out. I still had Shikigva=60 in my config. Once I deleted that, it boots fine. Thanks!
Edit 2: Actually, I spoke too soon. I had to do one more step. Had to remove Inject ATI and Oronico frame buffer from the Graphics section. Now it boots up reliably.
Use agdpmod=pikera

Tela.jpg
 
Joined
Jul 3, 2010
Messages
165
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Has UniBeast been updated yet to install Catalina without Mojave?
 
Joined
Apr 1, 2011
Messages
127
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
2 x Vega 64
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
This flag should not be needed with WhateverGreen 1.3.4

agdpmod=pikera

  • Renames board-id to board-ix effectively disabling boardID checks, this is an alternative when agdpmod=vit9696either is broken or doesn't work like with macOS 10.15.1(WhateverGreen 1.3.4 no longer requires this)
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,086
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Has UniBeast been updated yet to install Catalina without Mojave?
It's in Alpha testing. Hopefully, the 'Beasts will be released within seven days.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
5,468
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
I have been using the Apogee Ensemble Thunderbolt (audio interface) with Apple TB2-to-TB3 adapter for 1 month. Recording daily with the audio interface. It works, no problems.
Thank you -- added to Thunderbolt 3 Experiences.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
5,468
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
Yeah maybe that would make your guide idiot proof. Making me a … never mind.

Copied the R6 .aml file into the EFI folder and Bluetooth working fine now.

Your willingness to help less savvy people with this stuff so quickly is very cool. Thanks.
Glad it's working now. I've updated the SSDT zip files for:
  • Fractal Design Define R6
  • Gigabyte AORUS Extreme
The SSDTs inside the ZIP are still the same as before, but their extensions have been un-hidden, so we can clearly see which ones are .aml and which ones are .dsl.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
5,468
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
@jiffyslot @bluepr0

Glad to see you're trying to modify the Thunderbolt SSDT to work with your systems. Give it a good shot, but if you run into some confounding issues or would like to have your files audited, just let me know.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
5,468
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
Looking for help, my hackintosh suddenly won’t power up, when the power supply is turned on the designaire board illuminates white, that’s all i get no video or post and no power light.

Thoughts on where to start?
This seems more like hardware problems, and not hackintosh related.

However, you could try clearing the CMOS through a physical method, by taking out the battery and reinserting it.

The next would possibly be to take out the ATX 24 pin cable, and replugging it. Perhaps also checking other cables. If that doesn't work, test by taking out a high power unit, such as GFX, and test.

Could also be the PSU itself, not working well by giving enough power.

Perhaps CaseySJ or someone else knows better.
@bsholbrook

Were you able to resolve this problem? CMOS Reset is the right thing to do first.
 
Top