Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
10,941
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
Reset per those instructions didn't work.

I see Bluetooth stuff in the registry, but I think I would need to go back to school for a couple of years to learn how to interpret all of it.
One immediate issue is that the USB SSDT does not seem to be in effect, which means your system will not connect to USB 3 devices (it may run them only at USB 2 speeds).
  • Please mount EFI partition of the macOS SSD and grab a screenshot of the EFI/CLOVER/ACPI/patched folder.
  • Which WiFi/BT card are you using? Fenvi FV-T919?
  • Also grab a screenshot of System Information --> Bluetooth (you may mask out any personal info).
Screen Shot 2019-11-06 at 3.48.56 PM.png
 
Last edited:
Joined
Nov 5, 2019
Messages
6
Motherboard
Z390 designare
CPU
I9-9900k
Graphics
Nvidia GeForce 1060 6gb
Please try the attached file (rename to config.plist). It sets Platform ID to 0x3E980003 (headless) and disables the InjectIntel checkbox.
What do you mean by It sets Platform ID to 0x3E980003 (headless) and disables the InjectIntel checkbox. I rename it only and reboot but My boot stuck here
 

Attachments

Joined
Jan 5, 2014
Messages
60
Motherboard
GA-Z97X-UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
One immediate issue is that the USB SSDT does not seem to be in effect, which means your system will not connect to USB 3 devices (it may run them only at USB 2 speeds).
  • Please mount EFI partition of the macOS SSD and grab a screenshot of the EFI/CLOVER/ACPI/patched folder.
  • Which WiFi/BT card are you using? Fenvi FV-T919?
  • Also grab a screenshot of System Information --> Bluetooth (you may mask out any personal info)
Yes, Fenvi FV-T919.

This is weird, I didn't do anything, but now Bluetooth is Off and I can't turn it On. Before it showed as On, but I could not turn off.

Actually, wait, I did do something, I did 10.14.6 update, security (large file) and Safari. I just restarted and now Bluetooth shows as being On, and I can't turn it off. And in System Info for Bluetooth where I blanked out a real MAC ID the MAC ID is now all zeros, and it changed from Broadcom to Ericsson! Screen shot of System Info after the restart also attached now.

EFI.png


This matches the Fractal R6 instructions in your guide, less the USB2 on TB file, because I figured I didn't need that.

BT.png


EFI2.png
 

Attachments

Last edited:

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
10,941
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
Yes, Fenvi FV-T919.

This is weird, I didn't do anything, but now Bluetooth is Off and I can't turn it On. Before it showed as On, but I could not turn off.

Actually, wait, I did do something, I did 10.14.6 update, security (large file) and Safari. I just restarted and now Bluetooth shows as being On, and I can't turn it off. And in System Info for Bluetooth where I blanked out a real MAC ID the MAC ID is now all zeros, and it changed from Broadcom to Ericsson! Screen shot of System Info after the restart also attached now.

View attachment 434795

This matches the Fractal R6 instructions in your guide, less the USB2 on TB file, because I figured I didn't need that.

View attachment 434792

View attachment 434796
This suggests that the NO-CNVW SSDT is not installed in CLOVER/ACPI/patched folder. Please check that folder or post a screenshot of its contents.
 
Joined
Jan 5, 2014
Messages
60
Motherboard
GA-Z97X-UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
This suggests that the NO-CNVW SSDT is not installed in CLOVER/ACPI/patched folder. Please check that folder or post a screenshot of its contents.
That would be correct. My bad, I followed the R6 instructions without thinking to reconcile with instructions earlier in the guide. I'll go back and fix that and see if I also missed anything else as a result of just looking at the R6 instructions. Screenshot of the current CLOVER/ACPI/patched folder is in my prior post.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
10,941
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
That would be correct. My bad, I followed the R6 instructions without thinking to reconcile with instructions earlier in the guide. I'll go back and fix that and see if I also missed anything else as a result of just looking at the R6 instructions. Screenshot of the current CLOVER/ACPI/patched folder is in my prior post.
It's also possible that the file indicated below is the .dsl file instead of the .aml file. Please right-click on it, select Get Info, and uncheck the Hide extension flag. Now you'll see the extension of the file.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
10,941
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Quadra
Mobile Phone
iOS
What do you mean by It sets Platform ID to 0x3E980003 (headless) and disables the InjectIntel checkbox. I rename it only and reboot but My boot stuck here
Is your Nvidia 1060 installed in this system?

If so, you should include the nv_disable flag in Boot Arguments and also install an SSDT that hides it from macOS. Which slot is the Nvidia installed in?
  • If it's in slot 1, copy this SSDT into the CLOVER/ACPI/patched folder.
You can also try removing the Nvidia card and booting the system. Remember to power down and flip power switch on PSU (or pull power cable from the wall) before removing the Nvidia GPU.
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
6
Motherboard
Z390 designare
CPU
I9-9900k
Graphics
Nvidia GeForce 1060 6gb
Is your Nvidia 1060 installed in this system?

If so, you should include the nv_disable flag in Boot Arguments and also install an SSDT that hides it from macOS. Which slot is the Nvidia installed in?
  • If it's in slot 1, copy this SSDT into the CLOVER/ACPI/patched folder.
You can also try removing the Nvidia card and booting the system. Remember to power down and flip power switch on PSU (or pull power cable from the wall) before removing the Nvidia GPU.
I add this flag and removed nvidia and here what happened
 

Attachments

Top