Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

Joined
May 22, 2011
Messages
1,046
Motherboard
ASUS TUF Z390 Plus Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
@CaseySJ Hi, I have a weird problem with UHD 630 on BigSur. BigSur UI animation is not smooth with some kind of lag. When I click Launchpad, Stacks on Dock or Minimized windows or Safari, etc. getting this lag. I am using OC with the latest kexts. I tried many framebuffer patches either with different settings everything working (full acceleration, VideoProc shows all ok, VDAchecker also ok.) But this lag never goes away.

I am using Dell 4K monitor. And looks like some kind of 4K issue. Cause when I setting full 4K UI much smoother. When I choose another scaled version UI starting lag. Do you have any idea what could that be?
 
Last edited:
Joined
Jan 8, 2018
Messages
34
Motherboard
Gigabyte Z370N WiFi
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 56
Hi Casey, I’ve suddenly started getting this code signing error at boot. It happens a few times, then I can get it working again after . Swapped out for my backup and it’s the same for some reason. Any ideas what it means?
 

Attachments

  • 7A981965-76C0-411E-B618-277054AF766E.jpeg
    7A981965-76C0-411E-B618-277054AF766E.jpeg
    7.1 MB · Views: 9

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
13,998
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Is there a post install post more focused on the opencore build with Big Sur ?
Or are the steps pretty much the same ?
Post-installation is actually not needed with OpenCore because the EFI ZIP file is also fully configured.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
13,998
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
On a dual boot system is anyone getting an unknown device in Windows? Here is what I am getting, does this have to do with Opencore or anything, as I don't remember getting this with Clover.
If you use the latest OpenCore EFI, the unknown device should disappear because all SSDTs in that EFI folder are applied conditionally for macOS only. However, if you have a Broadcom WiFi/BT card such as Fenvi, it can appear in Windows Device Manager with an exclamation or question mark. Because Windows can use the Intel WiFi/BT module, we should actually not install Broadcom drivers in Windows.
 
Joined
Dec 9, 2020
Messages
35
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello @Johnsson

The PowerColor RX 580 3DHDV2/OC should work just fine.
Hi CaseySJ,

May ask another question please?
I work with audio and not need of an advanced video card.
To build my new hackintosh the video card AMD Radeon RX 570 4gb would be much different or incompatible than an AMD radeon RX 580 8GB?

Thanks,
Best!
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
13,998
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
@CaseySJ Hi, I have a weird problem with UHD 630 on BigSur. BigSur UI animation is not smooth with some kind of lag. When I click Launchpad, Stacks on Dock or Minimized windows or Safari, etc. I am using OC with the latest kexts. I tried many framebuffer patches either with different settings everything working (full acceleration, VideoProc shows all ok, VDAchecker also ok.) But this lag never goes away.

I am using Dell 4K monitor. And looks like some kind of 4K issue. Cause when I setting full 4K UI much smoother. When I choose another scaled version UI starting lag. Do you have any idea what could that be?
Perhaps the lag is due to 30Hz refresh rate instead of 60Hz. Please do the following:
  • Open a Terminal window.
  • Type: /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/MacOS/AGDCDiagnose -a > ~/Documents/AGDCDiagnose.txt 2>&1
  • In Documents folder you will find a new file called AGDCDiagnose.txt
  • Post that file
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
13,998
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Casey, I’ve suddenly started getting this code signing error at boot. It happens a few times, then I can get it working again after . Swapped out for my backup and it’s the same for some reason. Any ideas what it means?
Does it happen if you disconnect your Wacom device?
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
13,998
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hi CaseySJ,

May ask another question please?
I work with audio and not need of an advanced video card.
To build my new hackintosh the video card AMD Radeon RX 570 4gb would be much different or incompatible than an AMD radeon RX 580 8GB?

Thanks,
Best!
For audio applications, the RX 570 4GB model is perfectly good.
 
Top