Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

Joined
Nov 3, 2018
Messages
30
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@CaseySJ After some fight i have a dual boot hackintosh running catalina and windows10 ... everything is working fine except the 2 display port on the rx580( they stopped to work) ... is it normal? Before i was using it on mojave ... by the way thank you so much for your help :) :)
 
Last edited:

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
15,844
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
@CaseySJ After some fight i have a dual boot hackintosh running catalina and windows10 ... everything is working fine except the 2 display port on the rx580( they stopped to work) ... is it normal? Before i was using it on mojave ... by the way thank you so much for your help :) :)
I just connected my MSI Radeon RX 580 via both HDMI and DisplayPort at the same time (10.15.4) and both outputs are working. I'm using 1440p at 60Hz.
 
Joined
Nov 3, 2018
Messages
30
Motherboard
Gigabyte Designare Z390
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I just connected my MSI Radeon RX 580 via both HDMI and DisplayPort at the same time (10.15.4) and both outputs are working. I'm using 1440p at 60Hz.
Oh :( do u have some idea of what can be? It work on windows.. i use a displayport to hdmi connector that worked on mojave ... when i will finish the migrationiwill try to remove Agdpmod=pikera ... maybe it is the problem
 
Last edited:

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
15,844
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Oh :( do u have some idea of what can be? It work on windows.. i use a displayport to hdmi connector that worked on mojave ... when i will finish the migrationiwill try to remove Agdpmod=pikera ... maybe it is the problem
Because you have an RX 580, “agdpmod=pikera” can safely be removed.
 
Joined
Mar 29, 2020
Messages
7
Motherboard
Z390-A
CPU
9900k
Graphics
rx580
Congrats! Is there a chance that I could get a copy of your IOReg?

Did you use NVM18 or NVM26?

NVM18 , By the way: ASUS IC needs to be disassembled and flash。
 

Attachments

  • 屏幕快照 2020-04-02 上午11.05.40.png
    屏幕快照 2020-04-02 上午11.05.40.png
    488.6 KB · Views: 61

NorthAmTransAm

Moderator
Joined
Jul 26, 2018
Messages
1,228
Motherboard
Asus Z370-A Prime II
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
NVM18 , By the way: ASUS IC needs to be disassembled and flash。
Thanks, could you use file save as? I’m trying to compare results.

I’m very excited to see NVM18 working as I couldn’t test it myself!
 

NorthAmTransAm

Moderator
Joined
Jul 26, 2018
Messages
1,228
Motherboard
Asus Z370-A Prime II
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS

Thanks! You should do this:

Open Hackintool and go the Logs tab. Select system the hit the refresh button at the bottom.

Using Command+F, search for DROM. If it finds anything then it will tell you what needs to be changed in the ThunderboltROM section of the SSDT.

Read these two links carefully. Take your time! Good hunting.


 
Joined
Mar 29, 2020
Messages
7
Motherboard
Z390-A
CPU
9900k
Graphics
rx580
Thanks! You should do this:

Open Hackintool and go the Logs tab. Select system the hit the refresh button at the bottom.

Using Command+F, search for DROM. If it finds anything then it will tell you what needs to be changed in the ThunderboltROM section of the SSDT.

Read these two links carefully. Take your time! Good hunting.


Thanks! You should do this:

Open Hackintool and go the Logs tab. Select system the hit the refresh button at the bottom.

Using Command+F, search for DROM. If it finds anything then it will tell you what needs to be changed in the ThunderboltROM section of the SSDT.

Read these two links carefully. Take your time! Good hunting.



Thanks! You should do this:

Open Hackintool and go the Logs tab. Select system the hit the refresh button at the bottom.

Using Command+F, search for DROM. If it finds anything then it will tell you what needs to be changed in the ThunderboltROM section of the SSDT.

Read these two links carefully. Take your time! Good hunting.


I have modified my DROM. Thunderbolt OK. Hotplug OK. USB3.1 OK. Hotplug OK.
Perfect. Thank you very much.
 
Top