Contribute
Register

[SUCCESS] Gigabyte Designare Z390 (Thunderbolt 3) + i7-9700K + AMD RX 580

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
14,411
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
You mean, my configuration it's ok, even if port 5 has no data on the right side?

Update: It was my mistake, man. Ssdt stuff. Now my IOreg looks OK. If anybody need some test, I'm here.View attachment 455707
Glad to see you got it working. Please post any issues you find with Thunderbolt and USB functionality or reliability. (But also mention that you're using GC-Alpine Ridge.)
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
14,411
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Last edited:
Joined
Jul 20, 2018
Messages
20
Motherboard
X299 Sage 10G
CPU
i9 10980XE
Graphics
Radeon VII
I getting this error screen on boot after installing the lastest Lilu, WhateverGreen and AppleALC. Could anyone help me problem solve? There was also a panic on shut down but didn't take a photo. I tried reverting back to the original version but it didn't fix the problem?
 

Attachments

  • IMG_8345.jpg
    IMG_8345.jpg
    2.6 MB · Views: 39

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
14,411
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
There is only one chip (unlike the GB-Titan Ridge), which has a blue dot, shown in upper right corner of image in spoiler.

The jumper (J3-J5) is done the same as on the Titan Ridge:
Please let us know how the two modified versions of GC-Alpine Ridge firmware are faring. Perhaps only MOD-1 will work.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
14,411
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
I getting this error screen on boot after installing the lastest Lilu, WhateverGreen and AppleALC. Could anyone help me problem solve? There was also a panic on shut down but didn't take a photo. I tried reverting back to the original version but it didn't fix the problem?
On which motherboard, CPU and GPU is this problem occurring? Is it happening on your X99-E-10G WS with i7-6950K?
 
Joined
Jul 20, 2018
Messages
20
Motherboard
X299 Sage 10G
CPU
i9 10980XE
Graphics
Radeon VII
On which motherboard, CPU and GPU is this problem occurring? Is it happening on your X99-E-10G WS with i7-6950K?
Sorry just updated my info:

Gigabyte z390 Designare
i9-9900K
GraphicsRadeon VII
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
14,411
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry just updated my info:

Gigabyte z390 Designare
i9-9900K
GraphicsRadeon VII
Cool, you came to the right place...
  • Are you running Mojave or Catalina?
  • Did you install the new Lilu, WhateverGreen, and AppleALC into CLOVER/kexts/Other or into /Library/Extensions, or both?
  • Please post a screenshot of Clover Configurator --> Boot.
 
Joined
Jul 20, 2018
Messages
20
Motherboard
X299 Sage 10G
CPU
i9 10980XE
Graphics
Radeon VII
Cool, you came to the right place...
  • Are you running Mojave or Catalina?
  • Did you install the new Lilu, WhateverGreen, and AppleALC into CLOVER/kexts/Other or into /Library/Extensions, or both?

Lilu, WhateverGreen in both. And AppleALC just into /Library/Extensions.

Mojave 10.14.6
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
14,411
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Lilu, WhateverGreen in both. And AppleALC just into /Library/Extensions.

Mojave 10.14.6
  • Have you run Kext Utility to rebuild the kernel cache?
  • Do you have a full bootable backup?
  • Are you able to boot into Recovery from the Clover Boot Menu?
 
Top