Contribute
Register

[SUCCESS] GA-Z97X-UD3H - i7-4790K - 32GB - GTX 980 - 512GB m.2 - 10GbE - Dual 4K - 10.11.1

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 31, 2015
Messages
9
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
[SUCCESS] GA-Z97X-UD3H - i7-4790K - 32GB - GTX 980 - 512GB m.2 - 10GbE - Triple 4K - USB3 - 10.11.1

zerouk's Build: GA-Z97X-UD3H - i7-4790K - 32GB - GTX 980 - 512GB m.2 - 10GbE - Triple 4K - 10.11.1

DSC01754.jpg
Components

I ordered the majority of these items from my trade supplier which isn't available to everyone so I have just put a bunch of Amazon links in.

Gigabyte GA-Z97X-UD3H Motherboard
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B00K2VRAJ6/[/Amazon-uk]

Intel i7-4790K 4Ghz
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B00KPRWAX8/[/Amazon-uk]

4x Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600Mhz
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B0086THGI6/[/Amazon-uk]

nVidia GTX 980
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B00NPRH4YU/[/Amazon-uk]

Samsung 512GB SM951 M.2
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B00VELDBJ6/[/Amazon-uk]

Samsung 840 Pro 256GB
Used for Windows 10
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B009LI7CTY/[/Amazon-uk]

Corsair RMi series 650W
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B00YPQN59S/[/Amazon-uk]

Myricom dual 10GbE adapter (10G-PCIE2-8B2-2S)
Ebay years ago...

ABWD Bluetooth/WiFi adapter (BCM94360CD)
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00MBP25UK[/Amazon-uk]

3x Dell P2715Q 27" 4K monitors - Connected via DisplayPort
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/Dell-P2715Q-27-Inch-Ultra-Monitor/dp/B00R420U8O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446996350&sr=8-1&keywords=P2715Q[/Amazon-uk]

Apple Magic Keyboard
http://www.apple.com/uk/magic-accessories/

Apple Magic Trackpad 2
http://www.apple.com/uk/magic-accessories/

Razer Mamba Mouse
[Amazon-uk]http://www.amazon.co.uk/dp/B00592HERQ/[/Amazon-uk]

Also using a bunch of Noctua fans, a ATX case I have used for years, a LG bluray drive and a Anker USB3 hub.

Comments

Had been using my MacBook Pro i7 with 16GB ram with the two 4K screens and a 10GbE adapter in a Sonnet PCIe enclosure for a good few months with no major issues besides it overheating and struggling to drive the 4K screens. Couldn't bring myself to buy a Mac Pro considering what I'd be using the machine for so decided to go down the hackintosh route.

Originally planned to use something which supported over 32GB RAM but seeing the majority of success seemed to be with the components I'm using, decided this would be a better route and offload the heavy lifting to my Xeon E5 box with 128GB RAM.

Installation Notes

Due to the number of PCIe devices I have installed on my build, the GPU must run at x8 link width.
This is configured as followed:
  • M.2 SSD installed in the M.2 slot running at x2
  • GPU in the top x16 PCIe socket running at x8
  • WiFi/Bluetooth adapter in the middle x16 PCIe socket (note the x1 sockets are disabled due to the Myricom card)
  • Myricom 10GbE card is installed in the bottom x16 slot running at x8
Mainly followed the install guide here: http://www.tonymacx86.com/el-capita...-el-capitan-any-supported-intel-based-pc.html

Here are the notes I have made to repeat my install:
- Create a bootable USB stick using Uni Beast selecting UEFI mode.
- Use rear USB3 port.
- Must use "nv_disable=1" boot flag prior to install, there's a few times where the install appears to hang but after around 5 minutes it loaded fine.
- After reboot make sure you add the "nv_disable=1" bootflag again.
- At desktop!
- Setup the Clover UEFI bootloader pkg.
- Configure Clover Configurator.
- Installed the nvidia driver 346.03.03f02
- Added "nvda_drv=1" onto default bootflags
- Run CloverACL110 script
- Install Myricom drivers from their website
- Enable trim support with "sudo trimforce enable"
- Reboot

USB3
- Thanks to @matt77303 post here http://www.tonymacx86.com/el-capitan-desktop-support/172337-el-capitan-usb-issues-possible-fix.html I managed to get USB3 working.
- See screenshot below of Acpi section in Clover Configurator for the DSDT patches.
- Download FackePCIID from here https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads (I used 2015-1101)
- Download KextBeast from http://www.tonymacx86.com/downloads.php?do=file&id=289 and install the FakePCIID.kext and FakePCIID_XHCIMux.kext files to /System/Library/Extensions

Sensors (working with iStat menus too)
- Download Pacifist https://www.charlessoft.com/ and HWSensors pkg http://www.hwsensors.com/
- Install HWSensors normally
- Open the HWSensors installer with Pacifist and extract ACPISensors.kext, CPUSensors.kext, FakeSMC.kext, GPUSensors.kext and LPCSensors.kext. Mount the EFI partition with Clover Configurator and copy these kext's to /EFI/CLOVER/kexts/10.11
- Reboot

- Done :)

Next Steps:
- Get iMessage working (it kind of works, just not group messages)
- Enable handoff
- Squeeze more performance out of the 10GbE connection
- Get a case without horrible blue LEDs

Clover

Screen Shot 2015-11-11 at 17.48.23.png

Benchmarks

Geekbench 3
Screen Shot 2015-11-07 at 15.16.36.png

Cinebench
Screen Shot 2015-11-07 at 15.20.27.pngScreen Shot 2015-11-07 at 15.21.39.png

Blackmagic Speed Test (m.2 drive)

Screen Shot 2015-11-08 at 15.13.43.jpg

Blackmagic Speed Test (LaCie USB3 256GB SSD drive)

Screen Shot 2015-11-11 at 17.43.16.jpg

iperf

Code:
------------------------------------------------------------
Client connecting to storage.int.x.co, TCP port 5001
TCP window size: 65.0 KByte (WARNING: requested 64.0 KByte)
------------------------------------------------------------
[  5] local 10.0.5.230 port 53255 connected with 10.0.5.20 port 5001
[ 10] local 10.0.5.230 port 53258 connected with 10.0.5.20 port 5001
[  7] local 10.0.5.230 port 53254 connected with 10.0.5.20 port 5001
[  9] local 10.0.5.230 port 53256 connected with 10.0.5.20 port 5001
[  6] local 10.0.5.230 port 53253 connected with 10.0.5.20 port 5001
[ 11] local 10.0.5.230 port 53259 connected with 10.0.5.20 port 5001
[  8] local 10.0.5.230 port 53257 connected with 10.0.5.20 port 5001
[ 12] local 10.0.5.230 port 53260 connected with 10.0.5.20 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[  5]  0.0-60.0 sec  8.16 GBytes  1.17 Gbits/sec
[ 10]  0.0-60.0 sec  7.57 GBytes  1.08 Gbits/sec
[  7]  0.0-60.0 sec  7.36 GBytes  1.05 Gbits/sec
[  9]  0.0-60.0 sec  7.78 GBytes  1.11 Gbits/sec
[  6]  0.0-60.0 sec  8.04 GBytes  1.15 Gbits/sec
[ 11]  0.0-60.0 sec  7.61 GBytes  1.09 Gbits/sec
[  8]  0.0-60.0 sec  7.94 GBytes  1.14 Gbits/sec
[ 12]  0.0-60.0 sec  7.57 GBytes  1.08 Gbits/sec
[SUM]  0.0-60.0 sec  62.0 GBytes  8.88 Gbits/sec

Screen Shot 2015-11-07 at 16.07.16.png

More Pictures

DSC01803.jpg

Updates

2015/11/11 - USB3 support steps and USB3 LaCie benchmark.
2015/11/11 - Added steps for sensors
2015/11/13 - Installed WiFi/bluetooth card and added PCIe configuration above
2015/11/25 - Added third 4K screen
 

Attachments

  • Screen Shot 2015-11-07 at 15.27.14.png
    Screen Shot 2015-11-07 at 15.27.14.png
    168.3 KB · Views: 219
  • Screen Shot 2015-11-07 at 15.27.21.png
    Screen Shot 2015-11-07 at 15.27.21.png
    174.6 KB · Views: 176
Last edited:
Joined
Aug 20, 2015
Messages
3
Motherboard
ASRock H97 Pro4
CPU
i3-4130
Graphics
HD4200
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi,

you had no problems with the Myricom? Everytime I am installing the new Myricom drivers the System won't boot again. Without everything ist fine.

I really need this card :(

If you have any Advice, please let me know.

Cheers
 
Joined
Aug 20, 2015
Messages
3
Motherboard
ASRock H97 Pro4
CPU
i3-4130
Graphics
HD4200
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
No,

I have an Asus Z97m-Plus, I have two exact same setups working on 10.10 with the same expansion cards. I wanted to give 10.11 a try but the myricom is givin me a huge headache...
 
Joined
Jul 31, 2015
Messages
9
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hmm tried different PCIe slots?

If theres any information you want from my install I'll happily send it over to try help you work out why it isn't working!
 
Joined
Aug 20, 2015
Messages
3
Motherboard
ASRock H97 Pro4
CPU
i3-4130
Graphics
HD4200
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Got it :)

The USB-Bootloader was working, so something in the MacPro 3,1 SMC was the issue, now with the copied USB-Bootloader everything is working.

USB3.0 Still to go, but the most important parts are done.
 
Joined
Sep 26, 2010
Messages
118
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i9-10900
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jul 31, 2015
Messages
9
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have USB3 working, same method that you used :)

Just ran Geekbench and here is a more up to date result, albeit with about 10 other applications running at the same time.

Screen Shot 2015-11-21 at 11.51.40.png

Slightly better, this is only the 32bit version though. Included Intel power gadget to show speedstep is working.
 
Joined
Sep 26, 2010
Messages
118
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i9-10900
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
The method is almost same, but you patching DSDT, and I patching kext. My method removes USB limit and all ports detected and mapped as they should. With DSDT patching you will have working USB 3, but if you connect USB 3 device and open System Profile -> USB, you will see that it is hooked to USB 2.0 bus (it still will work at 3.0 speeds, just cosmetic). Also some ports (2.0 or 3.0) may not work because of 15 port limit.
 
Joined
Jul 31, 2015
Messages
9
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Ah, will have a play at some point!

Everything works at the moment so trying not to change anything haha
 
Status
Not open for further replies.
Top