Contribute
Register

Success!! GA-Z87N-Wifi, i5 4670k, 760gtx CustoMac Build!

Status
Not open for further replies.

WonkeyDonkey

Moderator
Joined
Aug 31, 2010
Messages
3,902
Motherboard
Asrock Z87E-ITX
CPU
i7-4770S
Graphics
GTX 760
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I have tha same motherboard with I7-4771 and GTX760 2GB.
I installed Multibeast with the exact same settings, but sleep doesn`t work.
Any ideas?
I tried also darkwake=0 but still the same.
The monitor goes off and i can see the fans of the graphic card stoping for 1 second then they start again..the monitor remains still off but the computer is on. If i move the mouse or keyboard the desktop appears no problem.
This is my third re-installation of Mavericks. At one point i think i was using the optimized default in bios without anything else and the computer went to sleep but when wake up freeze.

Does anybody have a solution?
Thank you.

While I havent used this particular board, your hardware is a match made in heaven for a hackintosh. System Definition iMac14,2 and and a proper SSDT.aml file generated from ssdtPRGen and it should work brilliant. Have you got a DSDT in there at all ?

The reason I say this ? I have a build with the same model CPU and GPU and they are a very close match for the iMac14,2. Its the easiest hackintosh build Ive ever put together.
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
45
Motherboard
Gigabyte GA-Z87N-WIFI
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 770
Mobile Phone
  1. iOS
I did this build but with a 4770k and 770 4gb and everything works perfect. I have the similar issue where the PC goes to sleep but I hear my cooler spooling up and down. (h100) also how can you test to make sure you have USB 3.0 working correctly? I backed up my iPhone 5S and felt it took forever.....
 
Joined
Jun 23, 2011
Messages
22
Motherboard
GA-Z87N-WIFI
CPU
i5-4690K
Graphics
SAPPHIRE NITRO RX 580
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Did anyone try the onboard graphics with this hardware? For me it´s not working properly :/

In your BIOS did you set your graphics display to be IGX and not PCIe?


On another note, I'm having trouble using darkwake=0, I'm unable to recover after my machine goes into a deep sleep. Anyone having the same issues and have any solutions?
 
Joined
Jul 30, 2012
Messages
39
Motherboard
Asus Strix Z270H Gaming
CPU
i5
Graphics
Geforce GTX 760
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
In your BIOS did you set your graphics display to be IGX and not PCIe?


On another note, I'm having trouble using darkwake=0, I'm unable to recover after my machine goes into a deep sleep. Anyone having the same issues and have any solutions?

I tried both, none of them worked :/

On my other hackintosh it works perfectly outof the box with HD 4000.

For me deep sleep works ok, just USB keyboard not working after wake but i just need to re-connect it and it works.
 
Joined
Jun 10, 2013
Messages
14
Motherboard
GA-Z97N-WIFI
CPU
Intel Core i5-4690K
Graphics
Intel HD Graphics 4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I follow your guide, i got the exact same components.

for some reason after the install in the Welcome Screen it get stuck after a few secs.

i try to deactivate the integrated ethernet and install all the osx again, with no luck.

any idea?

i did try -v, graphics enabler on/off, :banghead:

thanks !!!!
 
Joined
Jan 21, 2012
Messages
156
Motherboard
GA-Z87N-Wifi
CPU
4770k
Graphics
EVGA GTX 780Ti SC
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I just updated to the F6 bios for the Z87N-Wifi. For some reason this bios renders OS X unable to boot successfully. I am not sure what the cause is. I remember I updated before and I had to switch back to the F5 bios to make OS X work again. F6 causes the Chimera boot loader to show the video display a little slower.

Have you been able to use the F6 bios? I found this post on insanelymac, I wonder if the cause is the Trim command like it was for him.

http://www.insanelymac.com/forum/topic/302274-clock-issue-with-msi-geforce-gtx-660-wclover-on-yosemite/
 
Joined
Oct 29, 2013
Messages
5
Motherboard
MacBook Pro
CPU
i7
Graphics
onboard
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
After several crashes one of my machines has stopped booting properly. Is there a way to find out exactly what options I had selected in MultiBeast when I originally set up this machine?

It's identical to 5 others. So I can compare their BIOS settings, but also want to compare their MultiBeast options.

TIA,
Terry
 
Status
Not open for further replies.
Top