Contribute
Register

[SUCCESS] GA-Z77-D3H + AMD RADEON R7 260x

Joined
May 21, 2011
Messages
6
Motherboard
Asus H81M-Plus
CPU
i5-4440
Graphics
RX 480
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
* Sorry bad english *

Hi guys, I'm using this card thanks to this tutorial but I only can use the DVI port. If I plug my TV as secondary monitor via HDMI, I can't see nothing in any monitor.
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
* Sorry bad english *

Hi guys, I'm using this card thanks to this tutorial but I only can use the DVI port. If I plug my TV as secondary monitor via HDMI, I can't see nothing in any monitor.

I have the same problem too !!
Yosemite 10.10.3 full graphics QI / CI Acceleration
But wanted to use 2 monitors at least.
Only when I connect the HDMi cable
The system completely erases
 
Joined
Sep 11, 2011
Messages
25
Motherboard
Gigabyte Z87-HD3
CPU
Intel Core i5 4670k
Graphics
Gigabyte Gaming 1 GTX970
Mobile Phone
  1. Android
i did it on el capitan too and everything works fine but
this instruction don't work for sierra editing AMD8000 cause error in boot and still on apple logo

I edited the amd4000.kext and added the 0x66581002 id, refreshed the kext permissions with a tool I found online and got the amd 8xxx with 2gb of memory displayed in About this Mac - but i did not had graphics acceleration. When i edited the amd8000.kext the system would be stuck on the Apple logo and i could only boot up in safe mode. Reverting the changes made to the amd8000 kext solved the booting issue. I also tried injecting the 0x66581002 in clover (i opened the bootloader options and found a section about graphics injection and injected the 0x66581002 id but still didn't got graphics acceleration.

in there any way for that
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I tried everything in Sierra 10.12.3 but I do not have acceleration qe / ci at all
I analyzed some kext, s 7xxx and 8xxx and believe that the apple has changed some structures we will wait to see if the developers talk about some solution for our Radeon R7 260x 2GB dual fan (overclocked)
2 DVI, 1 HDMI, 1 DP id 6658 injected fake id 6640 no yosemite and the captain works !!

Only in the Sierra 10.12.3 is ⇩:thumbdown
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
i did it on el capitan too and everything works fine but
this instruction don't work for sierra editing AMD8000 cause error in boot and still on apple logo

I edited the amd4000.kext and added the 0x66581002 id, refreshed the kext permissions with a tool I found online and got the amd 8xxx with 2gb of memory displayed in About this Mac - but i did not had graphics acceleration. When i edited the amd8000.kext the system would be stuck on the Apple logo and i could only boot up in safe mode. Reverting the changes made to the amd8000 kext solved the booting issue. I also tried injecting the 0x66581002 in clover (i opened the bootloader options and found a section about graphics injection and injected the 0x66581002 id but still didn't got graphics acceleration.

in there any way for that

10.12 there is no way for R7 260x for now I think it is some problem with clover bootloader !!!
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,781
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
10.12 there is no way for R7 260x for now I think it is some problem with clover bootloader !!!

Clover ATI injection is broken in 10.12. Better to inject ATY edits using a DSDT.
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
[QUOTE = "VoiletDragon, post: 1464507, member: 826535"] A injecção de Clover ATI está quebrada em 10.12. É melhor injetar edições ATY usando um DSDT. [/ QUOTE]

Thanks for the suggestion friend you are a Good Man I will try this from Tomorrow !!! Why today arrives I was struggling to finish a FB Patch for Dual Monitor only after I finished.
Agóra I have OS 10.10 and 10.11 with Dual Display on my R7 260X 2GB Dual Fan
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
R7 260x 100% Working on 10.10 and 10.11 with 2 DVI-D and DVI-I Monitors

1 DVI-I cable for HDMI $3 Dollars each
2 DVI-D cable for VGA $2 Dollar each
GPU is http://www.pcyes.com.br/produtos/placa-de-video/hammer-r7-260x

No Change any system kext use the originals inject the settings in the clover configurator

SMBIOS=iMac15,1
FakeID=0x66401002
VRAM= 2048
VideoPorts=4
ATIConnectorsController=8000

ATIConnectorsData=000400000403000000010300120403030004000004030000000101001102010100040000040300000001020021030202000400000403000000010400220504040004000004030000000105001000050500040000040300000001060020010606

ATIConnectorsPatch=000800000002000000010200220502030004000004030000000101011204010100040000040300000001060021030202040000001402000000010300110203040004000004030000000105001000050504000000140200000001040110000406

KextstoPatch
name=AMD8000Controller
Fnd*HEX=000400000403000000010300120403030004000004030000000101001102010100040000040300000001020021030202000400000403000000010400220504040004000004030000000105001000050500040000040300000001060020010606
Replace*HEX=000800000002000000010200220502030004000004030000000101011204010100040000040300000001060021030202040000001402000000010300110203040004000004030000000105001000050504000000140200000001040110000406
 

Attachments

  • lukzinho1.png
    lukzinho1.png
    677.3 KB · Views: 904
  • lukzinho3.png
    lukzinho3.png
    650.4 KB · Views: 985
  • lukzinho2.png
    lukzinho2.png
    653.7 KB · Views: 937
  • LUKzinho.png
    LUKzinho.png
    2.1 MB · Views: 742
  • 100.jpg
    100.jpg
    17.7 KB · Views: 700
  • lukzinhofinal60FPS.png
    lukzinhofinal60FPS.png
    717.9 KB · Views: 678
Last edited:
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I have an ASUS R7 260X 2gb and could not make it work.
I ran kext utility, edited the files mentioned here (without the mistyping) but with no success.

I injected ATI in multibeast , could this be an issue ?
The monitor is connected to HDMI but for the sake of testing i also connected it to the DVI port and through an adapter to my VGA port on the monitor.

Any help is much appreciated.

Look https://www.tonymacx86.com/threads/success-ga-z77-d3h-amd-radeon-r7-260x.183213/page-3
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
12
Motherboard
OSX el captan 10.11
CPU
core i7
Graphics
R7 260x 2gb 0x66581002
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I really enjoyed my R7 260x running on OS 10.10 / 10.11 !!
But I'm unhappy with FPS in 3d apps !!
The Official Working Frequency of this Card
The graph is in the minino of 1,000MHz reaching 1,500 with over clock !!
I noticed that here it is working with clock locked at 150MHz

Is there any solution to fix this?

 
Last edited:
Top