Contribute
Register

[success] GA-Z270-HD3, i5-7500

Status
Not open for further replies.
Joined
May 17, 2016
Messages
30
Motherboard
GA-Z270-HD3
CPU
i5-7500
Graphics
RX560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
CustomMac Budget.

CPU: i5 7500
MB: GA-Z270-HD3
RAM: 8GB
HDD: 1TB
Graphics - Intel HD 630
Audio - Onboard ALC887

Used the main install guide, which is very helpful.

https://www.tonymacx86.com/threads/...ierra-on-any-supported-intel-based-pc.235474/

Had one issue recognizing the HDD. Solution in this post.
https://www.tonymacx86.com/threads/...esh-high-sierra-installs.235791/#post-1616052

Config.plist is attached for this build.

Kexts installed.
Location: EFI
AppleALC.kext (Sound)
FakeSMC.kext
IntelGraphicsFixup.kext
IntelMausiEthernet.kext
Lilu.kext

Location: /Library/Extensions (using Multibeast)
AHCI_Intel_Generic_SATA.kext
GenericUSBXCHI.kext
IntelMausiEthernet.kext
USBInjectAll.kext
XHCI-200-series-injector.kext

Installed sound using steps provided in the guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/applehda-realtek-audio-guide.234732/


Tested Successfully - Sound, Graphics, HDMI, Network. Even installed a USBWifi.

https://www.ebay.com/itm/USB-Wirele...hz-Dual-Band-MT7610U-For-MAC-PC-/400945111173
RT2870USBWirelessDriver.kext
MediaTek Wifi Software found on their website.

Thanks to all the experts who helped through the process...

Screen Shot 2017-11-04 at 12.02.53 AM.png
 

Attachments

  • config.plist
    5.1 KB · Views: 944
Last edited:
Joined
Feb 20, 2014
Messages
12
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270-HD3P
CPU
i5-7600
Graphics
GTX 1050Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,
I would be grateful if you could tell me what you mean with "Location: EFI".
Did copy and paste the .kext files in the EFI folder which was created in the installation drive or did you copy and pasted the EFI folder from the installation USB to the installation drive and pasted the .kext files there?

I've made a build with GA-Z270-HD3P and I have no sound.

Can you, please, help me a little bit with this?
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,373
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
@jtroump, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and Graphics Card.
If you have a prebuilt computer enter make and model instead of motherboard (Mobo).
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you.
 
Joined
Feb 9, 2017
Messages
73
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I need a more detailed guide with the Z270 hd3. The installation process goes pefect . But I cannot boot the system. When I boot with the hard drive clover takes forever. The drives appears. Then automatically goes to my ssd but I'm stuck on Apple logo. Verbose mode gives different errors. Don't know what else to do. Please help.
 

Attachments

  • 0DBBECC4-F8B2-4546-AF69-FD3B7E8D42C3.jpeg
    0DBBECC4-F8B2-4546-AF69-FD3B7E8D42C3.jpeg
    1.4 MB · Views: 415
Joined
Feb 9, 2017
Messages
73
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
CustomMac Budget.

CPU: i5 7500
MB: GA-Z270-HD3
RAM: 8GB
HDD: 1TB
Graphics - Intel HD 630
Audio - Onboard ALC887

Used the main install guide, which is very helpful.

https://www.tonymacx86.com/threads/...ierra-on-any-supported-intel-based-pc.235474/

Had one issue recognizing the HDD. Solution in this post.
https://www.tonymacx86.com/threads/...esh-high-sierra-installs.235791/#post-1616052

Config.plist is attached for this build.

Kexts installed.
Location: EFI
AppleALC.kext (Sound)
FakeSMC.kext
IntelGraphicsFixup.kext
IntelMausiEthernet.kext
Lilu.kext

Location: /Library/Extensions (using Multibeast)
AHCI_Intel_Generic_SATA.kext
GenericUSBXCHI.kext
IntelMausiEthernet.kext
USBInjectAll.kext
XHCI-200-series-injector.kext

Tested Successfully - Sound, Graphics, HDMI, Network. Even installed a USBWifi.

https://www.ebay.com/itm/USB-Wirele...hz-Dual-Band-MT7610U-For-MAC-PC-/400945111173
RT2870USBWirelessDriver.kext
MediaTek Wifi Software found on their website.

Thanks to all the experts who helped through the process...

View attachment 289926

Did you install in legacy mode?
 
Joined
Oct 20, 2015
Messages
72
Motherboard
GIGABYTE 15 OLED KC (4K)
CPU
i7-10870H
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi, can you send link to download CLOVER with your kext files. Thx.
 
Joined
Feb 9, 2017
Messages
73
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, can you send link to download CLOVER with your kext files. Thx.
How caniI do that? Remember to configure your motherboard with the windows 8/10 with csm disable option.
 
Joined
Apr 5, 2014
Messages
13
Motherboard
GA Z390 AORUS ELITE
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1050Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
The issue has been solved!

But because I checked a lot of information, so which step is the issue that can be fixed, I can't drive it... After a few days, I will find time to reinstall it to determine.

Thanks so much
------------------------------------------------------------
CPU : i7-7700
MB : GA-Z270-HD3
RAM : 16GB
HDD : 256G SSD
Graphics : nVidia GTX 750Ti
Audio : onboard ALC887

I installed it the way as you said, manually placing (AppleALC.kext, FakeSMC.kext, Intel GraphicsFixup.kext, IntelMausiEthernet.kext, Kiku.kext) kexts to /EFI/CLOVER/kexts.other.

And using Multibeast installed AHCI_Intel_generic_SATA.kext, USBInjectAll.kext into L/E, and manually downloaded the GenericUSBXHCI.kext, XHCI-200-series-injector.kext and installed into L/E.

In the last I used AppleUser01's config.plist to replace my config.plist, but I still can't find my audio device after reboot.
I don’t know which step I have done wrong, please help. Thanks.
 
Last edited:
Joined
May 17, 2016
Messages
30
Motherboard
GA-Z270-HD3
CPU
i5-7500
Graphics
RX560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,
I would be grateful if you could tell me what you mean with "Location: EFI".
Did copy and paste the .kext files in the EFI folder which was created in the installation drive or did you copy and pasted the EFI folder from the installation USB to the installation drive and pasted the .kext files there?

I've made a build with GA-Z270-HD3P and I have no sound.

Can you, please, help me a little bit with this?

Followed the thread to install sound - method CloverALC.

https://www.tonymacx86.com/threads/applehda-realtek-audio-guide.234732/
 
Status
Not open for further replies.
Top