Contribute
Register

[Success] Core i7-8700K, Gigabyte Z370, GTX1050Ti first build, I need help

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 16, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z370 Arous Gaming 3
CPU
Intel Core i7 8700K Coffee Lake
Graphics
Asus GTX 1050Ti, 4gb
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hi guys,

Thanks to Tonymacx86 community, I have built my own first hackintosh, here are my parts:

1. CPU: Core i7-8700K, 3.7ghz.
2. GPU: Asus GTX 1050Ti, 4gb
3. Motherboard: Gigabyte Z370 Arous Gaming 3
4. Ram: 8gb x 2 GSkill DDR4 2400mhz.
5. SSD: samsung 850 Evo 250gb
6. Hdd: seagate 2tb Barracuda
7. wired LAN.

Here are something that I have experienced:
1. All the drivers work fine.
2. Cannot shutdown, reboot everytime --> I fixed with "fixShutdown" in Clover Configurator. But the MB looks weird, the chipset LED still on after shutting down while the CPU were off. So I have to manually switch off the whole power. (scary)
3. I haven't touch any kexts or patch anything, I attached the config and photos below.

4. In Final Cut Pro X 10.4, the playback works fine with 1080p footage is smooth, but in 4K footages, frames dropped (without background rendering). I am quite disappointed about this, my MBP late 2013 with GT750 work seamlessly with 4K without background rendering.

5. And the About my Mac can't recognize serial number and the model.

I hope you guys can give me more advises to make this machine work better in video editting.
Are there any kind of kexts, patches or config.plist I should install ?

Best,
 

Attachments

  • config.plist
    4.5 KB · Views: 328
  • Screen Shot 2018-01-20 at 4.00.23 PM.png
    Screen Shot 2018-01-20 at 4.00.23 PM.png
    117.8 KB · Views: 893
  • Screen Shot 2018-01-20 at 6.00.14 PM.png
    Screen Shot 2018-01-20 at 6.00.14 PM.png
    99.8 KB · Views: 849
  • Screen Shot 2018-01-20 at 6.39.32 PM.png
    Screen Shot 2018-01-20 at 6.39.32 PM.png
    101.5 KB · Views: 796

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,678
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you

If you have Nidia graphics why are you injecting Intel ?
SIP should be fully disabled.
 
Joined
Jan 16, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z370 Arous Gaming 3
CPU
Intel Core i7 8700K Coffee Lake
Graphics
Asus GTX 1050Ti, 4gb
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
If you have Nidia graphics why are you injecting Intel ?
SIP should be fully disabled.
Thanks for you reply,

Tried to unchecked injectIntel, seem nothing changes.
Been researched but I still cannot find how to disable SIP :(. COuld you help ?
 
Joined
Aug 22, 2012
Messages
14
Motherboard
Gigabyte Z270x Gaming 7
CPU
i7 7700k
Graphics
Zotac GTX 680 4GB
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Thanks for you reply,

Tried to unchecked injectIntel, seem nothing changes.
Been researched but I still cannot find how to disable SIP :(. COuld you help ?
Open config.plist with clover configurator and go to the RT Variables. You must change CsrActiveConfig 0x67
SIP settings is
0x0 SIP enable
0x3 SIP semi disable
0x67 SIP Disable
 
Joined
Oct 31, 2017
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z370N-WiFi
CPU
i5-8400
Graphics
Intel UHD Graphics 630 1536 MB
do you solve the problem with shutdown
my mb's led is on,too how to fixit
and how to identify coffee lake cpu ,i5-8400 is unknow
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,387
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Joined
Jan 16, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z370 Arous Gaming 3
CPU
Intel Core i7 8700K Coffee Lake
Graphics
Asus GTX 1050Ti, 4gb
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Feb 18, 2017
Messages
11
Motherboard
Gigabyte Z370 Ultra Gaming Wifi
CPU
i9-9900k OC @
Graphics
XFX Radeon Liquid Cooled RX Vega 64 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Mate Can you give me the driver kexts i have same specs as your
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,387
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
@Agamjot, please add details of your Motherboard to your profile (personal details).
If you have a prebuilt computer enter make and model instead of motherboard.
The Rules said:
Profiles are mandatory so that others can assist you.
 
Status
Not open for further replies.
Top