Contribute
Register

[Success] Core i5 3570k GA-Q77M-D2H 16GB RAM Dual Boot (Mountain Lion 10.8.1 & Win7)

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 2, 2011
Messages
18
Motherboard
Hackintosh/iMac/Mac Pro/MacBook Pro
CPU
i5-3570k
Graphics
GTX480
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Build pics.


UPDATE: H80 turned out to be faulty, couldn't pass stress testing. Replaced with a good old CM212+
 

Attachments

  • 2013-02-28 13.56.16.jpg
    2013-02-28 13.56.16.jpg
    1 MB · Views: 504
  • 2013-02-28 11.08.41.jpg
    2013-02-28 11.08.41.jpg
    1 MB · Views: 906
Joined
Sep 2, 2011
Messages
18
Motherboard
Hackintosh/iMac/Mac Pro/MacBook Pro
CPU
i5-3570k
Graphics
GTX480
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
In regards to BIOS versions, F2 looks to be UEFI and F1 is not. F2 has several other newer features but in regards to my system where I'm not overclocking or doing anything out of the ordinary it continually complains about failing to boot and to enter BIOS and check my settings which are fine (my machine is booting fine!!! WTF smart BIOS!?) So I have reverted back to F1. So... I also created a DSDT file for HDMI audio prior to downgrading the BIOS which after flashing back to F1 I can now AirPlay mirror out to my Apple TVs!

Oh! And as a side not I forget to change the Hot Plug settings to off for all my SATA devices which caused all my drives to show up as external with the orange icons. Tried several other fixes before I realized what the problem was.
 
Joined
Mar 26, 2012
Messages
10
Motherboard
GA-Q77M-D2H
CPU
i5 3570K
Graphics
NVIDIA GTX660
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
In regards to BIOS versions, F2 looks to be UEFI and F1 is not. F2 has several other newer features but in regards to my system where I'm not overclocking or doing anything out of the ordinary it continually complains about failing to boot and to enter BIOS and check my settings which are fine (my machine is booting fine!!! WTF smart BIOS!?) So I have reverted back to F1..

Exactly the same here!

....except while I was playing in bios I disabled quick boot (just out of curiosity) and it died after saving settings. No reboot, fans on but nil on screen. CMOS cleared and battery removed etc. Dead. No chance to go back to F1.

Gigabyte have a good reputation for fast RMA turnarounds. Its in the post now so fingers crossed for return by the end of next week.
So, with two of us having problems with failure to boot and requesting bios resets etc. This may well be a 'if it isn’t broke don’t fix it' scenario.
Will my replacement board come back with F1 or F2 ??
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
18
Motherboard
Hackintosh/iMac/Mac Pro/MacBook Pro
CPU
i5-3570k
Graphics
GTX480
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Probably F1 but if it's F2 and you can't track down F1 I can dump mine for you.

I was also mistaken about F1 being non-UEFI, that isn't the case either version will boot UEFI partitions. F2 just seemed sketchy to me, and I don't run old versions unless there is a good reason.

On a side note, I replaced all my fans with Noctua F12s, running super quiet even with the GTX480 furnance. Although I have noticed video tearing when watching YouTube fullscreen now, I thought it was because of the unsupported card but it seems even our real Mac Pro with a Mac GTX285 at work has the same issue. I tried installing the drivers from Nvidia but they won't install telling me what I have is newer.
 
Joined
Dec 3, 2012
Messages
7
Motherboard
MacBook Late 2009
CPU
Core2Duo
Graphics
Nvidia Geforce 9400M 256MB
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
No other issues. After flash is installed, I do have "buggy" you tube video, but I am going to try a different kext. The I7 would fit in a mid-tower and be cooled just fine. As far as graphics cards go, I am not sure as I am just running the Intel 4000 graphics built into the i5...love that so far, no complaints. But, I am not a gamer or anything.

i am planning on building a similar system with an i7 3770k and withought extra gfx card.
can you try 1 or 2 steam games for me?
preferrably portal (1) and half life 2?

many regards,
deadpixel89
 
Joined
Mar 3, 2011
Messages
103
Motherboard
Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
Nvidia GTX 650
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Oct 4, 2010
Messages
16
Motherboard
10.7
CPU
q6600
Graphics
gt510
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
About the internal graphics.

VGA is not working. Right?
DVI and HDMI are working. Right?

DP is working?
Does HDMI has audio?

DVI and HDMI can have different screens?


Or do I need extra settings or kexts?

How should we call this build , Mac Pro 3.1 or iMac13 or...
Thanks
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
18
Motherboard
Hackintosh/iMac/Mac Pro/MacBook Pro
CPU
i5-3570k
Graphics
GTX480
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Updated my drivers and what not with Multibeast 5.3.1, No more video tearing with my GTX480 (also loaded the new Nvidia drivers while I was at it but video tearing issue was resolved with the default Apple driver also), USB 3.0 ports are working (haven't tested 3.0 speeds but supposedly that is also working. They're showing up as hi-speed 3.0 ports).

It would seem EVERYTHING is working correctly now. Hopefully I haven't spoken too soon but I'm VERY VERY pleased at the moment.
 

Attachments

  • Screen Shot 2013-05-25 at 6.01.29 PM.png
    Screen Shot 2013-05-25 at 6.01.29 PM.png
    117.3 KB · Views: 286
Joined
Apr 5, 2013
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
You may want to block out your serial number.........
 
Status
Not open for further replies.
Top