Contribute
Register

SUCCESS! Catlina Public Beta: Gigabyte GA-Z87X-UD3H, I7-4770K, Gigabyte GTX 650

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 10, 2011
Messages
342
Motherboard
Gigabyte Designare TRX40
CPU
Ryzen Threadripper 3970x
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I finally have working
Sound
WiFi
System set as Mac Pro 6,1 (late 2013)

Kexts used Latest releases of Lilu, AppleALC, WhateverGreen,
also IO80211Family for Mojave for WIFI

System Hardware
Gigabyte GA-Z87X-UD3H Motherboard
Intel i7-4770K
16GB DDR3-1600 Crucial
Gigabyte nVidia GTX650
Inland 250GB SSD
WD 1TB HDD
Toshiba 1TB HDD
IOGear Bluetooth dongle
TP-Link 4800 Wifi
 

Attachments

  • Screen Shot 2019-07-06 at 6.21.55 AM.png
    Screen Shot 2019-07-06 at 6.21.55 AM.png
    106.3 KB · Views: 416
Last edited:
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
  1. iOS
Cool. I updated my Z87X-UD5 TH from Mojave direct to Catalina, and it worked from the beginning. Also, audio and WiFi. I added my serial numbers, etc., to my SYMBIOS, and suddenly it stopped working. But I have a clone from my Mojave Disk, and so I started all over again and did the same steps. And everything is working now expect for audio. What have done for working audio? Mine Z87 is Realtek ALC898
 
Joined
Mar 10, 2011
Messages
342
Motherboard
Gigabyte Designare TRX40
CPU
Ryzen Threadripper 3970x
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Use the kexts I outlined and set audio layout to 1 in clover config
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
  1. iOS
Got all of that. Also tried multiple layout numbers. Would you mind sharing your config.plist?
 
Joined
Mar 10, 2011
Messages
342
Motherboard
Gigabyte Designare TRX40
CPU
Ryzen Threadripper 3970x
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
here
it is set to Mac Pro 6,1
 

Attachments

  • config.plist
    6.8 KB · Views: 290
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
  1. iOS
Did not work either. But anyway! Thanks for sharing it!
 
Joined
Mar 10, 2011
Messages
342
Motherboard
Gigabyte Designare TRX40
CPU
Ryzen Threadripper 3970x
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Only other thing I can think of no custom SSDT or other kexts that relate to audio
If I ever have audio issues with newer macOS, I just use a Native Instruments Audio 2.
 
Joined
Mar 24, 2018
Messages
19
Motherboard
MSI Z390 Gaming plus
CPU
I7-9700K
Graphics
Vega 56
I used Hackintool to get the device path and then added a device properties to change the layout-id. When I looked in the IOREG, the layout-id was missing even though I had it configured. I used Xcode to make the change.
Just use the correct layout-id for your audio.

I was then able to go into the sound settings in preferences in Catalina to select the correct sound output.

UPDATE:
The process I described above should work with the correct audio device path. However, In my case, I am thinking that toggling the settings in clover might of actually injected the correct layout id. I just notice I had the wrong device path and would not have fixed my issue. It was coincidence that the it started to work.
 

Attachments

  • Screen Shot 2019-07-26 at 8.23.14 AM.png
    Screen Shot 2019-07-26 at 8.23.14 AM.png
    51 KB · Views: 192
Last edited:
Joined
Apr 25, 2019
Messages
6
Motherboard
Z390M
CPU
i5 8600k
Graphics
RX580
while I added my GTX650 ,it can not boot ,error with can not alloc run time area , with hd630,it boots well ,any idea?
 
Status
Not open for further replies.
Top