Contribute
Register

SUCCESS Catalina 10.15.3 Z97 DELUXE + Shap. Pulse rx 580 8GB + r9 290x - full hevc h264

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 18, 2020
Messages
9
Motherboard
asus z97 deluxe
CPU
i7 4790k
Graphics
r9 290x
UPDATE 14/03/2020
optimized audio and enable hdmi audio to amd rx580 update kext to efi folder
jack audio out is black and orange

mainboard asus Z97-DELUXE ver 1.xx BIOS 3503
intel i7 4790k haswell
HD4600 - disable to bios
32 gb ram
AMD Radeon RX 580 8gb pulse Shap. boot efi ok
r9 290x 4 gb shappire triple-x - ok
wifi - ok
bt - ok
usb Intel Z97 chipset - ok
ASMedia USB 3.0 controller - ok
lan 1 - Intel® I218V - ok
lan 2 - Intel® I211-AT - ok
ssd samsung 860 evo - OSX
full usb
hevc+h264 test conversion ok
SMBIOS IMAC PRO 1.1 or MAC PRO 7.1
Apple tv - ok
Finalcut - ok
Safari - Amazone prime - block frezer , i'am use Firefoxe
Quicktime hevc decoder - ok
Netflix - not tested

DSDT - SSDT

patch for dsdt asus z97 deluxe


Schermata 27-02-2020 23.22.09.png


Schermata 23-02-2020 23.32.05.png


Schermata 23-02-2020 21.27.00.png
Schermata 20-02-2020 23.01.21.png
 

Attachments

  • Z97 DELUXE PATCH DSDT.txt
    15.7 KB · Views: 170
  • EFI.zip
    23 MB · Views: 251
Last edited:
Joined
Oct 28, 2015
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z370-HD3P
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
this is great thanks! Is the DSDT patch already installed in your efi folder or do I need to place it anywhere?
 
Joined
Feb 18, 2020
Messages
9
Motherboard
asus z97 deluxe
CPU
i7 4790k
Graphics
r9 290x
this is great thanks! Is the DSDT patch already installed in your efi folder or do I need to place it anywhere?
is installed in efi - clover patch

the file z97 deluxe patch, is txt fiel to use for magiiasl
 
Last edited:
Joined
Feb 18, 2020
Messages
9
Motherboard
asus z97 deluxe
CPU
i7 4790k
Graphics
r9 290x
How did you get Wifi work?

mine didn't work fine

hi
you pc hardware ?

configuration clover and kext use in folder ?

you have use my kext ?
have generate smbios and save in clover?

what's the problem?
does not connect.
does not receive ip addresses

this configuration is tested in z97 chips (intel 9 serie).
chips wifi is integrated on board
 
Last edited:
Joined
Oct 10, 2013
Messages
105
Motherboard
ASUS ROG Strix B360-I Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
hi
you pc hardware ?

configuration clover and kext use in folder ?

you have use my kext ?
have generate smbios and save in clover?

what's the problem?
does not connect.
does not receive ip addresses

this configuration is tested in z97 chips (intel 9 serie).
chips wifi is integrated on board


ROG STRIX B360-I GAMING
I use I9-9900k
 
Joined
Apr 17, 2011
Messages
6
Motherboard
motherboard OR system make & model # > See Rules!
CPU
Q6700
Graphics
9600GT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
thanks friend,

i installed catalina 15.3 on my samsung evo 860 and i used your efi folder.

it seems that everything works, I have not made any changes to the clover folders and I have configured the bios as described in the update of February 14

maybe I did not select the bios correctly because sometimes the system reboots, what could it be?

my configuration
- z97 deluxe
- i7 4790k
-16 gb ram 1866 (xpm profile 1)
- hd 4600
- no graphic card yet


thanks
 
Joined
Dec 7, 2013
Messages
51
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-SOC
CPU
i7-4790
Graphics
2x Vega 56 (Vega 64 Bios)
Mac
  1. MacBook Pro
Thanks for The EFI folder! It was able to fix my problem on my new install Catalina.

I have an Asrock Z97-E ITX with i7-4770K with Vega 56 (Firmware flashed to run as a Vega 64).

It works perfect with only a single monitor hooked up, but once I plug in a 2nd monitor, the whole system encounters intermittent crashes. Have you guys encountered this?

Clueless on how to fix this, I have already played around with the config files I had in Mojave that did not have not have such problems.
 
Joined
Aug 11, 2014
Messages
31
Motherboard
Gigabyte B365M H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
As I can see in your Clover Folder there are many plist configuration.Which one do you use?
Another question:How have you added your AMD 580 into Graphic section in clover( I mean IOPCIPrimaryMatch and IOPCISubDevId,VRAM and Ports numbers? Where do you collect the info from?)
I have the same graphic card and I would like to get it right as yours.
Thanx.
 
Joined
Aug 11, 2014
Messages
31
Motherboard
Gigabyte B365M H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Well, I guessed the first questions.My new question is that I have seen in your 'System Report PCI Devices' is filled with your PCI Devices names ,how have you made it?? Thanks.
 
Status
Not open for further replies.
Top