Contribute
Register

<< Solved >> [Success] Catalina 10.15.3 on Z370P D3,UHD 630.

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 12, 2016
Messages
59
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Created Catalina 10.15.3 USB using Unibeast 9.3.0

BIOS setup : VT-d -disable
IO Serial Port -disable
XHCI Handoff -Enabled
(I'm running my Mojave machine on BIOS seetings)

choosen Boot macOS Install from Install macOS Catalina

Apple Logo with 50% loaded bar then stuck for hours :(
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    4 MB · Views: 162
Joined
Mar 31, 2010
Messages
310
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
put these two files in your EFI/CLOVER/ACPI/patches folder and reboot. make sure you have -v in your boot args, you can do that when clover starts up, select options and boot args

reboot report back, if you can get in, the next task is to fix that clover folder, its a mess
 

Attachments

  • SSDT-EC.aml
    63 bytes · Views: 96
  • SSDT-USBX.aml
    185 bytes · Views: 97
Joined
Aug 12, 2016
Messages
59
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
put these two files in your EFI/CLOVER/ACPI/patches folder and reboot. make sure you have -v in your boot args, you can do that when clover starts up, select options and boot args

reboot report back, if you can get in, the next task is to fix that clover folder, its a mess

Added these 2 files to patched folder of USB.

Rebooted.

Added arg -v means boot in verbos.

Final line of in verbos is IOG Flags 0x3 (0x51) then computer restarted automatically.
 

Attachments

  • 562F93BD-C613-4848-83CF-DBFFECFBFBB6.jpeg
    562F93BD-C613-4848-83CF-DBFFECFBFBB6.jpeg
    4.1 MB · Views: 113
Last edited:
Joined
Mar 31, 2010
Messages
310
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
try this clover folder and report back
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    4.3 MB · Views: 153
Joined
Aug 12, 2016
Messages
59
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
try this clover folder and report back

Delete old Clover folder from usb, saved your Clover folder. Clover folder saved to usb.

Rebooted twice.

IOG Flags 0x3 (0x51) stops at this & restarts
Note : Tested with USB 2.0 & 3.0 ports too.
 
Joined
Mar 31, 2010
Messages
310
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
how is your graphics setup in bios ? some good videos on it on YouTube, search hackintosh bios settings 370
 
Last edited:
Joined
Aug 12, 2016
Messages
59
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
how is your graphics setup in bios ? some good videos on it on YouTube, search hackintosh bios settings 370

i have two ssd, one is running with mojave it’s good running with same BIOS settings with good graphics 630,

seconds one is empty,try to install catalina on it.

i had same doubt that may be i has a issue with BIOS settings, but Mojave running smooth with these settings.

okay thanks for the help, I’ll try.
 
Joined
Mar 31, 2010
Messages
310
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
yeah, some changes in Catalia that many of us needed to make. I had issues that I needed to address when moving from Mojave to Catalina as well. your close to success here, its probably something over looked
 
Joined
Aug 12, 2016
Messages
59
Motherboard
Gigabyte Z370P D3
CPU
i3-8100
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
yeah, some changes in Catalia that many of us needed to make. I had issues that I needed to address when moving from Mojave to Catalina as well. your close to success here, its probably something over looked

Thank you very much,

Catalina installed successfully on my second SSD,

Steps I followed :
1. Created Catalina 10.15.3 USB with UniBeast 10.0.0 on Mojave Hackintosh
2. Opened USB, deleted entire folder that named with “EFI Backups” in USB, Downloaded Emulated NVRAM v2.4k r4961 from tonymacx86.com download section. Open downloaded r4961 & unzip r4961, install the package(choose USB as destination) , Done.
3. Download MultiBeast 12.0.0, copy the zip file to USB.
4. Reboot, Follow the tonymacx86.com catalina installation guide for BIOS sertings.
5. Finish the process(Follow the catalina installation on tonymacx86.com)
6. Open multiBeast.app from USB, select quick start>UEFI, Drivers>Audio>AppleALC, Bootloaders>clover UEFI Boot Mode, Customize>Graphics configurator>Intel HD 630+CoreGraphics Fixup AKA WhateverGreen
Install these.
7. Reboot.

WiFi woking
Audio working
Graphics working
Booting more fast than ever.


Having doubts, I don’t know why these setup working for Z370P D3, samsung SSD 850 250gb, i38100 coffelake, onboard UHD 630 graphics.

Try it.
 
Joined
Mar 31, 2010
Messages
310
Motherboard
ASUS Prime Z390-P
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
excellent, enjoy
 
Status
Not open for further replies.
Top