Contribute
Register

[SUCCESS] blouse's "Hack Pro" :: i9-9900K + Z390 Aorus Pro + Vega 64 + TB3 + USB3 :: 100% working

Joined
Dec 14, 2017
Messages
18
Motherboard
Z390 Aorus Master
CPU
i9-9900k
Graphics
GTX1070Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Pretty interesting. Seems you‘re the only one who has sleep/shutdown working with only aptiomemoryfix. So i guess without emuvariable? Thanks will closely check your efi...

Actually, my kexts are
AppleALC.kext (special scripted)
FakeSMC_ACPISensors.kext
FakeSMC_CPUSensors.kext
FakeSMC_GPUSensors.kext
FakeSMC_LPCSensors.kext
FakeSMC_SMMSensors.kext
FakeSMC.kext
IntelMausiEthernet.kext
Lilu.kext
USBInjectAll.kext
WhateverGreen.kext

and drivers64UEFI
ApfsDriverLoader-64.efi
EmuVariableUefi-64.efi
FSInject-64.efi
HFSPlus-64.efi
NTFS-64.efi
OsxAptioFix2Drv-free2000.efi

I moved away from virtualsmc kext and aptiomemoryfix toward the older solutions that actually work - fakesmc.kext and osxaptiofix-free2000.efi with EMUvariableUefi-64.efi

IT IS THE ONLY WAY TO GET HS TO SLEEP/WAKE AND SHUT DOWN WITH NVIDIA FOR THIS BUILD. I'VE TRIED THE OTHERS WITH VARIATIONS BETWEEN THEM. THE ABOVE LIST IS THE ONLY WAY TO MAKE IT WORK. Add in darkwake=8 and my whole system goes dark at sleep - even my USB top panel led rings. It's AWESOME.
 
Joined
Aug 3, 2012
Messages
19
Motherboard
z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Actually, my kexts are
AppleALC.kext (special scripted)
FakeSMC_ACPISensors.kext
FakeSMC_CPUSensors.kext
FakeSMC_GPUSensors.kext
FakeSMC_LPCSensors.kext
FakeSMC_SMMSensors.kext
FakeSMC.kext
IntelMausiEthernet.kext
Lilu.kext
USBInjectAll.kext
WhateverGreen.kext

and drivers64UEFI
ApfsDriverLoader-64.efi
EmuVariableUefi-64.efi
FSInject-64.efi
HFSPlus-64.efi
NTFS-64.efi
OsxAptioFix2Drv-free2000.efi

I moved away from virtualsmc kext and aptiomemoryfix toward the older solutions that actually work - fakesmc.kext and osxaptiofix-free2000.efi with EMUvariableUefi-64.efi

IT IS THE ONLY WAY TO GET HS TO SLEEP/WAKE AND SHUT DOWN WITH NVIDIA FOR THIS BUILD. I'VE TRIED THE OTHERS WITH VARIATIONS BETWEEN THEM. THE ABOVE LIST IS THE ONLY WAY TO MAKE IT WORK. Add in darkwake=8 and my whole system goes dark at sleep - even my USB top panel led rings. It's AWESOME.

@DenOfLore I should have mentioned that I'm using Mojave with an RX 580. So I'm guessing that if you're not using HS and Nvidia that using a newer solution like aptiomemoryfix is a better option?
 
Joined
May 17, 2012
Messages
219
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
2x Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for sharing @MESwan! I got the same configuration for USB ports when using @corporatenewt 's USB mapper.

Since you're on the same motherboard would you mind sharing your SSDT files (SSDT-EC.aml, SSDT-UIAC.aml, SSDT-USBx.aml)? That would be greatly appreciated!

Also did you enter exclusions as a custom flag? Did you just exclude the unused ports?

Any other USB3 tips? Essential kexts?

Thanks!

+1

Attached. :)

I simply excluded unused ports.

Or possibly your efi folder minus your config.plist.

Since we all use the same board it should be pretty much the same correct? For getting the usb to work. If your map works with the same board as I have then your map files should enable mine... Also have to put string in plist also if not mistaken..

Perhaps someone will get the usb ports to woriking....
 
Last edited:
Joined
Oct 10, 2018
Messages
22
Motherboard
Z390 Aorus Pro - F7
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
@DenOfLore I should have mentioned that I'm using Mojave with an RX 580. So I'm guessing that if you're not using HS and Nvidia that using a newer solution like aptiomemoryfix is a better option?

I'm using a Vega 64 and can't get Mojave to boot with OsxAptioFix2Drv-free2000.efi and EmuVariableUefi-64.efi. AptioMemoryFix works flawlessly for me including sleep / reboot / shutdown.
 
Joined
Oct 10, 2016
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro WiFi
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
May 17, 2012
Messages
219
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
2x Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Did you check to see if the kext was still in /L/E/ folder? Or did you move it there? If its still in your Clover EFI try moving it to /L/E/ using KextBeast.
 
Joined
Apr 28, 2015
Messages
78
Motherboard
Asus Maximus X Hero
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
I'm using a Vega 64 and can't get Mojave to boot with OsxAptioFix2Drv-free2000.efi and EmuVariableUefi-64.efi. AptioMemoryFix works flawlessly for me including sleep / reboot / shutdown.

@derJan I noticed you mentioned that you got iMessages up and running and are using only AptioMemoryFix. Is iMessage still working for you at this point, now that it's been a little while?
 
Last edited:
Joined
Oct 10, 2018
Messages
22
Motherboard
Z390 Aorus Pro - F7
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
@derJan I noticed you mentioned that you got iMessages up and running and are using only AptioMemoryFix. Is iMessage still working for you at this point, now that it's been a little while?

Yes, iMessage, Apple Music, App Store, iCloud Photos etc. still work for me even without persistent NVRAM.
 
Joined
Apr 28, 2015
Messages
78
Motherboard
Asus Maximus X Hero
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Yes, iMessage, Apple Music, App Store, iCloud Photos etc. still work for me even without persistent NVRAM.

Great, thanks for the info, that's pretty encouraging. If you don't mind me asking - do you have your EFI or a listing of the drivers/kexts/clover settings that you used for your build? Contemplating trying a Z390 system out with the same board, but the diversity of settings that people use in terms of things like memory fixes is something I'm trying to work through. Having iMessage working is priority, so thanks for confirming it's working for you!
 
Top