Contribute
Register

[Success] b1's "Mac Mini Killer" with macOS Mojave: i7-8700 | Gigabyte Z370N | RX560 | 16GB RAM

Joined
Jul 24, 2018
Messages
30
Motherboard
GA-Z370N
CPU
i5-8400
Graphics
RX 570
Mobile Phone
  1. Android
Yes it's the same binary. Looks good. I'll try the upgrade.

Thanks for finding.

EDIT: have updated to F12. Only comment I have is you get an error message (GUID does not match expected GUID), but can see the new values. I do recommend to double check the variables have correctly been set in the Grub shell (command setup_var 0x507 without an argument will show the current setting, same for setup_var 0x5A4). I somehow didn't set them first time and had to anxiously repeat after a hanging reboot.

Thanks heaps to @b166ar & @themaxx32000.

And one should NOT forget to save their settings upon returning to BIOS...
 
Joined
Jul 24, 2018
Messages
30
Motherboard
GA-Z370N
CPU
i5-8400
Graphics
RX 570
Mobile Phone
  1. Android
Is anyone using an android phone w/ Mojave 10.14.4?

On Mojave 10.14.3 my connection was perfectly configured and worked either USB3.0 or USB-C. Using the same USBports.kext. After the 10.14.4 upgrade the phone does not properly connects.

As you see from Hackintool screenshot Android is recognised (configured) however when I open Commander One only the flash partition (highlighted) is visible (with ABD tools, drivers etc) and not the internal user memory.

Any idea?
 

Attachments

  • Screenshot 2019-04-04 at 10.30.31.png
    Screenshot 2019-04-04 at 10.30.31.png
    81.1 KB · Views: 32
  • Screenshot 2019-04-04 at 10.36.05.png
    Screenshot 2019-04-04 at 10.36.05.png
    110.7 KB · Views: 31
  • debug_4725.zip
    1.9 MB · Views: 24
Joined
Nov 8, 2011
Messages
117
Motherboard
Z390M-ITX/ac
CPU
i7-9700K
Graphics
Vega 64
Is anyone using an android phone w/ Mojave 10.14.4?

Any idea?

Just tested Samsung phone with 10.14.4 and USB3.0 with CommanderOne and all seems normal to me. My phone doesn't have USB-C however. For reference, I do have USB debugging enabled on my phone. Sorry, I don't know more than that.
 
Joined
Jan 27, 2019
Messages
10
Motherboard
Z370N WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 570
the new 2019 imac SMBIOS is released. have you tried it?
now using rx570 4g
jpg file press space to preview is very slow, sometimes not show
 
Last edited:
Joined
Jan 27, 2019
Messages
10
Motherboard
Z370N WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 570
the new 2019 imac SMBIOS is released. have you tried it?
now using rx570 4g
jpg file press space to preview is very slow, sometimes not show
already use 19,2 , everything works fine
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
already use 19,2 , everything works fine

That is strange because SMBIOS 19.2 and 19.1 need a special version of macOS.

It is possible to use 19.2 with -no_compat_check boot option. But, I found that QuickSync doesn't work with SMBIOS. Will keep you updated.
 
Joined
Jan 27, 2019
Messages
10
Motherboard
Z370N WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 570
That is strange because SMBIOS 19.2 and 19.1 need a special version of macOS.

It is possible to use 19.2 with -no_compat_check boot option. But, I found that QuickSync doesn't work with SMBIOS. Will keep you updated.
first update your majave to 10.14.5 beta
then update clover
then change SMBIOS to 19.2
and change the information in usbport.kext
works fine but no QuickSync
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
first update your majave to 10.14.5 beta
then update clover
then change SMBIOS to 19.2
and change the information in usbport.kext
works fine but no QuickSync

Message to all: I don’t recommend you to use beta version of macOS with untested SMBIOS without QuickSync :crazy:
 
Top