Contribute
Register

[Success] b1's "Mac Mini Killer" with macOS Mojave: i7-8700 | Gigabyte Z370N | RX560 | 16GB RAM

Joined
Jan 27, 2019
Messages
10
Motherboard
Z370N WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 570
Sleep depends on proper USB port injection, darkwake options and pmset configuration. My config works only with USB ports on motherboard. It you connect front USB ports, some internal USB (water pump) sleep will not work.

I made a new EFI for you — https://d.pr/f/b8ACR5
Basically it is the same, but try to use this one.

Then you need to configure your pmset settings, and reboot. Sleep will not work without it.

After this, you need to check:
still not work
sleep is good
but as to wake , monitor doesn't show any image(black)
and mouse/keyboard light does not work(no usb power wake from sleep)
i give up ...
 

Attachments

  • 屏幕快照 2019-03-01 下午4.43.00.png
    屏幕快照 2019-03-01 下午4.43.00.png
    135.6 KB · Views: 68
  • 屏幕快照 2019-03-01 下午5.10.55.png
    屏幕快照 2019-03-01 下午5.10.55.png
    138 KB · Views: 72
  • 屏幕快照 2019-03-01 下午5.46.08.png
    屏幕快照 2019-03-01 下午5.46.08.png
    1.2 MB · Views: 61
  • EssentialsList-2019-03-01 17.48.09.zip
    411.5 KB · Views: 29
Joined
Jan 27, 2019
Messages
10
Motherboard
Z370N WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 570
Sleep depends on proper USB port injection, darkwake options and pmset configuration. My config works only with USB ports on motherboard. It you connect front USB ports, some internal USB (water pump) sleep will not work.

I made a new EFI for you — https://d.pr/f/b8ACR5
Basically it is the same, but try to use this one.

Then you need to configure your pmset settings, and reboot. Sleep will not work without it.

After this, you need to check:
can you run the EssentialsList.command and then upload your file
i want to compare the dsdt/ssdt files in patchmatic_dump folder and other files
last try , thank you
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
still not work
sleep is good
but as to wake , monitor doesn't show any image(black)
and mouse/keyboard light does not work(no usb power wake from sleep)
i give up ...

Everything looks ok. Probably you need some extra patches for iGPU. Check @xmark build. He has the same motherboard with iGPU only. Maybe he can help you.

He has a lot of extra settings for iGPU. I don't need this because I use RX560 for video output.

390383



can you run the EssentialsList.command and then upload your file
i want to compare the dsdt/ssdt files in patchmatic_dump folder and other files
last try , thank you


 
Last edited:
Joined
May 23, 2011
Messages
832
Motherboard
GA-Z370N-WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Considering giving this another go.

I have a GTX 1070 in my case for my Windows usage right now.

Could I run the Hack/Mojave side using the iGPU outputs for the macOS install but leave that GTX 1070 installed and use that when booting to the Windows side?

Is that possible and/or is there any large problem or drawback of doing so?


**So frustrating that we still don't have NVDA drivers on Mojave, otherwise I'd obviously just use the 1070 for both...
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Considering giving this another go.

I have a GTX 1070 in my case for my Windows usage right now.

Could I run the Hack/Mojave side using the iGPU outputs for the macOS install but leave that GTX 1070 installed and use that when booting to the Windows side?

Is that possible and/or is there any large problem or drawback of doing so?


**So frustrating that we still don't have NVDA drivers on Mojave, otherwise I'd obviously just use the 1070 for both...

It is possible, but you will need to swap monitor cable each time when you want to switch systems. Some of my friends do this. But I don't have any experience. Son can't advise you anything.
 
Joined
May 23, 2011
Messages
832
Motherboard
GA-Z370N-WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It is possible, but you will need to swap monitor cable each time when you want to switch systems. Some of my friends do this. But I don't have any experience. Son can't advise you anything.

Gotcha - thx
Definitely not ideal, but something I'm looking at to see me through for a bit.
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
:beachball::beachball::beachball:

Clover ▸ 4895
AppleALC ▸ 1.3.6
Lilu ▸ 1.3.5
WhateverGreen ▸ 1.2.7


The easiest way to update Clover:
  1. Backup your config.plist;
  2. Download my current EFI folder;
  3. Replace your EFI with my EFI;
  4. Delete my config.plist and use your config.plist instead;
  5. Reboot.

Kexts:
1. Navigate to downloaded Kexts for LE folder in Terminal;
2. Run command to copy kexts from to L/E:

Code:
sudo cp -R *.kext /Library/Extensions

3. Then, rebuild kext cache:
Code:
sudo kextcache -i /
 
Joined
Jul 24, 2018
Messages
30
Motherboard
GA-Z370N
CPU
i5-8400
Graphics
RX 570
Mobile Phone
  1. Android
b166ar,

I believe your USBPorts.kext is not properly patched.
My USB mic is not showing up neither my Android phone if connected to USB type C.
I had a look at the ports with Hackintool and the Info.plist in USBPort.kext, I think you mixed up HS09 and SS10.
I applied some changes and now it's fine for me however I do not have iPad / iPhone to check the charging current.
Have a look and confirm,
 

Attachments

  • USBPorts_rev.kext.zip
    1.1 KB · Views: 38
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
b166ar,

I believe your USBPorts.kext is not properly patched.
My USB mic is not showing up neither my Android phone if connected to USB type C.
I had a look at the ports with Hackintool and the Info.plist in USBPort.kext, I think you mixed up HS09 and SS10.
I applied some changes and now it's fine for me however I do not have iPad / iPhone to check the charging current.
Have a look and confirm,

Thanks I will try it. As I mentioned before, I forgot to map USB-C port to work with USB 2 drives :)
 
Top