Contribute
Register

[SUCCESS] Asus Z97A + Intel i7-4790 + GTX 460 SE

Joined
Apr 8, 2010
Messages
16
Motherboard
Asus Maximus IX Hero
CPU
i7 47700K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
I just wanted to report mostly a success with my first installation of Mavericks.

I started with a computer that was already running OSX Lion on it and downloaded Mavericks 10.9.3, Unibeast 3.0.1, and Multibeast 6.3.1

Installed using Unibeast 3.0.1 and Mavericks 10.9.3 downloaded from Applestore to a 16GB Sandisk Extreme USB 3.0 Flash drive.

I prepared the Flash and installed Mavericks to the drive using the instructions here:

http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html

After about 15 Minutes it finished copying to the drive.

I then went into BIOS and disabled Integrated LAN, set XMP to Profile 1, Set Graphics config\Primary Graphics to PCIE Graphics, under security options I also set to "BOOT FROM OTHER OS"

I made sure to disconnect all drives except for the Main SSD that I was using for the install.

Also If you have a card reader it's probably best to disconnect it also, as you will receive an error stating ebios boot error which doesn't necessarily mean it's a KP or anything it just shows it can't read from the drives, which because there is nothing in them it can't.

Now the fun part, installing the OSX!!!

when you are inserting the Flash drive, i chose the front panel USB 2.0 port. You can use the rears but make sure you are using a 2.0 port.

When you turn on machine continue to hit "F8" and choose the flash drive with mavericks on it. Mine was a Sandisk Extreme and it showed up as such, just use arrows to select it and hit enter

When it pops up with the Chimera Boot loader, Start typing these flags without parentheses:

"GraphicsEnabler=Yes IGPEnabler=No" and hit enter

Without these the Video will go Black and no signal will emit from the video card after the initial splash screen and spinning wheel. It will just sit there.

I chose no other Flags and it boot right to the installer.

Once you are in the installer click the first button to confirm your language.
On the next screen you will need to click on the top bar labeled Utilities, and then Disk Utility.

Once in disk utility, on the left select the drive in the left column and in the right select partition tab.
Select current and choose 1 Partition
Then click on the options button below and choose GUID Partition Method.
Under name I chose Mavericks, you can choose anything you like.
Under format Choose Mac OS Extended (Journaled)
Click apply then Partition
Close Disk Utility.

Click Continue, and when you install to the drive choose it (The SSD or drive installed for OSX) not the Flash drive

It will take around 15 minutes to install depending on the flash drive you chose to use. Mine was pretty quick.

After it finishes it will say it needs to restart. Let it restart and when bios pops back up start hitting F8 again

Choose the Flash drive to boot up

When it comes up with the Chimera boot loader make sure to select USB and then type in: without Quotes:

"GraphicsEnabler=Yes"

Make sure not to do the same IGPEnable=No otherwise you will get KP.

You should be at your window for Setting up your account. Enter any pertinent information, and when it asks, say that this mac does not connect to the internet. finish doing the setup and after you get to desktop, goto the usb flashdrive and copy multibeast from there to desktop.

Open it up and confirm you want to open it.
In the settings you want to choose these options below:

Quick Start > DSDT Free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC1150
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > Intel 9 Series Motherboard Support
Drivers > Disk > 3rd Party SATA
Drivers > Disk > TRIM Enabler > 10.9.x TRIM Patch
Drivers > Misc > EvOreboot
Drivers > Misc > FakeSMC v6.8.1307
Drivers > Misc > FakeSMC v6.8.1307 Plugins
Drivers > Misc > FakeSMC v6.8.1307 HWMonitor Application
Drivers > Misc > USB 3.0 - Universal
Drivers > Network > Intel > AppleIntelE1000e v3.0.4.1a
Drivers > System > AppleRTC Patch for CMOS Reset
Bootloaders > Chimera v3.0.1
Customize > Boot Options > Basic Boot Options
Customize > Boot Options > Generate CPU States
Customize > Boot Options > Hibernate Mode - Desktop
Customize > Boot Options > Use KernelCache
Customize > Boot Options > 1080p Display Mode
Customize > Boot Options > GraphicsEnabler=Yes
Customize > System Definitions > iMac > iMac 14,2
Customize > Themes > tonymacx86 Black

After Doing this select BUILD tab and then INSTALL after confirming that all options were selected and that the correct HD Is selected on the right under Select Install Drive.

After doing so it may take a few minutes depending on your boot drive, and then when it completes, restart your Hackintosh and it should boot right on the hard drive without no flags.

I Have problems with my ALC1150 Audio but I think I messed up when I first installed the option without the "9 Series support" option enabled. Let me know how you guys fare. Thanks for Tonymac for making it possible to do this with all the support of the forum members, and of course apple for making mavericks free!!!
 
Joined
Apr 8, 2010
Messages
16
Motherboard
Asus Maximus IX Hero
CPU
i7 47700K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
I just wanted to show my GEEKBENCH score too for those who were wondering... :p
 

Attachments

  • Screen Shot 2014-06-29 at 12.23.34 PM.png
    Screen Shot 2014-06-29 at 12.23.34 PM.png
    95.9 KB · Views: 971
Joined
May 30, 2014
Messages
14
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
maybe you can try
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC892
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > Optional EFI Installed Bootloader Support
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > Intel 9 Series Motherboard Support
and use "Line Out" (black or orange port) to output the sound
 
Joined
Jul 1, 2014
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks for your instructions riboild! As a noob to hackintosh this was really helpful seeing that i have the same motherboard. alanh you hit the nail on the head - Asus Z97a has a ALC892 sound chip and not a ALC1150. The sound works for me with the orange line out. I have a GTX 760, and i had to do GraphicsEnabler=No to make it not stall after the apple logo. I'm still not entirely sure what the graphicsenabler does as the GTX760 is registered fine by os x.

I'm having some problems with booting from my mavericks hdd - i can only boot from the UniBeast USB. When i disconnect the unibeast USB it just boots to the BIOS setup. Did you have any problems with this?

Update: Used the EFI partition as the boot partition with chimera and the extra folder and now it boots just fine. :)
 
Joined
Jul 27, 2012
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Wanted to throw in my 2 cents as well:

I was able to boot from USB without any flags (Disabled LAN, other SATA ports though BIOS, left all RAM installed though)

Followed riboild's multibeast setup with 2 exceptions: GraphicsEnabler=No (Also on a GTX760 like sunek) & Realtek ALC892 audio

Worked like a charm. Just got everything up and running, only had a few hangups on some restarts early on, but none recently. I didn't have to make a EFI boot partition, but maybe that's because it's my secondary OS and any time I want to use it I'll be manually selecting it during POST.

Asus Z97-A
Intel i7-4790k
GTX 760
16GB G.Skill 1867
2 x SSD
2 x HDD

Thanks for all the help on this everybody.
 
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
First of all, I would like to thank riboild for this awesome guide, it worked flawlessly for me. I also had to use GraphicsEnabler=No (Also on a GTX760 like sunek) & Realtek ALC892 audio in order for the audio to work and the gpu to be recognized.

The only thing is that I cannot boot without my usb plugged in.

Update: Used the EFI partition as the boot partition with chimera and the extra folder and now it boots just fine. :)

I read that but Im kinda lost on what to do, I would appreciate any help
 
Joined
Aug 17, 2014
Messages
8
Motherboard
Z97-A
CPU
i5-4440 @ 3.10GHz
Graphics
R9 270X
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
First of all, I would like to thank riboild for this awesome guide, it worked flawlessly for me. I also had to use GraphicsEnabler=No (Also on a GTX760 like sunek) & Realtek ALC892 audio in order for the audio to work and the gpu to be recognized.

The only thing is that I cannot boot without my usb plugged in.

I read that but Im kinda lost on what to do, I would appreciate any help

I had the same problem ... I fixed it by downloading Chameleon wizard ..

As anyone above, I used GraphicsEnabler=No and ALC892 for audio (used the normal Green port)
 
Joined
Dec 6, 2014
Messages
5
Motherboard
ASUS Z97 A
CPU
i7-4790K
Graphics
HD4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
@riboild, does your hackintosh go to sleep and wake up normally (screen + disks etc) ?
I have just made two builds using same MB and CPU (I'll create an installation post when i'll have some free time), and the only problem I still have is the sleep/wake up issue... goes to sleep, doesn't wake up, screen stays black. Using a Microsoft wireless (through usb dongle) mouse/keyboard.
 
Joined
Jun 25, 2014
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks for your instructions riboild! As a noob to hackintosh this was really helpful seeing that i have the same motherboard. alanh you hit the nail on the head - Asus Z97a has a ALC892 sound chip and not a ALC1150. The sound works for me with the orange line out. I have a GTX 760, and i had to do GraphicsEnabler=No to make it not stall after the apple logo. I'm still not entirely sure what the graphicsenabler does as the GTX760 is registered fine by os x.

I'm having some problems with booting from my mavericks hdd - i can only boot from the UniBeast USB. When i disconnect the unibeast USB it just boots to the BIOS setup. Did you have any problems with this?

Update: Used the EFI partition as the boot partition with chimera and the extra folder and now it boots just fine. :)

I encounter the same problem! How to use the EFI partition as the boot partition ?
 
Top