Contribute
Register

[Success] Asus Z10PA-D8 2683v4 2x64 with Vega FE (no iGPU)

Joined
Oct 11, 2011
Messages
42
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD3R
CPU
w3680
Graphics
RX 560
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hello

As for the frequency it shows, it is only aesthetic.
I still have the same score in geekbench. The strange thing is that I do not have in the driver folder (V3DUAL.EFI). But in the ASUS screen at the top left, it shows me that it has been loaded successfully.
I think it is loading the driver that I put for the method in windows.
Later I will put you some images

The efi folder I'm still working on it.

The power supply that I have Antec 850wt, has two cpu connectors, so I don't use any adapter.

Feliz añ

Hello, I am precisely investigating about it.
Maybe you are in that loop reboot problem.
The solution, for now, has been to install it on my daughter's pc and then finish the installation on my machineView attachment 503019
Hello Corvinon

Do you know you must use volta software to get tutbo on macos?

see this link



Volta Download Web Site: https://volta.garymathews.com/
 
Joined
Mar 28, 2011
Messages
63
Motherboard
Z10PA-D8
CPU
Xeon E5 2630v3 x2
Graphics
GTX 770
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all
I have been without a graphics card due to failure
My daughter lent me her gtx760
Responding to questions and comments from last month.
Volta does not work on my machine, I continue with my usual formula.
I just upgraded to 11.2 Big Sur.
I thought that it would not let me do it, (problems of continuous reboots in the second phase of the installer) but I played it, and it went well.
Captura de pantalla 2021-02-03 a las 15.35.07.png
 
Joined
Oct 11, 2011
Messages
42
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD3R
CPU
w3680
Graphics
RX 560
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hi all
I have been without a graphics card due to failure
My daughter lent me her gtx760
Responding to questions and comments from last month.
Volta does not work on my machine, I continue with my usual formula.
I just upgraded to 11.2 Big Sur.
I thought that it would not let me do it, (problems of continuous reboots in the second phase of the installer) but I played it, and it went well.View attachment 507576
Hello Corvinon,

Thats great.

So is everything working perfectly with the EFI you post to download?

Let me know your GeekBench 5 score, i suppose your system only runs at 2,4ghz even with turbo unlocked.

Thanks
 
Joined
Oct 11, 2011
Messages
42
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD3R
CPU
w3680
Graphics
RX 560
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Dear J,
the volta not working for me on dual cpu ...
working good if i've installed only one cpu.
did you check it too?

Hello

at this moment my system is not ready yet to test

its bad if volta does not work, even with unlocked turbo we only get the stock speed.

see you
 
Joined
Jan 3, 2021
Messages
18
Motherboard
macpro4.1->5.1
CPU
x5690
Graphics
rx560
Hello

at this moment my system is not ready yet to test

its bad if volta does not work, even with unlocked turbo we only get the stock speed.

see you

sorry for a dumb question...
How can i check if the turbo is working..??
 
Joined
Jan 3, 2021
Messages
18
Motherboard
macpro4.1->5.1
CPU
x5690
Graphics
rx560
Here my geek the first is on mojave , the second shot is on big sur,
But have some problems with the app monitor like istat menus , not showing any fan or temperature ir correct cpu etcetc
Tried today ,,i’ve reset the bios..so got the ghz around the 3.18 stressed up. And this geek bench
But never working the gpu accelleration...and all the sata port not working for me...all blue or black or gray on the mobo
 

Attachments

  • 84477AC6-365D-4A2A-9855-9C2490A5CE5A.jpeg
    84477AC6-365D-4A2A-9855-9C2490A5CE5A.jpeg
    3 MB · Views: 11
  • CCE0E090-0DB7-4C96-BBA6-D6722F2FF36E.jpeg
    CCE0E090-0DB7-4C96-BBA6-D6722F2FF36E.jpeg
    1.1 MB · Views: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    3.5 MB · Views: 6
Last edited:
Joined
Oct 11, 2011
Messages
42
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD3R
CPU
w3680
Graphics
RX 560
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
sorry for a dumb question...
How can i check if the turbo is working..??
hi

if you run windows you can check there, but you must unlock the turbos first using this guide ans files
Here my geek the first is on mojave , the second shot is on big sur,
But have some problems with the app monitor like istat menus , not showing any fan or temperature ir correct cpu etcetc
Tried today ,,i’ve reset the bios..so got the ghz around the 3.18 stressed up. And this geek bench
But never working the gpu accelleration...and all the sata port not working for me...all blue or black or gray on the mobo
are you runing dual cpu?

if so your score is very low

let me know the xeons you are running

2 x E5-2680 v3 at 3,3ghz turbo unlocked must score between 13000 and 15000
 
Joined
Oct 11, 2011
Messages
42
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD3R
CPU
w3680
Graphics
RX 560
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android

Attachments

  • turbo unlock.rar
    49.4 MB · Views: 8
Joined
Oct 11, 2011
Messages
42
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD3R
CPU
w3680
Graphics
RX 560
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Here my geek the first is on mojave , the second shot is on big sur,
But have some problems with the app monitor like istat menus , not showing any fan or temperature ir correct cpu etcetc
Tried today ,,i’ve reset the bios..so got the ghz around the 3.18 stressed up. And this geek bench
But never working the gpu accelleration...and all the sata port not working for me...all blue or black or gray on the mobo
this result is best


our asus running E5-2680 v3, turbo unlock at 3,3ghz
 
Top