Contribute
Register

[Success] ASUS Sabertooth z77, Intel Core i7 3770k, GTX670

Joined
May 16, 2013
Messages
18
Motherboard
Mac Pro ML 10.8.3
CPU
i7-3770k 3.6GHz Ivy Bridge
Graphics
EVGA GTX 670 2GB
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hi everyone. First off, thank you to Tonymacx86 and staff for all the work they have done for this community. The upgrade was relatively smooth! phew

ASUS Sabertooth z77 Installation Guide:

1) Followed guide on main page for most part. (ie. download the OS X Mavericks installer, newest Multibeast and UniBeast)
2) Prepared UniBeast USB with no issues, be patient.
3) Installed OS X Maverick from USB with no issues. Accessed the installer screen without having to type in any boot flags.
4) Once I got to the desktop for the first time, I turned off Gatekeeper (system pref) to use the new Multibeast:

MultiBeast Configuration
-----------------------------------------------------------------
Quick Start > DSDT Free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > Without DSDT > ALC892
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > Without DSDT > HDAEnabler
Drivers > Disk > 3rd Party SATA
Drivers > Misc > FakeSMC v5.3.820
Drivers > Misc > FakeSMC v5.3.820 Plugins
Drivers > Network > Intel - hnak's AppleIntelE1000e v2.5.4d
Drivers > System > AppleRTC Patch for CMOS Reset
Bootloaders > Chimera v2.2.1
Customize > Boot Options > Basic Boot Options
Customize > Boot Options > Generate CPU States
Customize > Boot Options > Hibernate Mode - Desktop
Customize > Boot Options > Use KernelCache
Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1
Customize > Themes > tonymacx86 Black

Here is the only thing I did differently from the guide on the home page:
5) Once Multibeast finished, instead of rebooting the computer I went into System/Library/Extensions to remove AppleIntelCPUPowerManagement.kext and the other file similar to this. It was causing a panic on the apple loading screen during the first installed. After I removed them, I ran KextBeast using the patch supplied by Mieze here Reboot after KextBeast is finished.
6) No errors on restart. Ran Chameleon SSD Optimizer to enable TRIM for SSD.

7) Everything seems to work except for iMessage, can't log in. Ethernet, audio, iStat Menus 4 all work flawlessly.
 
Joined
May 17, 2012
Messages
124
Motherboard
Sabertooth Z77
CPU
i7-3770
Graphics
GTX 570
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I have a non-k i7-3770 with GTX650Ti 2GB.

Can only boot with -x(safe mode).

Mind showing off your BIOS Screens?

And which slot is your GPU inserted into?
 
Joined
May 16, 2013
Messages
18
Motherboard
Mac Pro ML 10.8.3
CPU
i7-3770k 3.6GHz Ivy Bridge
Graphics
EVGA GTX 670 2GB
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
I have a non-k i7-3770 with GTX650Ti 2GB.

Can only boot with -x(safe mode).

Mind showing off your BIOS Screens?

And which slot is your GPU inserted into?

I didn't do much in my BIOS besides changing to AHCI mode and choosing the highest system performance preference on the EZ mode interface.

My GPU is inserted in the beige PCI slot closest to the CPU.

Did you remove the kexts? That was the only issue I ran into during my first go.
 
Top