Contribute
Register

[Success] - Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

Joined
Aug 23, 2012
Messages
393
Motherboard
Asus ROG Strix Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
RTX 3080 Ti (Win) / RX 560 (Mac)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS

Leesureone

Moderator
Joined
Feb 21, 2010
Messages
2,961
Motherboard
Asus B550 Rog Strix Gaming i
CPU
Ryzen 9 5900X
Graphics
6800XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
agdpmod=pikera must be used for RX 5000 series, RDNA Navi 2. I suppose for RX 6000 (RDNA Navi 2) series need too. Are You confirm guys?
On my Ryzen system I use agdpmod=ignore. On the Z590 I don’t need boot arguments
 
Joined
Oct 27, 2017
Messages
166
Motherboard
Asus Rog Z390 Maximus Apex XI
CPU
i7 9700KF
Graphics
GTX 1080 Ti
Mobile Phone
  1. Android
Hello Guys, Hello Scope,

I've used last Scope EFI for miroring my EFI that I've modified SSDTS, USB ports map, PCI root and I've now the fastest hackintosh I never seen!:thumbup: I've build others but none like this one. Everything runs like a real Mac but faster.

Only problem(Big problem) ; It's a dual boot MacOS/Windows. I've installed first MacOS on Nvme, put it down, put another Nvme in, installed Windows, drivers, updates, stres tests, etc, put it out, put MacOS Nvme again, verifi that runs like a charm, put Windows Nvme again. Restart PC, OC screen with the 2 disk apper for choice to boot; MacOS boot always like a charm but Windows now take BLUE SCREEN!

Disappointed...

Suggestions?
 
Joined
Aug 23, 2012
Messages
393
Motherboard
Asus ROG Strix Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
RTX 3080 Ti (Win) / RX 560 (Mac)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Guys, Hello Scope,

I've used last Scope EFI for miroring my EFI that I've modified SSDTS, USB ports map, PCI root and I've now the fastest hackintosh I never seen!:thumbup: I've build others but none like this one. Everything runs like a real Mac but faster.

Only problem(Big problem) ; It's a dual boot MacOS/Windows. I've installed first MacOS on Nvme, put it down, put another Nvme in, installed Windows, drivers, updates, stres tests, etc, put it out, put MacOS Nvme again, verifi that runs like a charm, put Windows Nvme again. Restart PC, OC screen with the 2 disk apper for choice to boot; MacOS boot always like a charm but Windows now take BLUE SCREEN!

Disappointed...

Suggestions?

From my experience, I don't like to let Opencore boot Windows, because it messes with the ACPI stuff too much. The way I do it is I have Opencore and Big Sur on a seperate drive, and I press F8 at the boot screen to pick this alternate disk. If I don't hit F8, it goes to a different disk that has the Windows stock EFI and Windows itself. In this way Opencore is never called / run when I boot into Windows.
 
Joined
Oct 27, 2017
Messages
166
Motherboard
Asus Rog Z390 Maximus Apex XI
CPU
i7 9700KF
Graphics
GTX 1080 Ti
Mobile Phone
  1. Android
Thank You for answer, I'll try that. Yes, in fact on Blue Screen appear code: "ACPI bios error"
 
Joined
Oct 27, 2017
Messages
166
Motherboard
Asus Rog Z390 Maximus Apex XI
CPU
i7 9700KF
Graphics
GTX 1080 Ti
Mobile Phone
  1. Android
YES! I'ts RUN! Thank You very much Scope!
 
Joined
Oct 23, 2021
Messages
2
Motherboard
msi B460M
CPU
i3-10100
Graphics
UHD630
Thank you for using your EFI to solve some of the problems with M12h
 
Joined
Aug 23, 2012
Messages
393
Motherboard
Asus ROG Strix Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
RTX 3080 Ti (Win) / RX 560 (Mac)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for using your EFI to solve some of the problems with M12h

I normally ALWAYS buy the Hero version, but for whatever reason this year they took the DisplayPort off, but kept it on the Strix, that's why I have this board instead.

h732
 
Joined
Oct 23, 2021
Messages
2
Motherboard
msi B460M
CPU
i3-10100
Graphics
UHD630
I normally ALWAYS buy the Hero version, but for whatever reason this year they took the DisplayPort off, but kept it on the Strix, that's why I have this board instead.

h732
Your EFI is installed with bigsur, so there are still other problems that have not been solved. Now I am troubleshooting these problems. For example, your network card is 225, M12H is 219, 225 does not require a separate driver, but 219 is needed.
 
Joined
Aug 23, 2012
Messages
393
Motherboard
Asus ROG Strix Z490-E
CPU
i9-10900K
Graphics
RTX 3080 Ti (Win) / RX 560 (Mac)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Your EFI is installed with bigsur, so there are still other problems that have not been solved. Now I am troubleshooting these problems. For example, your network card is 225, M12H is 219, 225 does not require a separate driver, but 219 is needed.

This is a great place to find fixes for the little things, like the 219 Ethernet you mentioned:

 
Top